Bagels

Tuesday, April 13, 2010 6:19

   

 

Bagels.

Jeg elsker bagels. Spiste det første gang jeg var i USA i 1986,  men nå for tiden har de blitt kjempe populære her i norden også. Finnes jo mange varianter og smaker av bagels. Mange har den oppfattning av at det er vanskelig å lage bagels hjemme, men det er jo super lett. Nå skal jag vise dere hvordan jeg lager bagels.  

Ingredienser:   

 • 1 kg mel
 • 5,5 dl lunket vann
 • 1 ts.  salt
 • 50 g gjær
 • 1 ts.  sukker
 • 100 g youghurt
 • 3 ss. matolje

Smuldre gjæren i bakebollen sammen med mel, olje, salt, youghurt,sukker og lunket vann , og bland alt god sammen.   

La det heve i ca 30 min med en duk over seg.   

  

Når det er hevet ferdig,  kjevler du deigen flat og presser ut runde former.  (se bildet)   

  

 Kok opp vann med 1 ss sukker og 2 ts bakepulver i en stor kjele. Legg  et par bagels om gangen i vannet, og la dem koke til de flyter opp. Det tar  ca 3-4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og pensle dem med litt eggehvite. Dryss på f.eks sesam-, solsikke- eller valmuefrø. (eller pepper og litt havsalt)  

  

I stekeovnen: 225 C,  ca. 20 minutter   

Forslag til fyll :  

Philadelphia ost med salat, paprika og tomat,  eller ost og skinke….eller hva du nå  liker .  

  

Lykke til!   

Manuela  

 

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

35 Responses to “Bagels”

 1. Karin / bevemyrs blogg sier:

  April 13th, 2010

  Jag älskar också Bagels!:) Jag brukar rulla dem istället för att ta ut bröden med mått, ska absolut testa “måttvarianten” nästa gång!:)/Karin

 2. Maria sier:

  April 13th, 2010

  Fantastisk, disse skal jeg forsøke meg på i dag :) Takk for oppskrift!

 3. Manuela sier:

  April 13th, 2010

  Hei Karin
  Ja det fins mange måte å lage bagels test diss å se om du liker det.Ha en fin dag videre

 4. Manuela sier:

  April 13th, 2010

  Hei Maria. så koselig lykke til dem er kjempegode syns jeg selv .Ha en fin dag videre

 5. Thuri sier:

  April 13th, 2010

  Hey Manuela,
  thanks for this great blog post with step by step instructions :)
  I´ve been wanting to bake bagles for some time – and now I will definately give it a try :)

 6. Maria sier:

  April 13th, 2010

  Nå står jeg over bakebollen her og skal til å lage bagels, men så ser jeg … søren! Jeg har jo ikke yoghurt, tror du jeg kan bruke lett rømme? For det har jeg :)

 7. Manuela sier:

  April 13th, 2010

  Maria det gar helt ok med rømme. lykke til

 8. Manuela sier:

  April 13th, 2010

  You’r so welcome Thuri.

 9. Maria sier:

  April 13th, 2010

  Beklager maset, men hvor mye olje? Det står at man skal blande i oljen, men ikke i oppskriften.

 10. Manuela sier:

  April 13th, 2010

  Oi da det må jeg har glemt å skrive skall skrive det med en gang det 3 ss.

 11. Sebastian sier:

  April 14th, 2010

  tack för kommentaren :) Jag hoppades att det kunde hjälpa någon som gillar att fotografera mat! Dina bagels ser riktigt goda ut!

 12. Manuela sier:

  April 14th, 2010

  Å tusen takk Sebastian det var hyggelig. Jeg har ikke verdens beste kamara en Nikon D60 men det blir jo bra nok for å vise det på bloggen.
  Takk for photo tipsene

 13. Michelle sier:

  April 20th, 2010

  Hei Karin
  Ja det fins mange måte å lage bagels test diss å se om du liker det.Ha en fin dag videre

 14. Jenny Marie sier:

  May 30th, 2010

  Jeg bare lurte på hvor mange bagels det blir av deigen? :)

 15. Manuela sier:

  May 30th, 2010

  Hei Jenny det ble 2 bakebrett fult hos meg så sånn cirka 18 stk kan jeg tenke meg.

 16. Sophie sier:

  September 26th, 2010

  Hva skal man gjøre viss man ikke har former til å presse ut? 😀 

 17. Manuela sier:

  September 26th, 2010

  Hei Sophie bruk en glas eller en skål som er rundt!

 18. Irene sier:

  November 10th, 2010

  Hei! Da jeg skulle koke disse, fløyt de opp med en gang… Skal jeg bare la dem koke i noen minutter da?

