Cherry Cupcakes

Saturday, December 18, 2010 9:50

God morgen, kjære lesere!

Håper dere alle får en  fantastisk dag ..

Jeg vil takke så mye for alle  kommentarer , dere er jo bare helt fantastiske! Jeg føler meg så priviligert.

Igår kveld var min man sammen med alle barna på kino,så jeg hadde hele huset for meg selv. Gjett om jeg kosa meg. Brukte da kvelden til å lage disse Cherry cupcakes.

Selve cupake bunnen er laget med vanilje smak og hvit sjokolade mousse pulver . Den er veldig  saftig og god.

Vanilla-white chocolate cupcakes ,12 stk

 • 150 g sukker
 • 100 g mykt smør
 • 1 vaniljestang
 • 1 dl hvit sjokolademousse pulver
 • 2,5 dl mel
 • 1 ts. bakepulver
 • 2 dl fløte
 • 2 egg

Hell mykt smør og sukker i en bolle og miks det helt luftig.

Husk å skrape kantene med slikkepott slik at du får med deg alt  som ligger på sidene.

Tilsett et egg om gangen, og miks det videre til en porøs konsistens.

Tilsett frøene fra en vaniljestang.

Jeg bruker idag hvit sjokolademousse, og den moussen finner du i utvalgte sjokolade butikker.

Tilsett det i røra og miks videre.

Helt til du får en fin konsistens.

Bland sammen mel og bakepulver og sil det in i røra..

Miks dette godt sammen i mikseren i cirka 2 minutter.

Så godt!…Ser du de fine vanilje frøene i røra? Det gir den beste smaken.

Tilsett nå fløte  og miks dette videre i 2 minutter.

Nå har  det en fin konsistens og er ferdig…

Bruker idag disse former fra siluett.se som du finner hos klarafardiga.com

Ta en iskrem skje i hver form…

…cirka 3/4 del fulle.

Plassser dem på et bakebrett og inn i en forvarmet ovn på 200 C i cirka 20-25 minutter….

Etter at de er ferdigstekt lar du dem hvile litt før du spruter på frostingen.

Som dere ser har jeg en rosa frosting på som er laget med  kirsebærsmak….og med en kirsebær på toppen.

Cherry fluff frosting:

 • 5 dl kirsebærsaus
 • 150 g sukker
 • 80 g glukose/ hvit syrup
 • 8 gelatin plater
 • 4 dl fløte

Jeg bruker denne kirsebær sausen som finnes i de fleste matbutikker.

Legg gelatin bladene i kaldt vann i cirka 5 minutter.

Hell det i en kjele sammen med sukker og glukose.

La det varmes opp  på middels varme til det blir cirka 110 C

Jeg tar det hele gjenom en sil slik at sausen blir klumpefri..

Ta nå  gelatinen ut av vannet og press ut alt vann og legg den i den varme sausen. Rør dette godt sammen.

Hell det  i mikseren og miks dette sammen i minst 5 minutter..

Etter 5 minutter begynner det å bli stivere…

Tilsett nå fløte og visp dette videre et par minutter til.

Nå begynner det å bli en luftig og fin frosting.

Ferdig! ….Frostingen smaker litt som cherry mousse….veldig frisk og god.

Bruker en wilton 2D tipp, og det finner du hos tartdecor.se eller cacas.no eller kakeboksen.no

Pynter disse cupcakes med en av mine mange favoritt perler….fra DrOetker.

En kirsebær på toppen…

Og det var det……

Elsker kirsebær og elsker Cherry frosting…..

Cupcakes  var bare sååå god og saftig med en  deilig smak av både vanilje og hvit sjokolade.

Finner du ikke hvit sjokolade mousse pulver tar du 50 g hvit smeltet sjokolade i røren..

Disse skal bort til noen som fortjener en ekstra oppmuntring i sin hverdag….

