” White Cake” kakebunn

Thursday, June 10, 2010 23:02

white Cake kakebunn. 2x 18 cm form eller 35×35 cm bakeform

 • 226 g smør
 • 450 g sukker
 • 345 g mel
 • 35 g maizena 
 • 4 ts bakepulver
 • 1/2 ts.salt
 • 200 ml fløte
 • 1 – 3 ts. vanilje extract
 • 8 store eggehviter
 • 1 ss sitron saft

Pisk eggehvite og sitron  til marengs

Ikke pisk det helt stiv.

Miks sammen sukker og smør til det er fluffy.

Nå som det er  fluffy. tilsett mel, maizena, bakepulver,salt og fløte

bland nå alle ingredienser sammen få sekunder i  mikseren.

Tilsett vanilje extraxt.

bland det godt sammen.

Hell det i en stor rund form eller 2-3 mindre former

Stek den i ovnen på 175 C, cirka 30-40 min (avhenger av ovnen)

Dette er white Cake supergodt og så enkelt..

Manuela

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

32 Responses to “” White Cake” kakebunn”

 1. Frisk mandarinmousse kake sier:

  June 10th, 2010

  […] Oppskrift forespørsel « ” White Cake” kakebunn […]

 2. Mariell sier:

  July 7th, 2010

  Hei:) Kjempefin blogg!! Lurer på hvilken størrelse du bruker på kakeforma? Og bør man bruke romtemperert, usaltet smør i alle oppskriftene?

 3. Manuela sier:

  July 7th, 2010

  Hei Mariel takk for det.
  Jeg bruker ofte 18 cm hvis jeg vill ha den ekstra høy baker den da i 2 omganger. Ellers så bruker jeg en vanlig 28 cm form å skjærer den i mitten.

 4. Passion 4 baking » Petit bringebær mousse kake med marsipan sier:

  July 16th, 2010

  […] Jeg lagde først en bunn med ” White Cake ” oppskriften finner du her […]

 5. Passion 4 baking » Prinsese/bryllups kake sier:

  July 18th, 2010

  […] I denne kake brukte jeg en vanlig White Cake bunn oppskrift på den finner du her.  […]

 6. Passion 4 baking » Prinsesse/bryllups kake sier:

  July 19th, 2010

  […] denne kaken brukte jeg en vanlig White Cake bunn oppskrift, på den finner du her. Jeg bestemte meg for å lage en bunn i sky blue farge fordi det svenske Kongehuset har litt blått […]

 7. Passion 4 baking » Passion4baking kake sier:

  July 27th, 2010

  […] Jeg lagde en vanlig white cake som du finner oppskrift på her  […]

 8. Kristin Andreassen sier:

  July 29th, 2010

  Har du brukt smeltet smør i denne oppskrifta? Eller rører du bare inn romtemperert smør?

 9. Manuela sier:

  July 29th, 2010

  Hei Kristin jeg bruker smeltet smør eller veldig myk romtemperert smør

 10. Passion 4 baking » Pink Baby Girl Cake sier:

  August 6th, 2010

  […] Satt den i 2 former in i ovnen. Oppskrift på White Cake finner du her. […]

 11. eva jeanette sier:

  August 6th, 2010

  Hvor i ovnen steker du kaka..? Har prøvd flere av oppskriftene dine. :) Du er sååå dyktig, å må ha et enormt energinivå. 😉 Har du prøvd deg på disse putekakene til dåp..? Er innom bloggen din MINST en gang om dagen. :))

 12. Manuela sier:

  August 6th, 2010

  Takk for det Eva jeanette :) jeg steker kake i mitten av oven.
  Jeg har aldri lagt en putekake men jeg lodder ut en på f.book når jeg når 6000.
  Takk for at du er inom bloggen min hver dag setter inmari pris på dette.

 13. Passion 4 baking » Bakedag sammen med Deborah sier:

  September 26th, 2010

  […] finner oppskriften på White cake her. For å få en rosa farge tilsetter du bare rosa karamell […]

 14. Elise Frederikke sier:

  October 11th, 2010

  Vell, jeg lagde denne med grønn konditor farge, jeg må ha gjort noe galt siden den nekta seg og heve! Har du noen anelse hva jeg gjorde galt? Den ble god, så mye som jeg har fått tatt en bitteliten smakebit, siden jeg ikke skal servere den før i morgen.. Men den er bare helt flat, og jeg tenker da at den er ganske “tung” også, siden det ikke er noe luft i den…
  Har det noe og si hva slags tempratur smøret er..
  Hilsen Elise, som var innom bloggen din for noen dager siden, fikk helt kakedilla og tar på seg litt for store oppgaver (med tanke på at det nærmeste jeg kom baking før var 1-2-3 mikser fra butikken…)
  ELSKER BLOGGEN FORRESTEN! :)

 15. Manuela sier:

  October 11th, 2010

  Hei Elisa gikk gjenom oppskriften fra min sviggerine og glemte å skrive om maismel i melblanding i usa bruker dem cakeflour som bestar av mel,og maismel.
  Det kan hende at det gjörde at det ikke hevet seg.
  Har lagt til nye opdaterte bilde med bedre beskriving så håper jeg det blir bedre neste gang.
  Veldig lei for at jeg ikke opdaget den feilen for.

 16. Elise Frederikke sier:

  October 12th, 2010

  Tusen takk, da prøver jeg på nytt igjen i dag! 😀

 17. Nina sier:

  October 17th, 2010

  Hei!
  Ser det står melis i oppskriften, men ikke sukker… Er det 200 gram sukker og ikke melis det skal være, eller begge deler.. eller? :)

 18. Manuela sier:

  October 17th, 2010

  Du kan bruke enten sukker eller melis Nina.