 19. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Hei Irene ja bare la dem ligge på hver side noen minutter…lykke til

 20. Bagels « draumar sier:

  November 12th, 2010

  […] gården) og i kveld så smurte jeg bagels. Godt jeg er glad i å lage mat. Oppskriften fant jeg på Passionforbaking, en blogg som virkelig anbefales til alle som liker og lage mat. Eller som bare liker og se på […]

 21. Elisabeth sier:

  January 30th, 2011

  Hei Manuela :)
  Har prøvd meg på denne oppskriften før, og ble kjempe fornøyd :)
  Men skulle gjerne laget de litt grovere, har du noe forslag til hva jeg kan gjøre ?
  Kan jeg bare bytte ut en del av hvetemelet med grovt mel, evt, kan jeg ha frø i deigen ? :)

 22. Manuela sier:

  January 31st, 2011

  Hei Elisabeth, har aldri lagt disse grove men tror det skulle gå bra slik som du beskriver det!

 23. Joanna sier:

  February 13th, 2011

  Hei. Hvor har du kjøpt formene som du bruker til å lage bagelsene så runde og hullet i midten? Jeg har lett i forskjellige butikker, men finner dem ikke. Utrolig flott blogg du har. Masse fine oppskrifter jeg skal prøve når jeg får KitchenAid maskinen min :-)

 24. Manuela sier:

  February 14th, 2011

  tusen takk for det Joanna, den er fra usa amazone.com

 25. Camilla sier:

  June 8th, 2011

  Hei,

  Jeg har nå prøvd meg på disse og resultatet ble ikke helt som forventet:s Det jeg lurer på er om man kan hoppe over steget med å koke de i vann? Når jeg gjorde dette så var alle fine i kjelen, men når de kom på stekeplata så sank mange av de sammen:s

 26. Manuela sier:

  June 9th, 2011

  Åh så kjedelig å høre Camilla, hvordan gikk det etter at du stekte den in i oven?

 27. Amalia sier:

  September 5th, 2011

  Hei:) Nå har jeg nettopp tatt bagelene ut av ovnen. Og de var utrolig gode! Men en ting jeg lurer på.. Da vi tok dem ut så var de litt for harde oppå. Men inni så var de helt fantastiske!<3 Anbefales:D 
  Hvorfor ble de sånn ?

 28. Frøken Iversen sier:

  September 5th, 2011

  da er bagels oppskriften prøvd.. fikk det ikke til, tror nok jeg må annskaffe meg slike runde former med skarp kant som du har. har ikke smakt enda, men smaker sikkert godt 😉

 29. Manuela sier:

  September 5th, 2011

  Hei Amalia :)
  Det er litt vanskelig å vite herfra, men kan tro at de ble stekt for lenge.

 30. Nadia sier:

  July 30th, 2012

  Lagde disse i dag, og ble overrasket over lette de var å lage og i tillegg himla gode! Tusen takk for en fantastisk oppskrift. Skal definitivt prøve ut flere av oppskriftene dine. :-)

 31. Manuela sier:

  July 30th, 2012

  hei Nadia, så gøy å høre
  klem

 32. Ina sier:

  January 18th, 2013

  Hei, hvor tykk skal deigen være når den er kjevlet flat?

 33. Kjetil sier:

  February 26th, 2013

  Hei Manuela!

  Nå har jeg brukt en halvtime på å lete etter former/shaper for å lage runde og fine bagels, men jeg finner ingenting noe sted. Så fort jeg leste dette innlegget fikk jeg fantastisk lyst til å lage hjemmelaget bagels, og derfor er jeg så frustrert da det ikke er noe forklaring hvordan man former disse. Kan du hjelpe meg?!

 34. Manuela sier:

  February 26th, 2013

  Hei kjetil du kan kjøpe disse hos bagerenochkocken.se Kjetil

 35. Siri sier:

  March 29th, 2013

  Hei Manuela. Du er jo en av inspirasjoner. Har brukt en del av dine oppskrifter og blandet med noen andre. Elsker hvordan du forklarer ting, men denne her ble jeg litt skuffet over :( -Du skrev at du skulle rulle deigen flat. Da tenker mann pannekake flat. Så det gjorde jeg først. Det sto flat og flat ble de :( -Skriv heller til 3-5 cm tykk så mann forstår da at de ikke skal være veldig tynne. Sorry kritikken :( -Jeg er en person som ser og lærer etter 1 gang som regel, men ble usikker pga bilde og skrivingen ikke hørte sammen. Takk 😀 -Siri <3

Legg til kommentar