Christmas M&M Cookies

Monday, November 1, 2010 7:20

Hei, alle sammen!  Tenk, nå er herlige Mandag her igjen ….ikke nok med det, det er jo 1 november , og før vi vet ordet av det, så er det jul 2010 !

Jeg har nå gjordt en egen jule kategori,  så alle juleoppskrifter kommer til å ligger under den…. det gjør jo at det blir lettere  for dere å finne fram oppskrifter som har med julen å gjøre.

Men først vil jeg takke dere for en utrolig respons på gårsdagens gave pakke 411 kommentarer sier bare woh!!! skulle ønske dere alle sammen kunne få en pakke hver , men  desseverre er det bare en vinner.

Takker dere alle for de koselige hilsninger  og fine ord.

Random.org valgte ut av 411 kommentarer,  kommentar nr 339  som er Linea, Gratulerer så mye!

Under  November og December kommer jeg til dele med dere masse gode middagstips, julemiddags tips, tips på julegodterier,  og litt herlige snacks du kan servere …og mye mer….Det kommer til å være tips og ideer  som kommer fra mange forskjellige kulturer…som t.eks. fra Holland, USA og Norge. Jeg skal virkelig prøve mitt beste for å  få dere i en herlig julestemning i god tid før jul.

Før jeg viser dere dagens kjeks oppskrift, så ta en titt på dette herlige filmklippet av Shirley Temple…… om ikke dette får deg i julestemning med et smil og masse latter , så vet ikke jeg…jeg blir alltid glad når jeg se på denne videon.

I både november og desember skal jeg vise dere en del  klipp fra julefilmer som jeg elsker og virkelig kan anbefalle….. og en del herlig julemusikk.

Jul er en tid da man kan glede seg litt ekstra tilsammen med familien , så kjenner dere noen som ikke har familie og er litt ensomme……. tenk litt ekstra på dem i disse tider..

Nå over til filmklippet… enjoy!

Idag lagde jeg disse M&M  Christmas Cookies.

Brukte bare grønne og røde M&M som i USA selges som  “Christmas M&M’s”

Men du kan jo bare kjøpe en pose M&M og velge ut de grønne og røde.

Denne oppskriften har jeg fått fra min svigerinne i USA,  som er hentet  fra et  magazine,  Taste of home.

I USA kalles disse kjeksene for flourless monster cookies,  fordi det er ikke mel i denne oppskriften.

 Jeg kaller det for Christmas M&M cookies på grunn av de røde og grønne M&M’s.

Her er oppskriften …Lykke til!

Christmas M&M cookies: uten hvetemel (by Taste of home.)

 • 2 egg
 • 150 g brunt sukker
 • 100 g sukker
 • 1 ts. bakepulver
 • 2 ss vanilje extract /vanilje sukker
 • 75 g smør
 • 200 g peanøtt smør
 • 1/2 ts. salt
 • 270 g glutenfrie havregryn
 • 150 g M&M
 • 100 g mørk sjokolade (kan utelates)

Christmas M&M cookies med hvetemel

 • 75 g Smør
 • 2 egg
 • 150 g brun sukker
 • 200 g peanøtt smør
 • 100 g sukker
 • 200 g mel
 • 1/2 ts salt
 • 100 g havegryn jeg fin måler den
 • 2 ts. bakepulver
 • 150 g M&M
 • 2 ts. vanilje sukker
 • 100 g mørk sjokolade (kan utelates)

Hell peanøtter og mykt smør i en bolle…

OBS: disse jeg lagde er glutenfrie

Miks det godt sammen og tilsett mens du mikser sukker

….tilsett et egg om gangen…

Når du tilsetter det neste egget,  tilsetter du samtidig vanilje extract og mikser det videre.

Bland havregryn i en bolle sammen med bakepulver….

Hell det i røra og miks videre sammen

Nå er det ferdig blandet , og  du kan nå tilsette sjokolade om du ønsker det…. jeg tok ikke det denne gangen. 

Blandet i disse fargerike jule M&M’s..

Når det er  ferdig blandet så tar du en ts. med røre og legger ut små boller  på bakebrettet.

In i ovnen på 175 C i cirka 12 minutter…. du kan godt presse dem  litt flate før du steker dem.

Ferdig….

Og det var det hele….. disse kjeksene er glutenfrie om dere bruker glutenfrie havegryn så de er perfekte for de som ikke tåler mel.