Legger det i en fin rosa cupcake boks som du finner hos klarafardig.com

En lite sløyfe på toppen og så er den ferdig.

Det var det hele for idag. Nå skal jeg til Göteborg , men lurer du på noe som du behøver  svar med engang mens du baker,

da kan du alltid ringe meg på min mobil. Mitt mobil nr finner du under kontakt her på bloggen.

Ha en herlig dag alle sammen, og kjør forsiktig om dere skal ut i dette snøværet.

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

44 Responses to “Cherry Cupcakes”

 1. Iselin sier:

  December 18th, 2010

  Disse må jeg prøve, elsker kirsebær :)

 2. Else-R sier:

  December 18th, 2010

  Nam,de så deilige ut 😀

 3. Trine / sweets2share sier:

  December 18th, 2010

  De så aldeles nydelige ut :)
  God helg <3

 4. Malin sier:

  December 18th, 2010

  herlig! :)

 5. Jeanette sier:

  December 18th, 2010

  Hei Manula! Disse cupcakes er nyyydelige, og flott laget. Jeg blir alltid inspirert av deg :-)
  Igår kveld laget jeg markjordbærmousse (en oppskrift som jeg brukte til min pasjonsfruktmousse, men jeg byttet med markjordbær, og jeg er veldig spent på helhets smak) med sjokoladekakebunn med hasselnøtter og vaniljemousse som jeg brukte oppskrift fra deg, pluss frisk frukt som pynt. Jeg gleder meg veldig til 40 års jubilant smaker den ikveld, og få tilbakemelding. Jeg og min mann er også med på den festen så jeg gleder meg til å høre hva gjester synes om den kaken, og du skal selvsagt få høre om det også, Jeg tyvsmakte alt under bakst igår og alt smakte sååå nydelig :-) Jeg elsker moreller så disse cupcakes må jeg prøve å lage en dag :-) God helg og kos deg. Klem Jeanette

 6. Sana sier:

  December 18th, 2010

  De är så fina! underbart cupcakesen 😉

 7. jannicke sier:

  December 18th, 2010

  de så helt utrolig gode ut :)

 8. tante Bjørg sier:

  December 18th, 2010

  Hei igjen Manuela.
  Denne oppskriften kom som bestilt ! Holder på å bake sandkaker i dag. (samme form som Cupcakes.) Veldig flott med tips til fristende fyll / pynt. Takk for stadig fristende og gode baketips! Hilsen tante Bjørg.

 9. Marie sier:

  December 18th, 2010

  Wow, disse ser helt fantastiske ut! Nå fikk jeg virkelig lyst på vanilje cupcakes med hvit sjokolade… Må bare si at du er utrolig talentfull og full av gode tips og ideer! Takk for at du deler det med oss andre :) Ha en topp dag, Manuela! 

 10. Cathrine sier:

  December 18th, 2010

  Hei! Jeg sitter langt ute på havet å nyter bloggen din. Denne julen skal jeg feire jul med skittne menn i kjeledress;) Siden jeg ikke får kose meg med familien min, så er det et et lite lyspunkt å lese dine sukkersøte innlegg :O)
  Keep ut the god work! Jul hilsen i fra Cathrine

 11. Hanne Maren sier:

  December 18th, 2010

  Deilig! :)

 12. tante Bjørg sier:

  December 18th, 2010

  I dag har jeg bakt sandkaker så dette var supert Manuela !Fristende og delikate tips for fyll i kakene.
  God helg !

  Hilsen tante Bjørg
  .

