konfirmasjonskake

Wednesday, May 4, 2011 20:14

Hei alle sammen!

Håper dere alle har hatt en fin dag, og at dere nyter av det fine vår-været.  Takker så mye for alle herlige kommentarer.  Det er så koselig å høre fra dere.

Det tar litt tid å svare på alle kommentarer og e-poster,  så hvis det er noe som haster så er det egentlig best å ringe meg på mobilen.

Det er nå tid for konfirmasjon for mange, og jeg har fått mange spørsmål om tips på kaker i rosa for jenter.

Ettersom jeg er født og oppvokst i Holland,  har jeg aldri feiret konfirmasjon eller vært på en. Har derfor ikke peiling på hvordan en slik kake skal se ut.

Men jeg lagde idag denne søte rosa kaken som er  dekket med marsipan,  i håp om at det kan gi dere noe ideer for en slik viktig dag.

Kaken er dekket med marsipan og søte rosa pynt som du ser her under.

Navnet Grace er mellomnavnet til min datter. Det er visst vanlig  å skrive navn og dato på konfirmasjons kaken har jeg forstått.

Her er oppskriften og fremgangsmåten, enjoy!

Sukkerbrød ( 20 cm form eller 24 cm)

 • 4 egg
 • 170g sukker
 • 2 ts. vanilje extract
 • 1 ts SP
 • 125 g mel
 • 2 ss. maizena
 • 70 g melk
 • 40 g smør
 • 1 ts. bakepulver

La eggene være i romtemperatur i minst 1 time før du baker.

-20 min før du steker bunnen settes ovnen på 175 C.

Hell sukker og SP i en bolle. SP finner du her og er også snart å få kjøpt hos cacas.no

Hell i eggene….

Bland mel, maizena og bakepulver i en bolle,  og bland dette godt sammen.

Jeg bruker en sil for å få sile ned melblandingen, dette for å få bedre resultat….

Bruker så Pure Vanilla extract fra Spice Island,  den kan du kjøpe her.

Tilsett extracten i samme bolle som du har de øvrige ingrediensene i, og tilsett så melken.

Begynn å miks dette på lav hastighet i cirka 30 sekunder.

Etter 30 sekunder øker du hastigheten til det høyeste, og lar det mikses i hele 12 minutter.

Smelt smør i mikron og sett det til side så lenge…..

Etter 12 minutter er røra fluffy og fløyelsmyk,  og det er nå på tide å tilsette smøret.

Miks dette på lav hastighet i 2 minutter.

En herlig røre! Ettersom jeg bruker SP,  kan røren uten problem stå på kjøkkenbenken i flere timer før du fortsetter med bakingen. Den holder seg like fin.

Jeg bruker idag  en 20 cm stor bakeform. ( du kan bruke en mindre eller en større, det er valgfritt)

Hell i røra og sett bakeformen i en for-varmet ovn på 175 C i cirka 45 minutter.

Etter stekingen skal kaken hvile en stund under tiden kakepynten forberedes..

Lagde disse supersøte lys rosa marsipanroser.

Det er bare å trykke marsipan ned i den hvite formen, og presse den ut….. og da får du disse søte rosene.

Formen kommer fra Squire Kitchen, og rosafargen kommer fra Squire Kitchen. Fargen heter ” Rose “, og den finner du hos kakebosen.no eller hos cacas.no

Her brukte jeg en søt form fra Wilton. Den er nettopp kommet inn hos cacas.no

Det blir så søtt og det finnes så mange muligheter med denne flotte formen.

Men nå til pyntingen av  kaken.

Bruker idag hjemmelaget vaniljekrem som jeg syns gir best smak. Du finner oppskriften på det her.

Så lager jeg gele med jordbær, og i den trenger du følgende:

 • 1 pk jordbær gele
 • 150 g jordbær

Lag gele som det står på forpakningen, men bare med halvparten av vannet som det står på pakken. For at det skal raskt stivne,  tar jeg i litt isbiter etter at geleen er oppløst.

Tilsett jordbær og sett det i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Skjær kakebunnen i 2 deler.

Smør et rikelig lag med vanilje krem på den første bunnen…

Så tar du jordbær/gele blandingen oppe på det…..

