Blåbær cupcake

Tuesday, June 8, 2010 23:11

Tusen takk for all besøk på bloggen, og for alle de hyggelige kommentarer som jeg har fått hver eneste dag.

 Det er veldig gøy å lese at så mange har fått tilbake inspirasjonen til å bake igjen.

Hele poenget med min blogg er å vise folk steg for steg med bilder hvor enkelt det er å lage smakfull mat og smakfulle kaker.

Dette kan man gjøre uten å være en utdannet baker eller kokk.

Håper at denne bloggen kan være til glede for mange. Jeg har laget et forum her som dere kan diskutere alt om baking,

og der dere kan bli bedre kjent med andre bake glade mennesker.

Hilsen Manuela

 

Blåbær cupcake.

For to dager siden lagde jeg blåbær cupcake. De er  luftige og gode, og de er også litt sunde med tanke på blåbæra.

Jeg hadde som frosting en blanding av hvit sjokolade, philadelphia ost og melis.

Min ble litt flytende fordi jeg ikke hadde smør i frostingen (det er bare for at jeg ikke liker smør). Har du i smør blir frostingen lettere å jobbe med.   Jeg har skrevet smør i oppskriften, men det er opp til deg om du vil ha det eller ikke.

 

Blåbær cupcake 12 stk

 

·         360 g mel

·         370 g melis

·         1 ts salt

·         1 1/2 ts. bakepulver

·         ½ ts. natron

·         375 ml kremfløte

·         1 stort egg

·         2 ts. vanilje extract

·         70 g smør

·         250 g blåbær

Sett ovnen på 170 C

Bland mel, bakepulver og natron godt sammen i en skål

Visp sammen smør og melis til en fin konsistens.  Tilsett egget.

Bland i det tørre og tilsett kremfløten og visp alt litt til.

Helt på slutten blander du blåbæra  forsiktig inn i røra.

Legg muffinsformer av papir i en muffinsform, og fordel røra i dem. De skal være halvfulle.

Stekes på 170 C i 10-15 minutter

Avkjøles før du har på frosting

Frosting

 • 60 g mykt smør
 • 200 g philadelphia ost
 • ca 2-3 dl melis
 • 3 ts vanilje extract 
 • 200 g hvit sjokolade

 Smelt hvit sjokolade i mikro-ovnen

Så blander du det med resten til du får en fin røre.

Tilsett ekstra  melis om du ikke lager frosting  med smør.

Bruker du smør i oppskriften , mikser du sammen smør og melis.

Etterpå tilsetter du den smeltede sjokoladen og vanilje extract + philadelphia ost

Som vanlig så bruker jeg disse tuppene for å lage en “klikk” på toppen.

Jeg tok sukker på den ene som jeg hadde farget med lilla farge. 

Innsiden av Cupcakes

Ønsker dere en herlig onsdag.

Manuela

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

59 Responses to “Blåbær cupcake”

 1. Marianne sier:

  June 9th, 2010

  Mmm er like spent hver morgen på hva nytt du har lagt ut!! Kjempespennende :-) Du er jaggu oppe sent / tidlig hver dag! Er det blå strøsselet kjøpt ferdig eller er det noe du har farget? Muffinsene såg lekre ut!! :)

 2. Manuela sier:

  June 9th, 2010

  Hei Marianne tusen takk dem strøssel har jeg farget selv med lilla farge faktis men det ser ut som blå. Husker du den post av meg som jeg viste hvordan du farger det?
  du finner det her. http://www.passionforbaking.com/bringeb%c3%a6r-cupcake-toppet-med-bringeb%c3%a6r-frosting/

 3. Lesy sier:

  June 9th, 2010

  Det så godt ut. Blåbær er de beste bærene jeg vet om. Håper dy har det bra Manuela

  Klem
  Lesy

 4. Manuela sier:

  June 9th, 2010

  Tusen takk Lesy jeg har det bra håper at alt er bra hos deg også.Er så hyggelig å få disse koselige mld av deg.
  klem

 5. Nina sier:

  June 9th, 2010

  Hei!
  Jeg lurte på om du har noen tips til noen gode tapasretter?
  Bloggen din er helt fantastisk!