 13. Linda - Cupcakefluffan sier:

  December 18th, 2010

  Så fina de är. Ser ju hur gott ut som helst med den rosa frostingen och körsbären på toppen. Så snyggt det blev när de ligger i en cupcakesbox.
  Hoppas du har en trevlig dag i Göteborg, var själv inne i Göteborg idag för att handla lite och jisses vad halt det var på sina ställen.
  Kram Linda

 14. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Takk Linda, hadde så koselig i Göteborg, synd at jeg misset deg hadde värt koselig å hilse på deg.
  Takk for din mail og bilde på det du laget, den er nyddelig
  klem

 15. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Tusen takk for det Tante, god helg til deg
  klem

 16. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Takk Hanne

 17. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Ååååh stakkers deg Catrine, skulle önske jeg kunne bake noe godt til deg….håper disse men steller pent med deg.
  Ta godt vare på deg selv ute i håvet, syns du er veldig tøff
  juleklem fra Manuela

 18. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Tusen takk for det Marie, så snilt sagt

 19. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Takk for det Jannicke

 20. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  tusen takk for dte Sana

 21. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Så godt med markjordbærmousse Jeanette, håper at det faller i smak og grattis med 40 års jubilant
  klem

 22. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Tusen takk Malin

 23. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Takk Trine, go helg til deg også

 24. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Takk else

 25. Manuela sier:

  December 18th, 2010

  Koselig Iselin

 26. hege sier:

  December 19th, 2010

  ååå, så super deilige cupcakes! Gleder meg til å smake dem… God jul =)

 27. Manuela sier:

  December 19th, 2010

  tusen takk hege, god jul til deg også

 28. Jeanette sier:

  December 20th, 2010

  Hei Manuela! Jeg vil fortelle at gjester flest ble veldig begeistret for markjordbærmousse kake, og 2 ganger 40 års jubilanter var superfornøyde siden en av dem bestilte kake :-) Jeg selv ble svært begeistret. Jeg har alltid vært veldig glad i nøtte/mandel- og marengskaker, og det bør være med mørk sjokolade. Men den type sjokolade- og hasselnøttemarengs som jeg laget på oppskrift fra deg er den beste marengsen jeg noen gang har smakt, og det ble helt klart en av mine favoritter. Jeg gleder meg allerede til å lage ny moussekake til julaften, men denne gang skal jeg prøve meg fram med kirsebærmousse :-). Vi skal feire jul hos min svigerinne og familien. Min gode venninnes samboer fyller år neste år, og han elsker creme brulee, så jeg lurer på om du vet hvordan det lages creme bruleemousse? Jeg vet om fransk kafe i Oslo som lager sånn, men jeg selv klarer ikke å gjette meg fram så jeg lurer på om du kan hjelpe meg? Hvilke kakebunn vil passe til creme brulee? Marengs eller vanlig sukkerbrødbunn? Noe godt under moussen? Jeg liker at det er noe godt under moussen. Creme Brulee er litt komplisert, synes jeg med tanke på hva som passer/kombinerer :-) Dere andre kan gjerne komme med innspill ang creme brulee :-) Ha en fin uke dere alle sammen som er innom denne bloggen :-) God juleklem fra Jeanette

 29. Marta sier:

  December 20th, 2010

  Disse så fantastiske ut!
  Var i butikken i dag, men kunne ikke finne kirsebærsaus.
  Nærmeste jeg kom var kirsebærkompott. Men det er vel noe annet?

 30. Manuela sier:

  December 20th, 2010

  Takk for det Marta, nei det er ikke det sammen, vet ikke hvor langt du bor fra grensen men dem har det på svinnesund eller i Tocksfors

 31. Manuela sier:

  December 20th, 2010

  Hei Jeanette, tusen takk for så hyggelig tilbake melding av deg. Så glad at dem likte kake og at du selv likte kake også.
  Så koselig at du skall lage en go kake til din vennine sin samboer, jeg skall prøve å se om jeg kan finne ut hvordan en Creme brulee mousse lages og finne på en go mandel marengs bunn som passer bra med den.
  Håper å lage den for nyttårsaften slik at du vet hvordan den lages…elsker creme brulee så dette blir godt å lage.
  Marengs passer godt til en slik kake men sukkerbrød er også godt til.
  Ha en toppers uke videre Jeanette
  klem