Jeg selv er ikke glad i peanøttsmør , så jeg holder meg heller til  andre smarties cookies uten peanøttsmør……men det finnes jo de som elsker peanøttsmør,  så dette er en oppskrift som passer perfekt til dere…

Håper at dere kom i litt tidlig julestemning……. ha en herlig dag alle sammen , så sees vi igjen imorgen.

Takk til Trude for redigering av dagens tekst.

Yankee Candle Christmas duft finner du hos  Anna-K i Jönköping eller hos yankeecandle.se

                                                               Yankee Candle

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

34 Responses to “Christmas M&M Cookies”

 1. Linda sier:

  November 1st, 2010

  Sååå deilig! Jeg gleder meg så mye til å følge med på alle de herlige juleoppskriftene, Manuela! Nå er det nedtelling til Thanksgiving så er det plutselig jul!! :)

 2. Anne Synnøve sier:

  November 1st, 2010

  Disse så kjempegode ut, men 2 ss vaniljesukker \ ekstrakt er ikke det litt mye??

 3. Cutecakes-Paulina sier:

  November 1st, 2010

  Vilken fantastisk blogg du har, tänk att jag missat den! Så mycket inspiration att finna hos dig!

 4. Silje Gulbrandsen sier:

  November 1st, 2010

  Det kan vel ikke kalles en glutenfri cookies når du bruker havregryn..?

 5. Linda sier:

  November 1st, 2010

  disse så kjempe gode ut..=)

 6. Anette sier:

  November 1st, 2010

  Bruker du glutenfri havregryn eller vvanlig havregryn?

 7. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Jeg er ikke klar over at havegryn ikke er glutenfrie, dette viser at jeg kansje skall holde meg til det jeg kan og ikke noe som jeg ikke vet mye om ellers så blir dette helt feil som i dette tilfelle

 8. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Takk for det Linda

 9. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Hei Silje nei det har du rett i så skall endre det, jeg kan ikke mye om dette tema har en veninne som har glutenalergi og hun spiser havegryn så trodde at det var noe som er glutenfrie men dette er ikke tilfelle…så mye og vite om den tema så burde kansje vente om blogge om dette til jeg har fatt mer kunnskap om dette…

 10. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Tusen takk Pauline flott blogg du har også

 11. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Hei Anne du kan godt ta mindre men den norske vanilje er ikke sterk så 2 ss gir ikke så mye smak

 12. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Takk for det Linda gleder meg å vise deg mine oppskirfter inom julle jungel…..ha en toppers dag

 13. Caroline sier:

  November 1st, 2010

  De fleste voksne glutenallergikere kan spise havregryn. I tillegg vet vel de aller fleste med glutenallergi veldig godt selv hva de kan og ikke kan spise. Det er individuelt. Glutenfritt havregryn er tryggere for allergikere, men ikke helt sikkert for barn. Dette fordi det inneholder et protein som ligner veldig på gluten. Fortsett den gode jobben, Manuela! Allergikerne lager ikke noe de ikke tåler altså, vi skal jo tross alt bake det selv.. 😉

 14. Isa sier:

  November 1st, 2010

  Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men når havregryn produseres er det ofte med samme utstyret som mye annet, så derfor er det nesten alltid fare for at havregryn er litt “forurenset” av gluten. Ergo kan det være litt skummelt å spise dette, selv om noen gjør det. Det lureste er å spise glutenfrie havregryn, som er garantert produsert uten innblanding fra noen andre kornsorter, så er man på den sikre siden. Man får kjøpt glutenfrie havregryn i de aller fleste butikker. Så det er jo ingenting i veien for å lage disse godsakerne 😉

 15. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Hei Isa tusen takk for disse opplysning veldig verdifull for meg og setter inmari pris på dette.
  Ha en herlig dag videre

 16. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Tusen takk for den informasjon Caroline, du er en bra mentor å ha i denne glutenfrie jungel….har så mye lære her
  Ha en toppers dag videre

 17. Erika - Bakglädje sier:

  November 1st, 2010

  Åh, vad goda de ser ut. Mums!

