Vanilla Fudge

Wednesday, November 10, 2010 8:49

Hei, alle sammen! I dag er det enda en ny dag å glede seg over.

Mange steder rundt om i landet har snøen kommet og vinteren er et faktum….. nå merker man at julen er rett rundt hjørnet .

Jeg har blitt spurt flere ganger  i ” Oppskrift forespørsel” om jeg har oppskrift på vanilla fugde. Det er  også mange som har spurt meg om tips til hjemmelaget julegaver….

Selv elsker jeg å gi bort hjemmelaget karameller, gjerne  i et fint glass  som gave når det er jul.  Jeg kan glede dere med å si at det kommer  mye mer ideer om hjemmelaget godterier framover som man kan gi bort som julegave……vel, det vil si om fristelsen ikke blir for stor og at man allerede har spist dem opp selv…=)

 

PS: jeg lagde kun halvparten av denne oppskriften

 Vanilla fudge:

 • 675 g sukker
 • 500 ml kremfløte
 • 50 g smør
 • 50 g hvit sjokolade
 • 1 ts. glukose
 • 1 vaniljestang

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene fra hver halvdel-

Hell sukker og vanilje frø i en kjele….

….tilsett kremfløte…

Varm dette opp på en veldig svak varme i begynnelsen. Sukkeret skal smelte og konsistensen skal bli jevn og fin.

Så tilsetter du smør og flytende glukose.,,,

Rør litt under tiden til smøret også har smeltet…Nå har du en fin krem som er gylden som sukker sirup.

Øk varmen til  4 …Nå er det viktig at du rører hele tiden eller så vil kremen brennes i bunnen og ødelegge resultatet.

Fortsett å rør mens det koker i 15-18 minutter!

Det er kanskje ikke  mange av dere som vet hva en “Soft Ball scenen” er. Men  om du tenker på den konsistensen som honning har, det har denne blandingen når tempen viser ca  112-115 ° C.  Blandingen er gylden, tykk, men jevn og fin….akkurat som honning.
 

Fjern Fudgeblandingen fra varmen når du ser du får denne vakre, gyldne og tykke konsistensen.

Hell det hele over i en kjøkkenmaskin, eller bolle,  og begynn med å vispe. Du må kjøle ned fudgen sakte (veldig sakte) dette skjer mens du pisker ..dette tar minst 10-15 min.Du får da en  fantastisk glatt , nesten litt krystall lignende røre. 

Etter Ca 5 minutter ut i denne mikse-/avkjølings prosessen, legger du i en  håndfull med hvit sjokolade . Fudgen er da varm nok til at sjokoladen smelter, men fortsatt ikke så varm så sjokoladen blir brent.

Obs!  Dessverre ble batteriet på mitt kamara tomt mens jeg skulle helle sjokoladen i fudgen, så det ble ikke bilde på dette….men det du gjør er å tilsette sjokoladen og mikse det noen minutter til på lav hastighet.

Så heller du fudgen i en bakeform og avkjøler den i kjøleskapet i noen timer .

Skjær  den i  passe store biter. Min man smakte på disse og syns de var kjempe gode,  men veldig søte. …haha,   stakkers mann,  han er ikke så glad i søtsaker,  men fortsatt bruker jeg han som test kanin på alt jeg lager…

Det er jo veldig koselig å gi bort en hjemmelaget julegave til andre..

Fikamera.se selger disse søte hatter som du kan sette på et syltetøy glass som pynt,  og fylle glasset med kaker eller godterier.

En liten sløyfe rundt den…for å få en  mer jule “touch” på.

Jeg selv bestemte meg for å holde meg unna søtsaker denne gang,  og heller kose meg med en deilig god lukt fra Yankee Candle …og en herlig kopp Dilmah te…

 
 Ha en fortsatt fin  dag ,  så sees vi igjen imorgen.  Takk til Trude for redigering av teksten.