 6. Manuela sier:

  June 9th, 2010

  Tusen takk Nina, Jeg har en del gode oppskrifter på tappas kommer med det snart på bloggen min

 7. Renate sier:

  June 9th, 2010

  Åh, midt i blinken, jeg har så mye blåbær i fryseren som jeg nesten må få brukt snart. :)

  Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, og den er fantastisk! Det er så fint å finne gode, spennende oppskrifter på norsk, så slipper jeg alt styret med å “oversette” målene…

 8. Manuela sier:

  June 9th, 2010

  Herlig Renate glad du fant fram til bloggen min.

 9. Lesy sier:

  June 9th, 2010

  Jeg har det bra jeg også :-)

 10. Hildemor sier:

  June 9th, 2010

  Hei igjen Manuela:)
  Takk for atter en inspirerende oppskrift!! Jeg har to skjønne jenter på 10 år som har laget fantastiske muffins til skoleavsluttning i dag. Jeg (mor) er på jobbreise, så da måtte jentene lage muffins klar til pappaen kom hjem og de skulle gå. Jeg fikk et flott bilde på mobilen, med farget glasur (blå til far, rosa og grønn til jentene) og fin strø på toppen. Veldig flotte!! De er godt opplært..haha. Nå får jeg gi de adr. til bloggen din, så trenger nok ikke mor å stille opp med oppskrifter mer:) Kjempe kjekt å følge bloggen din :) God natt!!

 11. Manuela sier:

  June 9th, 2010

  Så herlig Hildemor flott at dinne jenter klarte det, Dem er velkommen følge bloggen min så kan jeg hjelpe dem mens du er på jobbreise.
  Du for ha det så bra å tusen takk for koselig mld.
  Sov godt.

 12. Grethe sier:

  June 11th, 2010

  Prøvde å lage disse i går, og de ble kjempegode!!! Frostingen på toppen var nydelig, godt med noe annet enn melis som det stort sett har gått i her hjemme.
  Lagde de i store amerikanske muffinsformer, og steketiden ble da ca 40 min, da var de helt perfekt stekt!
  Atter en gang tusen takk for deilig oppskrift!!! Jeg er så glad for at jeg fikk tips om siden din 😀

 13. Manuela sier:

  June 11th, 2010

  Så bra Grethe at dem ble gode deilig med sånn store amerikaanse muffin elsker det. Imorn blir det amerikaanske kjeks på bloggen min.
  Ha en super fin helg
  klem

 14. Ida sier:

  June 12th, 2010

  Hei:) du er utrolig flink til å bake og du er så utrolig inspirerende!!
  Jeg lurte på en ting. Det er litt vanskelig å få tak i vanilje extrakt her. Er det noe jeg kan bruke i steden??

 15. Manuela sier:

  June 12th, 2010

  Tusen takk Ida ja du kan bruke vaniljesukker går like bra.
  Klem

 16. Astrid sier:

  June 16th, 2010

  Hei Manuela!:)

  Kan man bruke vanilje-essens istedet for vanilje-ekstrakt? det er vel kanskje det samme?

 17. Manuela sier:

  June 16th, 2010

  Hei Astrid ja det gar helt bra det.

 18. Jente22 sier:

  June 18th, 2010

  Hva slags smør har du brukt i denne oppskriften? Har du brukt samme type smør i selve cupcakes-deigen, som du har gjort i frostingen?

