Holiday Meringue Dessert

Sunday, November 28, 2010 9:10
Kategori: Jul

 

Hei, alle sammen, og god 1. advent!

Helt utrolig at det idag er  1. advent.  Tiden går bare så fort , og det er så mye jeg vil vise dere før jul …… og det er så mange oppskrift forespørsler fra dere som jeg så gjerne vil svare...

 Jeg har vært så opptatt i det siste, og hadde dessverre ikke mulighet til å blogge igår , noe jag virkelig beklager. Men idag er jeg tilbake igjen.  Tusen hjertelig takk for alle hyggelige meldinger jag har fått . Pga brist på tid har jeg ikke hatt mulighet til å fått svart på alle spørsmål, så er det noen som ikke har fått svar, så gi meg beskjed. Bare i går svarte jeg på 120 stk, og det kan være mulig  at jeg kan ha glemt noen. 

Men nå er det 1. advent, så la oss nyte av denne dagen. Jeg vil tenne det første lyset og ønske juletiden velkommen.  Mitt håp og min største ønske er å gi dere inspirasjon for den kommende uken. Ønsker dere også alle sammen en fantastisk  advent tid…. 

La oss heller ikke glemme å være et lys  for andre i disse travle juledager framover…. det er mange som har det tøft, så tenk litt ekstra på dem og gjør noe ekstra  godt for andre. Julen handler jo om å gi.. 

 

Nå over til dagens fristelse, nemlig Holiday Meringue Dessert (By taste of home) 

Denne oppskriften er hentet ut av en av mine favoritt kokebøker,  nemlig 

“Taste of home” . Boken er på Engelsk , men er stappfull med utrolige herlige oppskrifter. 

 

Lagde en utrolig god meringue som passer perfekt for  juletiden og er både enkelt og  raskt å lage. 

Her kommer oppskriften: 

 Holiday Meringue Dessert (By taste of home) 

 • 2 eggehviter
 • 2/8 ts. cream of tartar (vinstein)
 • 2/8 ts. ameretto essens eller mandel essens
 • litt salt
 • 150 g sukker
 • 2 iskrem-skje med iskrem
 • 50 g sjokolade
 • 2 ss revet  kokos
 •  coctail kirsebær 

Oppskriften krever ” cream of tartar ” på Norsk heter dette vinstein og  finnes på apoteket… 

Noen dråper med sitron går like bra å bruke om du ikke har dette hjemme. 

 

Som essens bruker jeg Ameretto smak som er veldig lik mandel essens. 

Bruker du LorAnn oils trenger du bare noen dråper for å få en ordentlig smak. 

Fins å kjøpe hos kakeboksen.no der du akkurat nå kan få 15% rabatt på alt du handler. Bruk koden ” passion4baking08546 “ .

 

Eggehvitene har jeg i romstemp. i cirka 30 minutter før jeg pisker dem. 

Begynn å pisk eggehviter sammen med cream of tartar og salt på lav hastighet. 

 

Når det begynner å skumme , tilsetter du sukker i 3 omganger… 

 

..og visper videre…. 

 

..helt til du ser at sukkeret er oppløst og du har en glansfull konsistens .

 

Kle en bakeplate med bakepapir og se til at du har en høy kant på sidene. Legg på 2 store klatter med eggehvite-blandingen , og stek dette  på 120 C i cirka 35 minutter. 

Når det har gått 35 minutter, lar du fortsatt platen stå igjen i ovnen, men du slår av varmen, og lar den være der i cirka 1 time til… OBS: Ikke åpne dørren under tiden.

 

Jeg elsker å spise rester av marengs røre…så godt…. 

…oppvasken derimot, liker jeg ikke så mye……. 

 

Nå har marengsen stått i ovnen en time  etter steking,  og nå er den ferdig… 

 

Som fyll bruker jeg Häagen-Dazs super premium ice cream, du kan bruke hvilken smak du liker… 

Min favoritt er Cookies & Cream. 

 

Plasser marengsen på en dessert skål og legg en stor iskrem kule på toppen …. 

 

Smelt 50 g sjokolade i micro, ca. 30 sekunder…. 

 

…og sprut litt over isen… 

 

Noen fine coctail kirsebær må vi jo ha… 

 

Legg dem bare på toppen sammen med litt revet kokos. 

 

Og det var det hele. Så fristende og så godt!  

Det du skal tenke på er,  at det er veldig viktig at ovns døra ikke blir åpnet før det har gått en time etter steketid. Gjør du alt riktig, da får du en sprø marengs som er litt myk og deilig på innsiden. 

 

Denne go`biten lagde jeg til min man igår kveld…..

 

Avslutter med en herlig julesang med ønske om en riktig god første adevent til dere alle sammen.

 Oh , Holy Night- med Carrie Underwood…Enjoy!

    

Håper vi sees igjen imorgen.