 

 

 

 
  
 
 
  
  
  
  
 
 
 
 

 

  

 

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

110 Responses to “Vanilla Fudge”

 1. Trine / sweets2share sier:

  November 10th, 2010

  AH ! det er så godt :)

 2. Lena sier:

  November 10th, 2010

  Min mann er glad i fudge, men helst med rom/rosin, har du oppskrift på det også? 

 3. Mona F. J. sier:

  November 10th, 2010

  Nam! de ser ut som de ikke klistrer seg sammen, og det er jo lurt, særlig om man skal gi dem bort. Vet du hvor lenge de holder seg?
  Takk for masse fin fin inspirasjon og gode ord hver dag, Manuela!

 4. Silje sier:

  November 10th, 2010

  Åååååå dette så godt ut. Og en lekker gave å gi bort!

  Hvor kjøper en flytende glukose? Har de det på vanlige dagligvarebutikker? Hvor lenge står disse fudgene seg på glass?
  Takk for en flott side!

 5. Camilla sier:

  November 10th, 2010

  De så farlig gode ut!!! Men hvor lenge holder slikt seg? Hvor lenge før jul kan man lage de om det skal være julegave?;)

 6. Helene Kristoffersen sier:

  November 10th, 2010

  Hei Manuela. Elsker bloggen din og er fast leser. Nå som juletiden nermer seg er det jo veldig aktuelt å begynne å tenke på julegaver. I år har jeg lyst til å lage masse god konfekt for å gi bort. Lurte på om du kan lage noen forslag på konfekt? Punsjkuler kanskje.. Ha en fin dag videre : )

 7. Linda sier:

  November 10th, 2010

  Hej! Vilken fin sida du har! Och vad god fudgen verkar! Själv tänkte jag försöka mig på att göra lakritsfudge till helgen!
  Linda

 8. Nils sier:

  November 10th, 2010

  Denne oppskriften vil jeg prøve! Når det står Glukose, hva mener du da? Er det sirup, hvis ikke, hvor kjøper man det? Og kan jeg også bruke vanlig Freia hvit kokesjokolade eller noe lignende?

 9. Janne C. sier:

  November 10th, 2010

  Dette var jo herlig! Jeg ELSKER fudge!!

  Men har aldri prøvd med å blande hvit sjokolade i. Det skal jeg virkelig prøve, snart!

 10. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Hei Nils, Glukose er mer for fin glans og struktur fins på apoteket. freia hvit sjokolade gar kjempebra bare hakk den i bitter for du tilsetter den.

 11. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Janne C hvit sjokolade gjør at dem blir enda mer fudge!

 12. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Så deilig Linda jeg elsker lakris…se se til siden senere…

 13. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Så herlig Helene…skall komme med masse konfekt snart..

 14. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Hei silje, cacas.no selger glukose og kakeboksen.no ellers så fins det på apotek

 15. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Takk Camilla, vanilla fudge holder seg i 5-7 dager…

 16. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Bare ett glede Mona, fudge holder seg i 5-7 dager

 17. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  å så deilig med rom/rosin skall se hva jeg kan lage Lena ….

 18. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Takk trine

 19. Erika - Bakglädje sier:

  November 10th, 2010

  Åh, jag har letat efter något liknande recept. Perfekt! Hoppas jag hinner prova det till jul. :-)

 20. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Takk for det Erika…har du noe å glede deg til

 21. tina sier:

  November 10th, 2010

  Vilken underbar sida jag hittade här!!!!

  kram!

 22. Elena sier:

  November 10th, 2010

  Sikkert et kjempedumt spørsmål, men kan man bruke melk i stedet for fløte? Hva vil skje hvis jeg f.eks. bruker tine lettmelk i stedet? 

  Har sagt det før, og sier det igjen: du har en fantastisk blogg, Manuela! 

  Ha en fin dag :)

 23. Jes sier:

  November 10th, 2010

  Tusen takk Manuela! Skal lage de i helgen! Har bursdag på lørdag så skal lage de til gjestene!