 19. Manuela sier:

  June 18th, 2010

  Hei Jente22 du kan bruke vilke smør du vil jeg bruker usaltet magarin på begge

 20. siv sier:

  June 21st, 2010

  Hei.
  Jeg synes kakene ser helt fantastisk gode ut, og har nå forsøkt å lage dem to ganger men mislykkes begge ganger. Har hele tiden hatt en mistanke om at det er for lite smør (70 G) eller for mye melis (370 g) i oppskriften da jeg ikke får den samme kremete konsistensen som på bildet ditt men kun en kornete masse…HJELP

 21. Manuela sier:

  June 21st, 2010

  Uff så kjedelig at du ikke for det til Siv har andre som har testet den å dem er vellyket. Det er riktig inhold av både melis å smør
  Jeg mikser veldig lenge for å få en bra konsistensen jeg håper at du for det til neste gang siv.
  Lykke til

 22. siv sier:

  June 21st, 2010

  Så ergerlig da:-) Det er vel bare å prøve igjen:-) Bloggen din er utrolig fin, flotte bilder og fristende oppskrifter.

 23. Manuela sier:

  June 21st, 2010

  Beklager så mye Siv håper dem blir bedre neste gang:)

 24. Grethe sier:

  July 1st, 2010

  Hei Manuela!
  Det er en ting jeg har glemt å spørre deg om…. hvordan klarer du å forhindre at blåbærene ikke farger deigen? Hver gang jeg har prøvd meg på oppskriften din bruker jeg frosne blåbær som jeg vender i mel først, og så rører jeg de så forsiktig jeg kan inn i deigen, men alikevel farger de av slik at mine muffins nesten blir lilla.
  Rent bortsett fra det smaker de kjempegodt!!!

 25. Manuela sier:

  July 1st, 2010

  Hei Grethe Det blir altid lite blå det ble det hos meg også. Jeg bruker frosne blåbær men jeg blander det forsiktig i deigen.
  Er glad at det smakte Grethe ha en fin dag videre håper solen skinner hos deg nå….

 26. student sier:

  August 16th, 2010

  Hei! Det står ingenting om smøret skal være smeltet eller bare mykt i selve muffinsene? Lurte også på om det er mulig å bruke håndmixer i bakebolle fordi kjøkkenmaskinen vår rett og slett ikke er stor nok til hele deigen. 

 27. Manuela sier:

  August 16th, 2010

  Hei Klara jeg bruker altid romstemp smør, Handmikser gar helt greit
  Lykke til :)

 28. student sier:

  August 16th, 2010

  Takk for raskt svar! Har et par oppfølgingsspm (er midt i bakeprosessen her:)) : Pleier det da å ta en stund før konsistensen blir som på bildet? For jeg fikk følelsen av at blandingen av mykt smør + melis ble veldig tørt og bare smuldrete, istedefor kremete som på ditt bilde – hvor lang tid ca må man mixe? Mulig jeg er utolmodig og at det blir “verrre før det blir bedre”?  Det siste jeg lurer på er om det finst et alternativ til hvit sjokolade i frostingen? Vil helst ikke bruke det. 

 29. Manuela sier:

  August 16th, 2010

  Hei Klara bare hyggelig det. Ofte lager jeg dobble mengde så det vises mer en det egentlig blir. Jeg mikser lenge tror triksen er det at det skall mikses lenge
  Tilsett litt melk om det blir ikke helt bra eller mer melis.

 30. Life_Tone sier:

  August 27th, 2010

  Jepps jepps! Disse skal jeg lage i dag 😀 Lurte på om jeg skulle tilsette litt limesaft og limeskall i frostingen.. D må da bli godt? Blåbær og lime syns jeg funker fint sammen hvertfall :)
  Kommenterer her igjen med resultatet!

  <3 hilsen Life_Tone

 31. Manuela sier:

  August 27th, 2010

  Hei Life-Tone det høres jo veldig godt ut…lykke til

 32. Life_Tone sier:

  August 29th, 2010

  Å faaaader for noen skikkelig gode muffinser!!!
  Slukte 3 stk uten frosting på i morrest 😛

  Tusen takk Manuela!