Videre legges den andre bunnen på toppen, men snur den opp-ned slik at undersiden peker oppover.

Smører så på med et lag med kremfløte.

Bruker idag ekstra hvit marsipan, det finner du hos cacas. kakeboksen, tartdecor og strøssel&annet

Jeg kjevler den fint ut.

Bruker en smoother slik at den blir enda jevnere.

Dekk hele kaken med marsipanlokket, og skjær bort det som er overflødig.

Så tar jeg disse supersøte rosa marsipan remsene rundt  hele kaken.

Bruker cirka 4 marsipanknapper rundt en kake.

Jeg legger et ekstra lag med marsipan på midten av kaken, pynter den med vakre rosa perler rundt kanten (som er myke og gode) som du finner  her.

Limer fast marsipanroser med spis bar lim…

Disse rosene kan du også få kjøpt ferdiglaget med merket DrOetker, de ser nesten helt like ut som disse.

Super søtt….Jeg elsker rosa! :)

Litt perler som pynt skader vel aldri…….

Her ser du det ferdige resultatet på kaken.

Ettersom denne kaken er til en konfirmasjon,  er det kanskje fint med f.eks. et rosa kors  på kaken.. Det  finnes mange muligheter, det er bare å bruke fantasien.

En lite bit måtte jeg ha for å smake….Supergodt!

Denne kaken passer perfekt som konfirmasjons kake, eller til en bursdag… eller vanlig hverdag der man vil unne seg litt ekstra godt……

Dette var det hele for denne gang, men jeg er tilbake igjen imorgen med et nytt innlegg.

Ha en herlig kveld videre alle sammen!

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

81 Responses to “konfirmasjonskake”

 1. Bianca sier:

  May 4th, 2011

  Nydelig kake!!! Hvor har du kjøpt de søte små skålene som du har eggene oppi?

 2. synnøve sier:

  May 4th, 2011

  Hei, nå har jeg lenge prøvd å få tak i sponge cake stabilizer men finner det ikke. heller ikke på de linkene du har. hva gjør jeg?

 3. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Tusen takk for det Bianca, dem finner du hos Anna-K eller hos fika mera eller hos tardecor.se se annons på min sidebar eller i my favorit things

 4. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Hei Synnøve det finner du her http://www.strosselannat.se/ovrigt-atbart/sp.html
  ellers kommer det snart hos cacas.no

 5. Anette Elton sier:

  May 4th, 2011

  Nydelig kake, så pent pyntet. Er blitt bitt av basillen, og gikk litt amok sist jeg var på Cacas. Takk for inspiriasjonen, gleder meg til neste kurs!! Klem Anette

 6. Marie sier:

  May 4th, 2011

  Jeg synes du har en fin blogg. Men kan du starte innleggene på en annen måte enn “Håper dere nyter XX”? Det blir vanvittig kjedelig i lengden, når alle innleggende starter på den måten. Dette er ment som konstruktiv kritikk. Jeg synes du har en fin blogg med masse gode bilder og mange kreative ideer.

 7. Ragnhild sier:

  May 4th, 2011

  Hei Manuela!
  Jeg ville først bare si at du har en utrolig inspirerende blogg! Det er så flott at det finnes noen der ute som er villig til å dele all den kunnskapen de sitter på slik at vi andre også kan leke oss med slike godsaker :)
  Jeg lurte veldig på om du en gang kunne laget en sånn stablekake eller hva det kalles. Sånn der hvor man setter hver enkelt kakebunn rett oppå hverandre uten å bruke stativ.
  Også hadde det vært utrolig gøy hvis du en gang kunne prøvd deg på en croquembouche. På forhånd takk :)
  Klem :)

 8. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Hei Marie, Tusen takk for det.
  det var en bra tips skall huske på det.