 18. Therese sier:

  November 1st, 2010

  Koser meg hver gang jeg er innom bloggen din Manuela :)

  Lurer forresten på om sjokolade”knappene” du smelter og bruker kan kjøpes på en nettbutikk og isåfall hvilke? :)

 19. Rut sier:

  November 1st, 2010

  Så flott at du begynner med julekaker allerede nå, så vi alle får tid til å planlegge og finne ut hva vi skal bake til dennne julen :) Hadde også vært morsomt om du kunne kommet med tips om spiselige julegaver, noe det kan være fint og personlig og gi bort :)

 20. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Det har jeg masse planner om Rut kommer masse om dette framover

 21. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Så hyggelig Therese. dem sjokoladeknapper er fra odense fins i det fleste matbutikker her i Sverige.
  Jeg snakket med odense i Norge dem sa at om fler folk vil ha disse i Norge må dem spöre

 22. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Takk for det Erika. så hyggelig med alle din koselige kommentarer setter pris på det

 23. Agnete sier:

  November 1st, 2010

  Å! Ser kjempegodt ut! Dette skal jeg definitivt prøve! Bra du skal komme med flere juleoppskrifter fremover, gleder meg!! :)

 24. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Takk for det agneta :)

 25. Katinka sier:

  November 1st, 2010

  De så kjempegode ut, men når i prosessen tar du i sukkeret?

 26. hege sier:

  November 1st, 2010

  Namme nam!!! Står på handleliste for i morgen. Hvor lenge holder de seg? Du har ikke tilfeldigvis en nydelig oppskrift på hvite kakemenn, myke. Også sånn sukkerflesk! Det er skiver med hvit masse i midten ( nesten som marsmallows klissete) Og et tynt lag med gul gele på den ene siden og rød gele på andre siden. Ser for meg at man kansje lager rød gele i en aluminiumsform først, så en slags hvit masse oppå der når geleen er stiv, også lokk med gul gele når den hvite massen er stiv. Men ikke krativ nok til å skjønne hvordan jeg skal gjøre det selv. Tror de er snudd i sukker for å ikke være klissete. Uansett takk for supre oppskrifter :)

 27. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Hei Karinka bra observert glemte og ta bilde av det men det er for jeg tilsetter egg.

 28. Manuela sier:

  November 1st, 2010

  Hei Hege kakemenn kommer snart men sukkerflesk har jeg aldrig hört om skall google det litt… takk for at du spurt meg
  Manuela

 29. Hilde sier:

  December 5th, 2010

  Hei! Tusen takk for en glutenfri oppskrift, den skal jeg prøve! Hvordan synes du holdbarheten er på disse? Jeg tenker på i forhold til om jeg kan bake dem nå, og om de vil holde seg greit fram til romjulen? Hilsen Hilde:)

 30. Manuela sier:

  December 5th, 2010

  Hei Hilde du kan lage deigen og fryse det og den dagen du vil servere det ta du den ut av fryseren og steker disse kjeks

 31. cecilie sier:

  December 12th, 2010

  disse kjeksene har jeg laget flere ganger og har hatt de med på jobben. alle som har smakt disse synes de er kjempegode. 
  det eneste jeg bytter ut fra din oppskrift er at jeg bruker 150 g brunt sukker og 50 g sukker  også bytter jeg om på melet og havregrynet. jeg liker at de har mer havregryn. 
  jeg har oppi rosiner , mørk og lys sjokolade. melkesjokolade, noen ganger har jeg oppi hasselnøtter også istedenfor peanøtter. 
  jeg blir så inspirert av dine cookies oppskrifter Manuela. gleder meg til hva du kommer med av nye oppskrifter. 

 32. Manuela sier:

  December 12th, 2010

  Takk Cecilie så koselig a lese din kommentar, bra at du lager litt din egen variant,
  Kommer kjeks imorn på bloggen
  klem

 33. Lena sier:

  October 12th, 2011

  Hei Manuela, dette har jeg om på skolen nå så jeg skal hjelpe deg med info om Cøliaki :)
  Gluten er et protein i hvete. Dette proteinet likner på proteiner i bygg og rug. De som har glutenintoleranse, tåkler derfor hverken hvete, bygg eller rug. 
  Personer med Cøliaki tåler havre, men det er et problem at havre ofte er blandet med små mengder hvete eller bygg.Da kan ikke personer med Cøliaki spise det, med mindre havren er 100 prosent ren :) 
  Så havre kan spises, men den må som sagt være hundre prosent ren :)

 34. LM sier:

  August 27th, 2013

  Gleder meg til å prøve disse! Skal prøve meg på de en gang før jul, og blir de så gode som de ser ut, må jeg lage masse av disse i desember :)

Legg til kommentar