 19. Nina Hallem sier:

  October 18th, 2010

  Ok, tusen takk for svar :)

 20. wenche sier:

  November 19th, 2010

  Heisann.jeg lurer altså på om dette tilsvarer vanlig sukkerbrød??er dette det samme og smaker det likt.har noen spørsmål tildeg anngående marshmellowfondant også vet det ikke har noe med denne oppskriften og gjøre men spør likevell.kan jeg ha denne fondanten rett oppå en fløtekake uten at den”smelter/svetter i konsistens??har du noen erfaring med det??og et siste spørsmål smørkrem har du noen gode tilsettninger i en vanlig smørkrem kake som bare du ønsker og ha mer av liksom??føler når eg lage vanlig smørkem med vanlijeessens så blir det litt kjedelig..hjeeeelp!!!hilsen wenche

 21. Manuela sier:

  November 20th, 2010

  Hei Wenche takk for dine spørsmål, White Cake er ikke det samme som sukkerbrød siden white Cake lages med bare eggehviter og er hvit og mer lett.
  marshmellowfondant kan smelte på toppen av en kake om du ha mye fløte under selve marshmellowfondant på samme måte som med marsipan men det tar jo noen timer for det skjer slik at hvis du servere det med engang er det ingen fare for dette.
  Når det gjelder smørkrem så er jeg ikke glad i det syns det er litt kvalmende med så mye smør men om du allikevel vil ha det ta Lorrain olje essens i det det gir en go og frisk smak og fins i masse varianter.
  Ferks fruktpuree kan også blandes in slik at du for den smaken som du liker…har desvere ikke så mye ervaring med smørkrem siden jeg ikke lage det så ofte, men når jeg lager det så bruker jeg minst mulig smør og mer melis og essenser…
  http://www.kakeboksen.no har fram til jul 15% rabbat til passion4baking lesere bruk kode ” passion4baking085462 ”
  Håper du ble litt klokkere på dette.
  Ha en riktig go helg

 22. wenche sier:

  November 20th, 2010

  ok takk får godt svar såg det var mangen smaker eg kunne tenkt meg der ja=)

 23. Manuela sier:

  November 20th, 2010

  Så flott Wenche!

 24. Randi sier:

  January 5th, 2011

  Hei Manuela!
  Jeg tenkte å lage white cake kakebunn til min søsters burdagskake. Denne tenkte jeg å bake og fylle i morgen slik at den blir god og saftig til bursdagsfeiring på fredag. Jeg ser du har kommentert tidligere her at du glemte å skrive om maismel i melblandingen. I oppskriften står det ingenting om maismel, så jeg lurer på om noe av melet skal erstattes av maismel? Eventuelt hvor mye? Jeg har også lyst til å fylle kaken med vaniljekrem, jordbær- eller bringebærkrem/mousse og kanskje noe mer. Har du noen forslag på hva som passer godt sammen? :)
  Er innom bloggen din hver dag, og jeg har allerede testet ut flere av dine oppskrifter, du er et ekte kakegeni! 😀

 25. Randi sier:

  January 5th, 2011

  Forresten en ting til: har sett på en annen oppskrift du har her inne på white cake, og der skriver du at en først skal lage marengs med eggehviter og melis, før resten tilsettes, mens det her står marengs av eggehviter og sitron og en fluffy blanding av sukker og smør ved siden av. Hvilken er best å bruke? :) på forhånd takk for svar! 😀

 26. Manuela sier:

  January 5th, 2011

  Hei Randi det er litt forsjell på white Cake jeg skall lage en ny varriant til uke som er supergod vet ikke om du vill vente til den, jeg personlig syns den du blander med marengs er mest luftig..

 27. Manuela sier:

  January 5th, 2011

  Hei Randi så hyggelig at du skall bake til din søster, og takk for din hyggelige kommentarer.
  Det er maizena som er denne oppskriften som du blander sammen med mel.
  Jeg syns selv av white cake er godt med frukt mousse eller sjokolade mousse og kansje rundt kake med italiensk marengs…eller krem
  Lykke til

 28. marie sier:

  June 30th, 2011

  er maizena det samme som maismel? :)

 29. Manuela sier:

  June 30th, 2011

  Hei Marie, nei det er ikke det sammen, maismel er gul, maizena er hvit

 30. Marit sier:

  October 20th, 2012

  Hei. Prøvde å lage denne kaken for noen dager siden, men den ble ikke slik som din.

  I begynnelsen av oppskriften står det at man skal piske eggehviter og sitron til marengs, og på bildet kan man se at du har fått en fin, blank marengs. Men når jeg pisket eggehviter og sitron, ble det bare en tykk, luftig masse. Men den ble langt ifra blank og fin, slik som din. Da begynte jeg å tenke litt, og kom frem til at man kan vel ikke lage marengs uten sukker? 

  Den ferdige røren ble heller ikke like hvit og blank som din..

  Skal man ha sukker i lag med eggehviter og sitronen i begynnelsen av oppskriften??

  Ellers vil jeg si at det er virkelig en flott blogg du har!!:):)

 31. Jennifer sier:

  November 2nd, 2012

  Heisannn 
  Skal bake noe i siste lite, men jeg lurte på om det er mulig å bruke vaniljesukker i stedet for vanilje extrakt? 

 32. Marte sier:

  March 3rd, 2013

  er denne kaken “tung” med tanke på når man spiser den eller er den luftig å lett? :)

Legg til kommentar