 33. Manuela sier:

  August 29th, 2010

  Så glad dem smakte Life-Tone lagde cupcakes idag jeg også elsker det. Ha en strålende sondag videre

 34. Elisabeth sier:

  September 23rd, 2010

  Hei! Lager disse nå og fikk samme problem som Siv, melis og smørblandingen ble for tørr. Mistenker at vekten min ikke er helt nøyaktig og at det ble for m ye melis… Så tok i litt mer smør og får heller ta mindre melis neste gang. Ble litt lilla røre her og, men ser veldig lovende ut ellers;) Lukter i alle fall himmelsk i huset! Gleder meg til å ha med til svigers:) Takk Manuela!

 35. Manuela sier:

  September 23rd, 2010

  Takk for det elisabeth håper dem smakte 😀
  God helg

 36. frances sier:

  March 7th, 2011

  hei, skal opp på butikken å kjøpe ingredienser nå :) men lurte på om de blir like gode med mørk sjokolade i stede for hvit ?

 37. Manuela sier:

  March 8th, 2011

  Ja det gar like bra Frances

 38. klara sier:

  March 19th, 2011

  Røra mi blir ALLTID lilla….jeg har prøvd både fryst og fersk bær, og jeg rører inn veldig forsiktig. Din ble kjempefin, hva gjør jeg galt ? :)
  hehe…

 39. Manuela sier:

  March 19th, 2011

  Hei klara, nesten gang bare lag røre uten blåbær, så like for du steker dem legger du en par blåbær i røre, se om det blir bedre

 40. Camilla sier:

  April 11th, 2011

  Hei! Er så glad for at jeg kom over bloggen din! Her er det masse godsaker! Jeg er ikke så dreven i baking, og lurer derfor på om jeg kan bytte ut natron med bakepulver, og om det blir samme mengde som i oppskriften. 

  Også lurer jeg på om du kan lage en oppskrift med sitroncupcakes. Hvis det allerede ligger her som jeg har oversett, gi meg gjerne link :)

 41. Manuela sier:

  April 11th, 2011

  Hei Camilla , det kan jeg gjerne lage engang, natron er ikke det samme som bakepulver

 42. Camilla sier:

  April 12th, 2011

  Jeg glemte jammen meg å ta i vanlijeessensen som jeg styra så fælt med å få tak i. Men de smaker veldig godt likevel :)
  Neste gang får jeg prøve med vanilje også :)

 43. Manuela sier:

  April 13th, 2011

  godt å høre Camilla

 44. Sigrid sier:

  May 10th, 2011

  Hei Manuela, så flotte blåbærcupcakes du har laget! Ble veldig inspirert :) Lurte på to ting: Hvordan farger du sukker lilla? Det så skikkelig flott ut. Og hvor har du fått tak i det flotte blå strøsselet? Det har jeg helle aldri sett i noen butikk. Og vaniljeekstrakt, har du kjøpt det i utlandet eller har du laget det selv?

 45. Manuela sier:

  May 10th, 2011

  Takk for det sigrid, den blå strøssel er fra usa, bakeitpretty.com extraxt kommer fra strøsselogannet.se

 46. Hege sier:

  May 13th, 2011

  Tror du det blir bra og ha vaniljekrem i midten?
  Syns blåbær og vanilje er så godt sammen:)

 47. Manuela sier:

  May 15th, 2011

  Det blir supert Hege

 48. sana sier:

  July 2nd, 2011

  Jeg eelsker Bloggen din.Jeg llike muffins men jeg sskal  prøve  fostring uuten ssmør nneste ggang.

 49. Mina sier:

  July 20th, 2011

  Hei!
  Jeg har lyst til å prøve å lage disse til bryllupet mitt.. men hvordan er de å fryse ned? Blir de like gode? Har du eventuelt noen andre å anbefale som passer godt til å lage på forhånd?
  Jeg får ikke bakt dagen før eller på selve dagen, men før det skal gå bra.