 9. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Tusen takk for det Ragnhild, så koselig at du blir inspirert, skall se om jeg kan lage det du ønsker deg engang framover.
  Ha en toppers kveld videre
  klem

 10. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Ja det er farlig å gå in der , men håper du koser deg masse med baking
  klemmer

 11. Jeanetten sier:

  May 4th, 2011

  Jeg må bare si wow! Ikke om kaken (selv om den selvsagt er fantastisk), men om deg! Det er helt utrolig at du får tid til svare på alle tilbakemeldinger og henvendelser, får tid til å lage alt det du lager og de detaljerte beskrivelsene/bildene, og ikke minst kursene du holder. Alt det her i tillegg til jobb og familie! Jeg bøyer meg i støvet for deg, for ei utrolig dame du er! Når jeg i tillegg leser at ved “nødsituasjoner” på kjøkkenet kan man gjerne ringe deg?!? Du er jo nesten for god til å være sann :) Som sagt: WOW!
  Du er helt fantastisk!

 12. Marita sier:

  May 4th, 2011

  Det var en helt fantastisk kake du hadde laget.. nå fikk jeg masse ideer til konfirmasjonskaken til min kusine 😀 Takk og takk :)

 13. Anette Elton sier:

  May 4th, 2011

  Hei,
  jeg storkoser meg, elsker lukten av vanilje i huset når jeg baker. Mannen min har bedt meg om å dele/gi bort ellers så begynner han å trille rundt her i huset. 😉 Det er ikke alt jeg får til, men da prøver jeg bare igjen og igjen og igjen, så kommer jeg sikkert der en dag :)

 14. Inga sier:

  May 4th, 2011

  Jeg synes kommentaren til “Marie” er litt unødvendig. Alle har jo forskjellige meninger, men Manuela skal jo vise oss hvordan man baker og ikke hvordan man skriver et essay. Kritikken var konstruktiv, men likevel noe unødvendig.
  Bloggen din er fantastisk Manuela! Du virker som et nydelig, varmt menneske som gir mye mer av deg selv enn noen andre bloggere jeg vet om :)

 15. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Tusen takk for det Inga, er glad du liker bloggen min, Skjønner hva Marie mener skall nok bli bedre å skrive, selv om det er oppskriften det er fokus på.
  Ha en toppers kveld videre

 16. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Samme her hos oss Anette, dere for begynne å gå tur sammen
  klemmer

 17. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Tusen takk skjønne deg Jeanette go du er, er her for mine lesere det er hele poengen med bloggen
  klemmer fra meg

 18. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Så bra at du fikk noe ideer Marita

 19. Andrea Gundersveen sier:

  May 4th, 2011

  Du er så utrolig dyktig, Manuela! Blir så utrolig inspirert av deg, du er herlig! Håper jeg snart kan komme på kurs! 😉
  Klem fra meg

 20. Gro sier:

  May 4th, 2011

  Nydelig Manuela :-) Fikk flott tips til pynting av konfirmasjonskake. jeg har blitt spurt om å lage en kake til en jente som skal konfirmeres til høsten!

 21. Helena sier:

  May 4th, 2011

  Hei Manuela!
  Må bare få lov til å si at du er utrolig dyktig!!!
  Jeg vet ikke om du en gang kommer til å lese denne kommentaren, men jeg legger den igjen her uansett. :)
  Jeg skal selv feire konfirmasjonen min om en måned, og har tenkt til å lage en litt kreativ kake. Jeg spiller bassgitar, så har tenkt til å lage en kake som etterligner en bassgitar. Har du noen tips om hvordan man kan få til å lage en kake med andre “former” enn en vanlig rund eller firkantet kake? Kanskje det er lurt å først lage en vanlig, firkantet kake og heller skjære den ut etter en mal etterpå?
  Vet du om noe som kan minne litt om melis som man kan bruke på kaker? Altså til dekor, slik at det stivner? :)
  Dette ble en del spørsmål, hehe!

 22. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Hei Helena, takk for fine ord, skall se hva jeg kan finne på er ikke så superflink til tema kake det er liksom ikke helt min grei

 23. Ingrid sier:

  May 4th, 2011

  Kaken så kjempegod ut, og ikke minst kjempefin ut! Du er flink :) (Elsker kjøkkenmaskinen din forresten)

 24. Maia sier:

  May 4th, 2011

  Hei du skjønne!
  Jeg er bare innom for å si at du er en vidunderlig inspirasjon. Jeg skal bake til en dåp i helgen og har hentet masse bakerglede hos deg.