 24. silje sier:

  November 10th, 2010

  hvor kjøper du de sjokoladebitene? de er jo så mye enklere å jobbe med enn vanlig sjokolade som man må dele i biter:)

 25. Sandra drömkaka sier:

  November 10th, 2010

  Åh vaniljfudge är en av mina favoritgodisar, ska spara ditt recept :)

 26. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Hei Silje dem selger odence her i sverige i alle matbutikker…

 27. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Takk for det Elena, tror det må bli fløte for at det skall virke men man vet aldri du kan jo teste det…
  Ha en flott dag du også

 28. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Koselig Jes lykke til og gratulerer med bursdag din

 29. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Takk for det Tina velkommen etter

 30. Fredrik sier:

  November 10th, 2010

  Ojojoj… Bara smeten ser oerhört god ut :) Om jag får komma med ett önskerecept, eftersom jag förstår att du gillar att baka är: Hemgjord citronkola, typ den som heter Fox.

  Ha det grejt!

 31. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Hei Frederik stemmer at jeg liker å bake…skall se hvis jeg klarer å lage en kopi av FOX, takk for at du spurte

 32. Linda - Cupcakefluffan sier:

  November 10th, 2010

  Det där skall jag absolut göra som julgodis i år, fudge är min favorit och jag köper det varje hel när jag köper lösgodis/ smågodis :-)

 33. Manuela sier:

  November 10th, 2010

  Ja det er farlig godt..Linda

 34. Saira sier:

  November 11th, 2010

  Hei Manuela. jeg ELSKER din side. spørsmålet mitt er at j liker å prøve ut dine ting. kan jeg få lov til å legge de ut på min blogg? kan ref. fra at jeg har sett de på dem side.
  Mvh
  Saira

 35. Saira sier:

  November 11th, 2010

  din side*

 36. Manuela sier:

  November 11th, 2010

  Det er bare hyggelig Saira takk for at du spurte…

 37. SW sier:

  November 11th, 2010

  Hei..super blogg..er innom her ganske ofte 😉 jeg lurte på et par ting.. Det står at du har halvert oppskriften..er det den halverte oppskriften du har skrevet her, eller har du delt den etterpå og hatt i f.eks 250 ml kremfløte? Et spm til..du har i glukosen for å få fin glans og struktur..men hvis jeg ikke har i glukosen, vil min fudge bli veldig anderledes og “ikke fin å se på” enn den på bildet ditt? Håper på svar, har veldig lys til å prøve ut oppskriften :)

 38. Nils sier:

  November 11th, 2010

  Hei Manuela, lagde disse i dag. De er bare helt fantastisk gode. Jeg skal i bursdag i morgen, også er det jo farsdag på søndag, så nå har jeg presanger til begge dagene :) Selv om jeg elsker søtsaker, så synes jeg nesten disse var i overkant søte, men ellers er jeg superimponert og tror de som får dem også kommer til å bli det. Tusen takk!

 39. Manuela sier:

  November 11th, 2010

  Hei SW det bare betyr at jeg lagde halvparten men hele oppskriften står der, det er mer for folk som ser på detalje på bilde det er den eneste grunnen at jeg skriver at jeg lagde halvparten…
  Takk for hyggelig melding setter pris på det..

 40. Manuela sier:

  November 11th, 2010

  Er så enig med deg Nils håper dem som for gave liker det…ha en riktig go helg

 41. Hilde sier:

  November 13th, 2010

  Ser kjempe godt ut! Hvordan lager man med karamell eller lakris? Hvis det er mulig da 😉

 42. Manuela sier:

  November 13th, 2010

  Hei Hilde har aldri lagt det med lakris men skall se etter en oppskrift..

