Marsipankake

Monday, March 8, 2010 9:46

Captured by Manuela

 

   

En av de beste kaker som min eldste sønn vet om  er marsipankake,  og det var det han fikk når han ble 18 år den 27. februar.    

     

Må  ærlig innrømme at jeg har enda mye å lære når det gjelder å dekorere en kake som ser fin ut,  men jeg gjorde ihvertfall mitt beste,  og her er resultatet. Oppskriften  har jeg fått av min mamma for lenge siden.    

     

Oppskrift på kakebunn:    

 • 6 egg
 • 180 g sukker
 • 180 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver

  

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, sikt  mel og bakepulver ned i eggedosisen, og rør det forsiktig inn.    

captured by manuela

  

Stekes i en smurt form, 26 cm i diameter, ved 160 C  i ca 45 minutter.  Snu sukkerbrødet på en kakerist og la den avkjøles. Del sukkerbrødet i 2 eller tre og legg   i det du vil som fyll.    

Captured by manuela

 

 •  her er en liste av det som er i min marsipankake:
 • 300 gram bringebær ,   vaniljekrem, 2 bananer som jeg har dyppet i mørk sjokolade,
 •   

 • kremfløte
 •   

       

  Bringebær varmet jeg  opp i en kjele med 1 dl sukker og 2 ts med fersk sitron saft.  Etter hvert så tok jeg bort alle frøene gjennom å presse kremen gjennom en sil. Tilsett litt  gelatin pulver så at den blir litt fastere.    

  Captured by Manuela

   

  Først legger jeg på bringebær krem som jeg lagde, sprutet en ring rundt langs kanten  med kremfløte , la på vaniljekrem, banan som er dyppet i sjokolade,  og så krem på det igjen . På med  den andre bunnen  og pensle den  med litt krem (ikke for mye fordi da er det vanskelig for marsipanlokket å holde seg på plass)     

  Legg på marsipan- lokket og pynt kaken som du vill. Her om dagen lagde jeg en rosa bursdags-kake for min nabo`s 12-åring. Man kan også gjøre den enkel å bare  legge markjordbær og litt grønne blad som pynt rundt kaken…….det passer jo bra till 17. Mai .    

  Uansett , om du lager denne kaken,  håper jeg du lykkes og at det faller i smak.     

  Legger ved et bilde av en  rosa marsipankake.  Igjen samme oppskrift , men bare med  litt annerledes pynt.    

  Captured by Manuela

   

   Man kan lage masse fine figurer i marsipan med disse formene (se bildene under)    

  By Manuela

   

  By Manuela

   

  By Manuela

   

  Lykke til    

  Love,Manuela

  Comments

  comments

  Comments

  comments

  Comments

  Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

  3 Responses to “Marsipankake”

  1. Helle sier:

   July 28th, 2011

   Hei, Manuela :) Denne oppskriften ser kjempe god ut 😀 Men jeg lurte på en ting, for jeg har lest før at du skal dynke bunnen i noe… Gjør du det?? Evt. men hva??
   Klem Helle 😀 <3

  2. Manuela sier:

   August 1st, 2011

   Hei Helle
   Du kan bruke saften fra færske frukter for bunnen. :)

  3. Martine sier:

   April 17th, 2013

   Hei Manuela! 
   Jeg har hørt at det er lurt å ha litt cream of tartar (har en bok i pulverform) i sukkerbrødet. Er dette noe du anbefaler og evt hvor mye burde jeg ha i i tilsvarende oppskrift som denne?

  Legg til kommentar