  Jeg håper alt er bra med deg og at du finner tid til å ta vare på deg selv og familien, etter noen hektiske dager i Norge!

  Stor klem fra meg
  Ps! Jeg vet jeg lovte å sende deg en pakke, jeg har ikke glemt det. Har bare ikke fått tak i alt som skal sendes.

 25. Manuela sier:

  May 4th, 2011

  Nyddelige Maia, ikke tenk på det det var bare så koselig å se deg på kurs, håper du fikk lært deg masse
  Ta vare på deg selv du også, klemmer

 26. Cathrine Møller Øyen sier:

  May 4th, 2011

  Hei Manuela.
  Beklager at det blir sånne detaljspørsmål, men jeg syntes rosene dine er fantastisk fine. Og hvis jeg kan lage noe liknende med den formen, må jeg jo bare ha en. Er det den som heter “Single Rose Cupcake Mould” hos Cacas.no til 199 kr? Det står ikke om den er fra SK, dessverre. Den må jeg bare ha! :-)
  SKal lage bryllupscupcakes til en venninne i juni, hun vil gjerne ha roser og perler. Tenkte lette vaniljecupcakes med Angel Feather Icing på, ev lyse cupcakes med sjokoladebiter og samme forsting. Hva tror du?
  Og så de lekre rosene du har laget i dag på toppen!
  Nok en gang: takk for fantastisk blogg!
  Cathrine

 27. Lita sier:

  May 5th, 2011

  Den kaken tror jeg smaker helt fantastisk, legger den til listen over ting som skal testes når jeg får handlet inn alle de tingene på den nå ganske lange handleliste/ønskelisten min :)
  Er ikke kjempeglad i marsipan, kan man lage den uten?

 28. Hanne sier:

  May 5th, 2011

  Så lekker den ble!
  En konfirmasjonskake skal i mine øyne være både en god kake, og gjerne noe som representerer konfirmanten også! Noen vil helst ha det veldig tradisjonelt med enkel marsipankake, jeg synes rosa pynt til en jente-jente (som din kake), eller en bassgitar som Helene skriver om over her er helt perfekte idéer begge to 😀

  Til helgen skal jeg bake en kake til et 90-års lag (tenk det!), men siden vi er mange som baker tenkte jeg å gjøre det enkelt.. Saftig gulrotkake med ostekrem, med rosedekor inspirert av din morsdagskake :) Det ble så lekkert med kremroser på hele kaken 😀

  Takk for at du tar deg tid til å spre så mye inspirasjon og glede 😀

 29. Hanne sier:

  May 5th, 2011

  – glemte helt å takke for godt tips om SP. Jeg har flere ganger tenkt på at det må finnes en måte å få laget flere kaker enn jeg har plass til i ovnen, uten å måtte lage ny røre for hver omgang… SÅ greit at den kan stå litt på benken! (Tenker særlig på disse kakene dine som stekes i tre former, det blir litt trangt..)
  SP skal med på neste bestilling 8)

 30. Lillianne sier:

  May 5th, 2011

  Hei Manuela!  For en nydelig kake.. nok engang! Denne helgen skal jeg prøve å lage betty crocker sjokoladekaka di, den ser også helt fantastisk ut. Nydlelig galleri du har med så mange fristende og inspirerende bilder. (første jeg prøver fra sidene dine, tok lang tid å bestemme seg for hva jeg skulle prøve først..:) )
  Men jeg sniker meg til å spørre her..Jeg hadde lyst å lage eple cupcakes også. Er det en av cupcake oppskriftene dine jeg kan bruke og bare bytte ut innholdet med epler i stedet? Kanskje den med ananas? 
  Tusen takk for en fantastisk side! Gleder meg veldig til å prøve ut oppskriften:)

 31. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Tusen takk for det Lillianne, denne kake kan du også la værre å skjære i 2 og barer pynte med den kremmen, når det gjelder cupcakes med eple så skall jeg lage med eple smak snart, men eller kan du gjøre slik du beskriver.
  Ha en supert dag videre

 32. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Så god du er Andrea, tusen takk :) Det hadde vært kjempekoselig å treffe deg på et av mine kurser. Ha en riktig fin dag! Klem tilbake :)