Takk til Trude for redigering av teksten

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

26 Responses to “Holiday Meringue Dessert”

 1. Marthe sier:

  November 28th, 2010

  Wow! Så nydelig ut, du er utrolig dyktig!

 2. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Tusen takk for det Marthe

 3. Mille sier:

  November 28th, 2010

  Nam! Skal si mannen din er heldig 😉

 4. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Takk Mille, ja han er heldig der..

 5. Elisabeth Hoem sier:

  November 28th, 2010

  Så fristende! Tror det må bli en dessert i løpet av julen ja :)

 6. vivian sier:

  November 28th, 2010

  Du har en kjempe fin blogg. Utrolig mye som ser godt ut, som gjør det vanskelig å velge. Skal ha selskap her til neste uke og tenkte på en kake eller to fra denne siden. Har tidligere servert mye av ostkake, gulrotkake, kvæfjord kake osv.Så kunne tekt meg noe nytt. Så lurte på om du hadde en favorit eller en du ville anbefale spessielt ?

 7. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Takk for det Elisabeth..

 8. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Hei Vivian takk skall du ha, Så hyggelig med selskap, skall finne på noe…er det noe spesialt smak du tenker på?

 9. Ellabepp ♥ sier:

  November 28th, 2010

  Åh, det så kjempegodt ut!
  I går bakte jeg to av dine kjeks, og de ble supergode! :-) Hvis du vil se resultatet, kan du gå inn på bloggen min :-)

 10. Mailèn sier:

  November 28th, 2010

  Jeg fikk veldig lyst til å lage noe slikt til bursdagen min, som jeg skal feire om 5 dager.. Men jeg tenker det kanskje er litt vanskelig å lage en dessert med is, ettersom man ikke spiser desserten først, men gjerne etter gaveåpning, spise mat osv.. Har du en god og enkel dessert oppskrift kanskje med marengs, men uten is?

 11. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Hei Mailèn, gratulerer på forhånd.
  Kan du ikke bruke fransk sjokolade mousse på toppen det er kjempegodt sammen med meringue

 12. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Hei Ellabepp. så flott blogg du har og så flink du er å bake. koselig å se en ansikt bak alle dem flotte komentarer du etterlåter på min blogg

 13. Mailèn sier:

  November 28th, 2010

  Tusen takk Manuela! Nam! Dessverre tror jeg ikke ar får jeg ikke tak i gelatin før jeg skal lage, men marengs kan jo bli laget en god stund i forveien om jeg ikke har feil, så det går sikkert bra om noen ordner isen og sjokolade saus på kjøkkenet imens :) Får jeg tak i gelatin kommer jeg nok til å prøve den oppskriften på fransk sjokolade mousse.

 14. Eli Baardseth sier:

  November 28th, 2010

  Til Mailèn! Til bursdagen din anbefaler jeg at du lager pavlova hvis du vil ha en dessert med marengs:) Det er marengs i bunnen med en blanding av vaniljekrem og pisket krem over, og på toppen har du på masse deilig frukt og bær. Det er den nye favoritten her:)

 15. vivian sier:

  November 28th, 2010

  Nei da, ingen spesiel smak: Bare lyst å prøve på noe annet en de jeg pleier å ha. Takk skal du ha :-)

 16. Therese sier:

  November 28th, 2010

  Du er et funn du Manuela :) Er i herlig julestemning ! Og bloggen din bidrar så godt til det :) elsker julesangene du legger ved

 17. monica smits sier:

  November 28th, 2010

  Mmmm ser deilig ut, ta en titt i min blogg du har fått en award :)

 18. Linda - Cupcakefluffan sier:

  November 28th, 2010

  Ser underbart gott ut

  Ha en fortsatt trevlig första advent

 19. Malin sier:

  November 28th, 2010

  Det ser nydelig godt ut Manuela! Alt du lager ser godt ut! 😀 Jeg hadde håpt at du kunne svare meg på et spørsmål. Har ikke noe med dagens bakst å gjøre men. Jeg lurer på hvilken “visp” du bruker når du skal røre smør og sukker luftig? På forhånd, takk! Malin 😉

 20. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Hei Malin, takk for hyggelig melding jeg bruker som ofte BeaterBlade Visp med vingar ellers så bruker jeg Ballongvisp

 21. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  He Monica jeg tok en tit så snilt av deg å gi meg en award setter pris på det…
  klem

 22. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Tusen takk Therese så snilt sagt av deg
  klem

 23. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Takk Linda samme til deg

 24. Manuela sier:

  November 28th, 2010

  Herlig Mailen, lykke til

 25. Helena Ljunggren sier:

  November 29th, 2010

  Det där ser ju helt livsfarligt gott ut 😀

 26. Manuela sier:

  November 29th, 2010

  Takk for det Helena

Legg til kommentar