 43. Life_Tone sier:

  November 13th, 2010

  Denne står i kjøleskapet nå! Smakte på “røra” og den var nyyyydelig.. Går dessverre ikke an å få tak i flytende glukose her i Finland, så jeg brukte lys sirup istedet. Vet ikke om d gjorde noe hverken fra eller til? Uansett, blir spennende å skjære i d i morgen, disse skal gis bort i farsdagsgave :)

 44. Manuela sier:

  November 14th, 2010

  Så herlig at du lagde disse Life-Tone tror nesten du baker like mye som meg….
  Ha en fin farsdag

 45. Kjersti sier:

  November 14th, 2010

  Hei Manuela:)

  I dag har jeg laget fudgene, og de ble bare så utrolig gode!!!
  Det blir garantert flere runder før jul;)
  Jeg linket til deg på bloggen min:)

  Hilsen Kjersti

 46. Manuela sier:

  November 14th, 2010

  Tusen takk Kjersti så koselig at du linket til meg, nyddelig inlegg ser ut så godt og fint med den glass og teksten, vakre bildepå bloggen din , vakker blogg, super søtt unge og så koselig med en ansikt bak alle dine meldinger du etterlåter på bloggen min…utrolig vakker bilde av deg din sønn ligner helt på mamma sin.

 47. Frøy sier:

  November 15th, 2010

  Hei Manuela,
  Siden din er helt topp!
  Lagde fudgeoppskriften din i helgen. Nydelig!
  Eneste problemet var at de ble så myke i romtemperatur. Kalde ble de helt perfekte, men i romtemp så smeltet de nesten.
  Vet du hva dette skyldes?
  Kan det være fordi jeg brukte en spiseskje lys sirup i stedet for glykose?
  Eller at jeg hadde 65 gram hvir sjokolade istedet for 50?

  Håper på svar :)
  Takk!

 48. Manuela sier:

  November 15th, 2010

  Hei Frøy takk for hyggelig melding.
  Det kan hende at det ble litt for mye sjokolade i fudge men er litt usikkert på det om det er grunnen. Mine fudge har jeg staende i romstemp og dem har ikke smeltet jeg brukte glykose men tror ikke det har så veldig mye betydning….
  Håper dem smakte ihvertfall

 49. ida sier:

  November 15th, 2010

  Gud for en herlig blogg du har! Får lyst til å sette i gang med bakingen med en gang =) Bare lurte på den vaniljestangen. Bruker du frøene fra en hel stang eller en halv? Gleder meg til å prøve ut oppskriften 😀 
  KEEP UP THE GOOD WORK! 😉

  Ida

 50. Manuela sier:

  November 15th, 2010

  Takk for hyggelig melding Ida jeg bruker 1 hel stang (det mer det bedre…hihi)
  Lykke til

 51. Frøy sier:

  November 16th, 2010

  Takk for svar :)

  Fudgen var helt nydelig!
  Beste jeg har smakt :)

 52. Line Haukaas sier:

  November 18th, 2010

  Disse var utrolig gode! 

 53. Manuela sier:

  November 18th, 2010

  Takk for tilbake melding om dette Line

 54. Anne-Marthe sier:

  November 18th, 2010

  Hei. Tusen takk for super oppskrift! no har jeg akkurat laget den, skal straks sette den i kjøla. måtte prøvesmake litt, nyyydelig!

  Jeg har funne meg en favoritt blogg!!

 55. Manuela sier:

  November 18th, 2010

  tusen takk anne Marthe blir så glad å høre dette…

 56. Det søte liv | Noe på Hjertet ♥ sier:

  November 19th, 2010

  […] hadde laget slike vanilla fudge selv, måtte jeg bare prøve selv også. Hun fant oppskriften her, og jeg brukte den samme. Armen gikk av seg selv til slutt da det må røres konstant slik at det […]

 57. Manuela sier:

  November 19th, 2010

  Så fine dem ble Jordi, og så flott blogg du har,har satt den på mine favorite med engang.
  god helg til deg

 58. nina solberg sier:

  November 21st, 2010

  Hei, bloggen din er helt fantastisk. Jeg bare lurer på om det er lav eller høy hastighet du bruker når du har fudgeblandingen over i bakebollen for avkjøling, da den skal gå i ca 15 min for avkjøling. Ha en fin søndag videre.

 59. Manuela sier:

  November 21st, 2010

  Hei Nina det er på det aller laveste du har mulighet slik at det opstår en fin blanding og konsistens
  Ha en fin kveld videre du også

 60. Rikke sier:

  November 22nd, 2010

  Hei :) 
  Jeg lurte på om det gikk an å bruke glukose pulver istedenfor flytende glukose?