 32. Manuela sier:

  December 20th, 2010

  Tusen takk for det tante, synd vi bor så langt unna, hadde vi kunne hatt masse fine bakestunden sammen.
  klem

 33. Jeanette sier:

  December 20th, 2010

  Hei Manuela! Supert at du vil hjelpe meg med å finne ut hvordan Creme bruleemousse lages. Tusen takk til deg :-) Gleder meg allerede :-) Når du sier at mandelmarengs passer bra til, så vil jeg si meg enig. God natt. Klem Jeanette

 34. Manuela sier:

  December 21st, 2010

  Bare hyggelig det blir bare en glede å lage det, sov godt du også
  klem

 35. Christine sier:

  December 23rd, 2010

  Hei Manuela
  Jeg laget disse idag, men fikk ikke til frostingen? Alt var fint, helt til jeg tok oppi fløten. Da ble den bare en tjukk saus, og så ble den “prikkete” så ut som fløten og resten skilte seg litt. Hva har jeg gjort galt? Kan du hjelpe meg? 
  Litt krise her, vet ikke om jeg tørr å lage den same igjen, skal ha de i morgen, og kjedelig hvis det ikke funker enda en gang…

  Og til Marta, jeg brukte en stort glass med kirsebær i kirsebærsaft. Fant det på en stor Menybutikk. Stod i samme hylle som kompost og slikt står. Tror den er tysk, heter Süsskirschen, og produsenten heter Odenwald. Tror dette er ganske likt som den svenske. Håper dette hjelper

 36. Manuela sier:

  December 23rd, 2010

  Christine, bare miks den helt til den blir fin….mikser og mikser sa blir det nok bra

 37. Hege sier:

  January 6th, 2011

  Nå trenger jeg litt svar her… Den glukosen jeg kjøpte på apoteket lukter helt grusomt! Og når du skriver glukose/hvit sirup så blir jeg forvirret. Skal glukose være det samme som corn sirup`? I såfall har jeg fått en helt annen glukose…

 38. Manuela sier:

  January 6th, 2011

  Hei Hege, nei Glukose og corn syrup er ikke samme sak. står det Glukose på den så må det vell være det, den jeg har her hjemme lukter ingen ting

 39. Hege sier:

  January 6th, 2011

  Merkelig… Jeg stusset i grunn veldig når jeg åpnet den og konkluderte med at den ikke passer til alt,i hvertfall ikke frostingen i denne oppskriften.Det ville smake veldig rart… Hm… Nei nå skjønner jeg svært lite… Men dette kan jo være svaret på hvorfor nougaten ikke ble som den skulle!

  Takker igjen for svare,og håper jeg blir litt mindre masete i morgen:)

 40. Manuela sier:

  January 6th, 2011

  Du maser ikke Hege, det er bare koselig at du spør og du er velkommen og ringe meg også når du star mitt oppe i det og ikke vet hva du skall gjøre..
  Ha en fin kveld videre

 41. Hege sier:

  January 7th, 2011

  Det er utrolig hyggelig av deg!! :)

 42. Nina sier:

  May 2nd, 2012

  Hei Manuela! Jeg skal lage sjokolade og kirsæbær cupcakes til en bursdagsfeiring neste helg, men jeg lurer på om jeg bruke denne oppskriften bare med vanlig brun sjokolademoussepulver? Jeg ser du skriver at man kan ha smeltet hvit sjokolade i røra i stedet for moussepulver, men blir de like saftige da? 

 43. Charisse sier:

  July 17th, 2013

  I am going to attempt to make this frosting. I am in America and your cherry sauce is a bit confusing to me, but I am hoping that what I have made is similar. The frosting is going to go between two layers of lemon cake. I was looking for something lighter than a buttercream and full of flavor and this looks like it should totally work. 

  Wish me luck – I will come by to let you know how it goes. 

 44. Manuela sier:

  July 17th, 2013

  Wish you the best of luck, Charisse! :)

Legg til kommentar