 33. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Tusen takk, nydelige Gro :) Så gøy at du fikk litt tips som du kan benytte deg av 😉 Klem

 34. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  :) Jeg lover deg Ingrid, den smakte kjempegodt! :) Tusen takk for koselig melding. PS: Jeg elsker kjøkkenmaskinen min også 😉

 35. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Så flink du er Hanne! Det virker som du har en skikkelig Passion4baking 😉 Tusen takk for hyggelig melding, og lykke til med bakingen. Håper dere får en skikkelig fin bursdagsfest for den heldige 90-åringen :)

 36. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Ja, SP er bare helt fantastisk! :) Jeg har blitt helt hekta på det, bruker det veldig ofte. Happy baking! 😉

 37. Mariann sier:

  May 5th, 2011

  Hei Manuela! Tusen takk for en fantastisk kakeblogg! Jeg prøvde din Red Velvet Cheese Cake i går, det var ikke noen umiddelbar suksess, hehe. Jeg ville bare si at jeg skrev om det på bloggen min, og lånte et bilde av deg til innlegget. Jeg håper det er i orden. Ha en flott dag, jeg gleder meg til å prøve oppskriften din en gang til! 

  http://famjohansen.blogg.no/1304584676_red_velvet_fckin_hell.html

 38. Karin på Hvaler sier:

  May 5th, 2011

  Nydelig kake igjen, til Helena som skulle lage gitar..det finnes en kakeform formet som gitar fra Cacas artikkel nr. 1025-1460 koster 249,- Cacas sender varene med en gang man bestiller så skulle være mulig og rekke det før konfen! Lykke til!
  Ha en fin dag Manuela, her på Skjærhalden har solen og varmen kommet tilbake :) Har akkurat gått meg en deilig tur i solen! Klemmer fra Karin!

 39. Tikkis sier:

  May 5th, 2011

  sååå lekker!!! denne var bare lekker..klem Tikkis

 40. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Tusen takk skal du ha Tikkis :) Klem tilbake 😉

 41. Heidi sier:

  May 5th, 2011

  Nå er det lenge siden jeg har kommentert! Ville bare si at du har en fantastisk blogg, blir aldri lei av å gå inn her!! :)

 42. magny sier:

  May 5th, 2011

  ja dette var lekkert… du er så fabelaktig god! lurt med de formene… tror eg må kjøpe noe utstyr på cacas…
  vi skal ha kon nå i mai, har bestilt den store kaken , jeg….

 43. Milli sier:

  May 5th, 2011

  Den tårtan var helt fantastisk fin!! Kul att du visar vilka redskap du använt. Förvånad över att du aldrig varit på en konfirmation så vanligt som de är i norge =)

 44. Astrid Mathilde sier:

  May 5th, 2011

  Nydelig, den må jeg prøve ut! :-)
  klem

 45. lina sier:

  May 5th, 2011

  Åh vad mycket gott man hittar här på din sida! Har redan skrivit ut några recept som jag vill prova, bla devils food chokolate cake, white vanilla cake, angel feather icing… =) Mums!
  Dessutom lär jag mig lite norska på köpet, hihi. Ibland fuskar jag med google translate, men det allra mesta förstår jag.

  Keep up the good work! Kram

 46. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Vad kul att du trivs här på passion4baking :) Jätteroligt att du hittar recept som du gillar. Att lära sig norska på köpet är väl bara bra, eller hur? 😉

 47. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Glad den falt i smak Astrid :)

 48. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Tack så mycket Milli. Orsaken till att jag inte har varit på konfirmation är endast pga att jag inte har växt upp i Norge, utan i Holland :)

 49. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Åh, så snilt av deg Heidi :) Så utrolig koselig å høre :)

 50. Linda - Cupcakefluffan sier:

  May 5th, 2011

  Ser helt underbart vacker ut, passar fint på en konfirmation, de där silikonformarna du använt till dekorationerna var toppen, sådana vill jag köpa :-)

  Kram Linda

 51. Manuela sier:

  May 5th, 2011

  Tusen takk for det Linda, tardecor selger disse det er vell ikke så langt fra deg
  klem

 52. Janne sier:

  May 5th, 2011

  Hei Manuela
  Jeg har vel egentlig alltid likt å bake, men ikke funnet inspirasjonen. Etter jeg kom over bloggen din har jeg prøvd meg på forskjellige saker, og tatt det med meg på jobb til kundene mine. Og de elsker det selvsagt. Så nå har det blitt fast at hver søndag jeg jobber har jeg med noe jeg har bakt, og da vender jeg stadig tilbake til bloggen din for oppskrifter :)
  Jeg vil takke masse fra meg selv og alle de fornøyde kundene mine.
  Takk og stå på videre med nydelig blogg.