  Mvh. Rikke

 61. Manuela sier:

  November 22nd, 2010

  Hei Rikke aldri testet det med glukose pulver men det burde vel gå siden det er samme sak

 62. Beate sier:

  November 23rd, 2010

  Ser helt fantastisk ut. Skal prøves ikveld. Mmmmm….

 63. Manuela sier:

  November 23rd, 2010

  Lykke til Beate og takk for hyggelig melding

 64. Ann Sofie sier:

  November 23rd, 2010

  Dette så så godt ut at jeg bare måtte teste det ut! Jeg laget det nettopp og de ble kjempe gode! :) Skal lage mer og gi vekk i julegave, hehe.

  Jeg er bare 14 år men elsker å bake og lage ting, men jeg lurte på en ting.. Jeg har tenkt en stund over hva jeg skal utdanne meg som, og jeg lurer på om baker/konditor er bra å utdanne seg som, om man liker å bake, dekorere kaker o.l. eller om jeg heller burde ha det som en fritidshobby?
      
  PS. sjekker bloggen hver dag og jeg elsker alt du lager, du er rett og slett inspirasjon for meg :)

 65. Manuela sier:

  November 23rd, 2010

  Takk for fine ord Ann-Sofie jeg har ingen utdanning i denne området men har det som hobby som jeg elsker fordi jeg har frie hender og kan lage hva jeg vil.
  Det fins en blogg av en svensk dame som utdanner seg til baker hun blogger hver dag og det er faktis morro å se hva hun lärer hver dag på skole
  Du finner hennes blogg her.www.bagerskan.se
  Er glad at min blogg er til inspirasjon for deg så stolt av deg at du i ung alder elkser å bake
  klem

 66. Ann Sofie sier:

  November 24th, 2010

  Takk, skal ta en titt på bloggen :)

 67. Piko sier:

  December 6th, 2010

  Hei!
  Dette har jeg fryktelig lyst til å lage, men hva i all verden er glukose? Og hvor får jeg kjøpt det? Står nå klar med alle de andre ingerdiensene.. Hjelp!

 68. Manuela sier:

  December 7th, 2010

  Hei Piko glukose fins hos apoteket…..lykke til

 69. Marianne sier:

  December 16th, 2010

  Hei Manuela! Disse er kjempegode! Jeg ville bare fortelle at jeg lagde hele oppskriften over, men jeg måtte koke blandingen i ca 60 minutter for å få den kosistensen du beskriver. De ble veldig velykkede, men man må altså passe på å koke de lenge nok :)
  God jul!
  Hilsen Marianne

 70. Manuela sier:

  December 16th, 2010

  Go jul til deg også Marianne, bra at du fikk det vellykket og at du tipset mine lesere om din ervaring

 71. Louise sier:

  December 17th, 2010

  Hei Manuela! Jeg prøvde meg på denne oppskriften, men den ble veldig kornete, når vi spiste bitene etterpå. Jeg fikk ikke til den litt seige sammenhengende konsistensen, men veldig kornete. Hva gjorde jeg galt ? avkjølt for lenge i kjøkkenmaskinen kanskje ?

 72. Manuela sier:

  December 17th, 2010

  Hei Louise, det er veldig viktig at det skjer langsomt i mikseren, er den kornete har du nok hatt for mye hastighet når du mikser den eller har du mikset den for lenge

 73. Christine sier:

  December 17th, 2010

  Hey Manuela. Elsker bloggen din. Har lagt litt forskjellige ting herfra som har blitt perfekt. Jeg lagte vanilje fudge her om dagen, mn de ble så utrolig myke, Tror du jeg kokte det for lite, eller hva annet kan det være?  De ble også veldig hvite i forhold til de på bilde. Jeg mååå lage de en gang til, pga de ser fantastiske ut. Ha en god helg og en god jul

 74. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  tusen takk Christine, vet ikke hva som kan ha glad, brukte du termometer?
  Hvorfor din er hvite kan det ofte blir hvis du´ikke koke den så lenge, hvor lengre du koker det mindre hvite dem blir.
  Håper det gar bedre neste gang…..
  God jul til deg også
  juleklem

 75. Christine sier:

  December 18th, 2010

  Ok. Mn da skal jeg koke dem lengre, skal det koke eller bare småkoke litt? Nei jeg brukte ikke termometer, mn skal gjøre det i dag når jeg baker de:) 
  De der røde sukker snopet så også nydelig ut:) 

  God jul!!!!!