 50. Manuela sier:

  July 22nd, 2011

  Hei Mina
  De kan du fryse ned, men ikke med kremen. :)

 51. Andrea sier:

  August 17th, 2011

  det samme som skjedde med siv sine skjedde med mine :( de så fine ut i ovnen og deigen smakte nydelig men da jeg tok de ut (veeeldig forsiktig) så sank de sammen og litt ned i formen, de ble liksom ikke høye. og frostingen ble ikke tjukk, måtte ha nesten en hel pakke melis i. jeg fulgte oppskriften til hvert eneste ord. :(

 52. embla sier:

  September 10th, 2011

  Jeg elsker bloggen din! Jeg liker å bake men jeg mangler inspirasjon og ideer, men etter at jeg fant bloggen din har jeg fått mange ideer og inspirasjon :)

 53. hanne sier:

  October 9th, 2011

  hei :)
  jeg elsker bloggen din! har nettopp bakt disse herlige cupcakene, men jeg brukte blåbær syltetøy i steden for hele bær, så de fikk en herlig farge :)

 54. Zdenka sier:

  February 15th, 2012

  Hei Manuela, jeg lagt dem i går men jeg lurte hva jeg har gjort feil fordi de har vokset så fine, hadde lust har dem store som muffins men det “shrink” seg med en gang når det ble ferdig. Da forstår jeg ikke hvorvor, og hvordan jeg kan få så fine store puffy muffins, dette er ikke forste gang det har skjekd. De smaker fantastisk men de ser ikke så fine, as they are shrank. Skal jeg ta det ut med en gang fra ovne, da har jeg gjort og da de “shrink” seg, jeg har også prøvd å la dem i ovne med det hjelpe ikke så lurer om hvis du vet hva gjører jeg feil. Dette skjer også med andre kaker, de er veldig fin og store i ovne med etterpå de bare “shrink”. Takk mye for din svar og hjelp.

 55. Katrine sier:

  July 8th, 2012

  Hei! Disse så veldig gode ut! Går det ann å bruke ferske blåbær, eller er frosne best? Også lurte jeg på steketid hvis man lager mini cupcakes?

 56. Louise sier:

  January 30th, 2013

  Har lige bagt dem. De smager rigtig godt. Men har ligesom andre haft problemer med at få flormelisen og smøret pisket sammen til en sammenhængende masse så måtte tilsætte 25 g smør mere. De forme jeg brugte var åbenbart for tynde så kagerne flød meget ud inden i ovnen og lagde sig ned. Hvilke forme bruger du for at de bliver stående pænt oppe eller har du et godt trick? 

 57. Maria sier:

  March 22nd, 2013

  Dear Emmanuela,

  My friend asked me if I could make 10 cupcakes for her guests, as I am quite exprerienced in baking. I usually trust american recipes, but this time I decided to try one of yours, as I see that you are very well known and appreciated in Norway.

  However, the result was a complete catastrophe. I am here with too many cupcakes that do not taste good, and can, of course, not give it out to my friend.

  1. This makes 15-16 cupcakes, not 12
  2. The frosting is for 11 cupcakes
  3. The baking time in 170 C is around 30 min, not 10-15
  3. The taste is WAY too sweet. Probably because 370 g sugar is too much. I have personally never tried a cupcake recipe with more than 200 g sugar
  4. As to many people here, my cupcales also shrunk after taking out of the oven

  I would really recommend you to try to make this recipe (without doubling it) and correct the portions of the ingredients. 

  I am highly disappointed and doubt if I will ever risk to try any other recipe of yours.

 58. cecilia sier:

  March 22nd, 2013

  hei! ser supergode ut!
  blir de like gode hvis  man lager de dagen før?

 59. cathinka sier:

  May 16th, 2013

  Hei:) Jeg har laget disse før og de er utrolig gode!! Men jeg skal også lage de til 17 mai frokost i morgen. Jeg vet bare at jeg ikke får tid til å bake de i morgen, så lurte på om det går fint å bake de kvelden før? Holder de seg like godt da? 

Legg til kommentar