 53. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Så herlig å høre Janne. Det er så morsomt å få sånne tilbakemeldinger, tusen takk! :) Så flink og snill du er som baker til jobben din hver uke. Håper du fortsatt finner masse inspirasjon her i framtiden :)

 54. Anne sier:

  May 6th, 2011

  Fantastisk kake som jeg gjerne skulle lagd en gang. Skal lage en gutte konfirmasjonskake i stedet med gotisk tema, ikke lett ønske gutten har!!
  Lurte på den søte rose formen. Jeg var inne på hjemmesiden til Squires K, men fant den ikke. Har du en direkte link?
  Ellers er det flott at cacas snart får Sp inn i butikken sin, Lurte likevel på om du kan fortelle meg hva Sp består av. Har ei tysk venninne som sier det finnes noe hos dem som muligens er det samme. Hun vet ikke sikkert før hun vet innholdet. Kan du hjelpe?

 55. Kornelia sier:

  May 6th, 2011

  Hei Manuela, har nettopp oppdaget Passionforbaking.com og må bare si: WOW!! Jeg har vært over gjennomsnittet interessert i kakebaking i en del år, men ble v i r k e l i g inspirert av nettstedet ditt!! :-) Ikke bare lager du tydeligvis lekre kaker (utrolig delikate bilder), men det er godt å se at du bruker bra råvarer så man tenker at de smaker nok knallbra også! Kommer nok til å prøve mye av det du har laget. Et spørsmål: Den roseformen i silikon var utrolig flott og genial til å lage pynt raskt tenker jeg. Men nå har jeg lett og lett på nettet for å finne den i en nettbutikk, kan du legge ut en link direkte til akkurat denne formen? De nettbutikkene du kjøper fra, sender de til Norge? Jeg er nettopp tilbake fra ferietur i USA der jeg gikk amok i å shoppe Wilton produkter, men nå vil jeg bare ha mer ;-))

 56. Grace sier:

  May 6th, 2011

  Hej!
  Vilken fin tårta, speciellt när jag själv heter Grace..

 57. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Velkommen etter Kornelia, koselig at du fant frem til passionforbaking.com
  Disse former er finner du hos cacas.no du for neste ringe ditt siden det ligger ikke i nettbutikken dems men dem selger det forde.
  God helg

 58. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Hej Grace! Jag älskar ditt namn…Min dotter heter också Grace :)

 59. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Tusen takk for det Anne, vet ikke hva SP er lagt av men cacas for det in når som helst.
  Her er linken til rosen http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=product&id=5029&parent=0
  Ha en toppers kveld videre

 60. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Ja den er supefin den rosa formen…farlig å shoppe dere dem har så mye fint

 61. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Hei Karin, gikk det bra med datteren din på God Morn Norge?
  Takk for tipsen ang gitar …
  Ha en strålende helg videre
  klem

 62. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Hei Mariann, Jeg ler så tårene triller så utrolig morsomt skrevet, inmari leid at du ikke fikk det til… håper du har bedre luck neste gang
  Ha en toppers helg videre

 63. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  tusen takk for det Lita, ja lag den med krem uttepå blir sikkert supergodt det også

 64. Manuela sier:

  May 6th, 2011

  Hei Cathrine tusen takk for det
  den vakre rose selges ikke hos cacas men den finner du her
  http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=product&id=5029&parent=0
  Tror det blir supert med disse cupcakes men litt usikkert ang den frosting om det er varmt og dere servere det ute er jeg rett det smelter så test litt på forhånd , trør det blir supervakkert med rose på toppen

 65. Kornelia sier:

  May 7th, 2011

  Hei, jeg har enda et spørsmål: Bruker du vanligvis ferdig farget babyrosa marsipan, eller farger du den selv? Jeg har ikke funnet babyrosa marsipan i Norge ennå, men ser at du har linket til en svensk nettbutikk som sender til Norge :) God helg!