 76. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Denne oppskrift trenger du en termometer til Christine, ja den jellys godis er kjempegodt og enkelt
  god jul

 77. Tonje sier:

  December 20th, 2010

  Da har jeg prøvd å lage disse! De ble veldig gode i smak- men fryktelig klissete, så jeg får ikke gitt de bort til jul. Og de ble også veldig hvite.  :( Hva gjorde jeg galt da tro?? 

 78. Manuela sier:

  December 20th, 2010

  Hei Tonje, det er viktig med termometer, og man skall mikse det på lav hastighet.
  Hvorfor dem er helt hvite kan jeg ikke svare på desvere.

 79. Camilla sier:

  December 21st, 2010

  Heihei Manuela,

  Jeg har prøvd denne oppskriften på fudge, for de ser helt herlige ut. Mine ble akkurat som dine på bildene og smaken ble god, men mine ble også kornete slik som Louise’s. Kan det ha noen sammenheng med at jeg også ikke brukte termometer og kanskje ikke fikk rett temperatur eller at man har mikset for hardt eller for lenge, som du har nevnt tidligere her i bloggen. Jeg kokte mitt i ca 90 min for å få den rette fargen.
  Takk for en fantastisk flott side, at du har overskudd til å holde på med denne siden og med en fulltidsjobb ved siden av, er helt enestående! Og oppskriftene dine, samt hvordan det skal gjøres…jeg kan ikke få rost deg nok opp i skyene. Din side er nr. 1, the best of the best!!!!! Ha en fantastisk fin jul og nyttår, gleder med til nye spennende oppskrifter som kommer:) Juleklem fra Camilla:)

 80. Manuela sier:

  December 21st, 2010

  Tusen takk for så hyggelig julehilse Camilla, lever nok lenge på dette!!
  Jeg vet ikke om det er at du har mikset det for lenge som slik at det blir kornete, er ihvertfall glad at det smaker.
  Juleklem fra Manuela

 81. lena Birgitte og Elise sier:

  December 22nd, 2010

  namm namm, vi brukte sirup istedenfor glukose å det ble en kjempe sukses :) 
  takk for oppskriften.

 82. Marius sier:

  December 28th, 2010

  Hei Manuela!
  Jeg skal prøve å bruke oppskriften din i løpet av ferien, men hvor viktig er det med glukose? De hadde det ikke på apoteket her, så har planer å prøve uansett. Noen forslag til noe annet som eventuelt kan erstatte det?
  Sjekk forresten ut denne linken til oppskrift på hjemmelaget Fox 😉 : http://mitthvitehus.blogg.no/1289590665_hjemmelagd_fox.html

 83. Manuela sier:

  December 28th, 2010

  Hei Marius, jeg hadde en av mine lesere som brukte lys syrup istedenför glukose og hun syns det gikk kjempebra, selv har jeg ikke gjördt dette så litt vanskelig å svare på.
  Tusen takk for linken, ser ut superfin den side
  Lykke til Marius

 84. Ingrid sier:

  January 8th, 2011

  Hei. I oppskriften her står det både glukose og glykose, det er jo egentlig ikke helt det samme…
  er det glykose det menes, som er det samme som glyserol….?

 85. Manuela sier:

  January 8th, 2011

  Hei Ingrid, det er nok bare en skrive feil det er glykos

 86. Camilla sier:

  May 6th, 2011

  Hei. Prøvde å lage disse i dag, alt gikk helt fint fram til jeg skulle ta det over i kjøkkenmaskinen. Startet den, men etter bare et par min var røra blitt helt smuldrete. Som knuste brødsmuler. Det som var igjen i kjela stivna egentlig med en gang og var perfekt. Vet ikke helt hva jeg gjorde galt, kokte den ikke lenger enn 15 min, men den hadde kanskje blitt for varm?
  Sånn som jeg ser det hadde det gått om jeg bare hadde tatt den rett i en form og ikke i kjøkkemaskinen.
  Mvh Camilla

 87. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Camilla hadde du det på lavt hastighet?

 88. Camilla sier:

  May 7th, 2011

  Det laveste på maskinen, men skal jo sies at den går jo fortsatt ikke så veldig sakte. Men kan vel egentlig bare stå å røre i den selv?

 89. Manuela sier:

  May 7th, 2011

  Ja det kan det Camilla

 90. Marte sier:

  May 24th, 2011

  Hei ! Jeg skal lage halvparten av denne oppskriften, sånn som deg, men lurer på om du bruker halvparten av glukosen og den hvite sjokoladen, eller om du bruker like mye som hele oppskrften ? :) 

 91. Manuela sier:

  May 24th, 2011

  Hei Marthe, jeg lagde halvparten av alt!

 92. frk.iversen sier:

  May 31st, 2011

  Hei! Dette ser kjempe godt ut! hvordan blir oppskriften uten hvitsjokolade?

 93. Manuela sier:

  May 31st, 2011

  Det har jeg ikke testet, så kan desvere ikke svare på det

 94. Heidi sier:

  August 31st, 2011

  namm namm 😀 de ble kjempegooode! En slik oppskrift på desse søtsakene har jeg lett etter lenge, å de disse ble perfekte :) Tusen takk Manuela, og samtidi tuusen takk for et kjempe gøy og inspirasjonsrikt kurs i Ulsteinvik!

 95. Manuela sier:

  September 1st, 2011

  Tusen takk Heidi, glad at du liker dem. :)
  Bare koselig, var super gøy å ha kurs der. 😀

 96. Ruth sier:

  October 17th, 2011

  Jeg prøvde å lage disse i kveld, men de ble veldig kornete. Skal de være det eller har jeg gjort noe feil? Kan jeg ha kokt de forlenge? Syntes ikke den ble tykk nok så jeg lot den koke litt lengre.

 97. Ruth sier:

  October 18th, 2011

  Jeg forsøkte å lage disse i går, men mine ble veldig kornete. Skal de være det? Eller har jeg kokt fudgen litt lenge? Syntes ikke den var tykk nok så kokte den litt ekstra.

 98. Ingrid Baardsen sier:

  November 9th, 2011

  Hei Manuela!
  Disse må bare prøves ut! det så skikkelig gode ut:) Bare lurer på om du også her en god oppskrift på lakrisfudge??

 99. M sier:

  November 25th, 2011

  De ser så gode ut på bilde og veldig fine! Prøvde å lage de og kokte ( på 4) i ca 12 min før jeg synes den begynte å bli karamellfarge på den, tok det over i en bolle og begynte å piske. Etter ca 3 minutter begynte den å stivne veldig, men var fremdeles varmt. Dette stemmer vel ikke helt, det ble som masse små baller :( Tok oppi sjokoladen og den smeltet, men det hjalp ikke på konsistensen. Måtte kna det sammen igjen… ikke noe feil med smaken, men konsistensen ble jo helt feil, hva gjorde jeg feil?

 100. Wiviann sier:

  December 5th, 2011

  Hei Manuela!
  Må bare si at jeg ofte er innom bloggen din, inspirasjon på alle kanter! :)
  Lurte på om det er mulig å bruke glukose i pulverform til denne oppskriften, og hvordan går jeg da frem? Får ikke tak i flytende glukose her jeg bor :(

 101. Trine sier:

  December 11th, 2011

  Jeg bruker ikke termometer.men har likevel fått bra resultat to ganger ved å følge oppskriften til punkt og prikke.