 66. Manuela sier:

  May 7th, 2011

  Hei Kornelia, det fins hos kakeboksen.no trør jeg ellers så hvis du bruker en farge fra squire kitchen som heter rose og bruker hvit marsipan for du en fantastisk myk rosa farge….
  Lykke til og en god helg videre til deg

 67. Jeanette sier:

  May 12th, 2011

  Vidunderlig kake, og fyllet høres så godt ut. Det vil jeg prøve på konfirmasjonskaken til min sønn som skal konfirmeres i høst, men det er så mye mye som jeg vil prøve, he he he. Blir nok vanskelig å velge mellom kakene 😉

 68. Hilde sier:

  May 16th, 2011

  Hei,
  Har laget denne kakebunnen og lurer litt på hvorfor den faller litt ned (ikke mye, men …) når jeg tar den ut av ovnen. Jeg bruker SP og røren er helt super når den er ferdig – som på bildet ditt. Den hever seg fint i ovnen og jeg lot den få 5 minutter ekstra. Er det lurt å la den stå i ovnen til den blir kald? Kan eggene ikke ha vært “varme” nok?

 69. Manuela sier:

  May 18th, 2011

  Det som er lurt rett etter steking når det gjelder kaker er å nu den ned med egang da synker den ikke ned slik den gjør hvis du la den stå i samme form
  så bra du fikk tak i SP

 70. Vibeke sier:

  June 9th, 2011

  heihei.. tenkte jeg kulle prøve meg på denne kaken. :) men finner ikke formen som du trykker ut rosen. har sett på cacas mn finner de ikke. hva heter de? :) fin blogg.

 71. Manuela sier:

  June 9th, 2011

  Hei Vibeke, tusen takk for det
  Den er linket i my favorit thing, øverst på siden min

 72. Helene sier:

  August 14th, 2011

  Jeg vet at man kan kjøpe pearl spray sånn at det skinner mer, men kan man kjøpe farge på boks(at man bare sprayer på kaken)?

 73. Camilla sier:

  August 27th, 2011

  Så fin blogg! Helt fasinert, utrolig flink du er! Nå har jeg fått masse inspirasjon, tusen takk:)

 74. Benjamin sier:

  November 7th, 2011

  Hei Manuela:-) jeg lurer på om du har noe ide om en konfirmasjoskake for gutter? skal snart konfirmere meg og tenkte det ville være morsomt å lage kaken selv (liker veldig godt å bake og følger med på loggen din). håper på svar:)

 75. Benjamin sier:

  November 19th, 2011

  håper på svar:)

 76. elin sier:

  January 27th, 2012

  Kan man la vær å ha noe annet enn bare vaniljekrem på?

 77. Manuela sier:

  January 30th, 2012

  Hei Elin. :)
  Hvis man vill det så. :)

 78. Malene Ingvaldsen sier:

  May 1st, 2012

  Den ble kjempegod! =) Takk for oppskriften!

 79. Manuela sier:

  May 2nd, 2012

  Tusen takk, Malene. :)

 80. Oda Sofie sier:

  May 2nd, 2012

  Hei!
  Jeg har ett spørsmål :) skal lage denne kaken til lillebroren min sin konfirmasjon til helga. Linken til vaniljekremen er til suksesskrem. Er det det samme som vaniljekremen du bruker på kaken? Den ser så mye hvitere og mer luftig ut? Eller stopper du på et steg før det blir sukesskrem? :)

  Håper du har tid til å svare med før kvelden og innkjøping av ingredienser 😀 

  Klemeklem

 81. Mikaela sier:

  March 11th, 2013

  Hej, Jag ska göra denna tårtan med en kompis i ett skolprojekt men jag undrar vad SP är för något för jag kan inte komma på det. 

  P.S Du har supergoda recept jag baka mycket med recept från din bloogg. 

  Kram 

Legg til kommentar