  Hvis den korner seg i mikseren er det mulig å reparere med å tilsette litt varmt vann og mikse på lav hastighet til røra ser blank og fin ut igjen.

 102. Hege sier:

  December 22nd, 2011

  Nå har jeg akkurat laget min andre porsjon med fudge, og er meget spent på resultatet :) Første gangen gikk det veldig bra og fudgen smaker kjempegodt, men denne andre gangen har jeg eksprimentert litt! Jeg har brukt 50/50 tate lyle og sukker, byttet ut 50 g hvit sjokolade med 100 g mørk kokesjokolade og tilsatt litt ekstra lys sirup (hadde ikke glukose..) Synes den første porsjonen hadde en veldig “sukker konsistens”, altså jeg kjente sukkeret ganske godt, men den var ikke kornete heller… Så jeg er veldig spent på resultatet! :) Sjokoladefudgen smakte mye bedre på “deigen” ihvertfall! 😉

  Noe jeg derimot synes var litt rart, er at jeg har hele tiden sett på bildene men ingen av bildene stemmer konsistensmessig med min? Jeg fikk en mer suppe/røre enn karamellaktig sirupsmasse, den ble først flytende karamell rett før jeg puttet den i forma? Min ble heller aldri så hvit som din, den var lysegul hele tiden… Og ikke honningaktig eller “kremaktig” når jeg startet nedkjølingsprosessen? God ble den uansett, så det har ikke så mye å si, men jeg synes jo det var rart :) Har du noen forklaring på dette? 😛

 103. Manuela sier:

  December 22nd, 2011

  Hei Hege, dette er en litt gammel oppskrifte, den gangen brukte jeg fotostudio inne da blir bildene ganske overbelyst! nå for tiden tar jeg bildene ved vindu eller ute som gjør at bildene for en naturlig farge!
  Det er mye å lære når det gjelder bilder er jo ikke noe fotograf, men i dette tilfelle er det overbelyssing som gjør at min blir lysere!
  Håper det funker noe som du endret oppskriften !
  Go jul til deg

 104. cecilie G sier:

  December 22nd, 2011

  Jeg trenger hjelp Manuela…… Nå har jeg prøvd å lage dette 2 ganger, følger oppskriften og fremgangsmåten til punkt og prikke. Men når jeg skal ha den over i kjøkkenamskin, da skjer det hver gang at istedenfor at den blir som den skal blir den kornet og sprø. Hva gjør jeg galt ? Hilsen en som har lyst på vanilla fudge til jul og som antaglig ender opp med å kjøpe det på butikken ; )

 105. Siri sier:

  December 22nd, 2011

  Hei:) Takk for en helt super blogg :) Dette skal lages i kveld :) Lurer på en ting. Hvor stor form hadde du røren i?

 106. cecilie G sier:

  January 3rd, 2012

  hei. kan du se på spørsmålet mitt og komme med et godt råd til hvordan jeg skal få til dette?
  Hilsen Cec

 107. Manuela sier:

  January 3rd, 2012

  Hei Cecilie, mikser du rask eller på lavt hastighet, det skall nemlig på lavt hastighet!
  Klem

 108. cecilie G sier:

  January 3rd, 2012

  veldig sakte hastighet. Kan det være at bollen er for stor til 1/2 mende oppskrift? Jeg har en Kenwood maskin ?

 109. Linda Jensen sier:

  October 30th, 2012

  Hei! Jeg har laget denne,men føler den blir “tørr/smuldrete” de man kjøper i løsvekt er liksom fastere,er det noen mulighet til å få det på hjemmelagede og? kan man tilsette mindre sjokolade f.esk? Smaken er kjempegod,men skulle gjærne hatt litt seigere konsistens :-)

 110. Elisabeth sier:

  November 18th, 2012

  Hei! Hvordan gjør du det når du skal gi fudge bort i julegave? Tenker hvis fudgen må oppbevares i kjøleskap og er holdbar i 5-7 dager? De smaker kjempegodt, så har så lyst til å kunne gi dem bort! :) 

Legg til kommentar