Delicious chocolate frosting

  • just under 1 cup (110 g) cocoa powder
  • 1 cup (235 ml) boiling water
  • 2 teaspoons pure vanilla extract
  • 7 oz. (200 g) dark chocolate
  • 1 cup (240 g) regular sugar
  • 1/4 cup water
  • 2/3 cup (145 ml) heavy cream
  • 2 1/2 tablespoons (35 g) unsalted butter

Put the cocoa powder and vanilla extract into a bowl, then pour over the boiling water.

Stir well and set aside for 30 minutes.

Put the sugar and 1/4 cup (60 ml) water into a saucepan.

Stir until everything is well blended. Make sure you have the cream at hand.

Bring the sugar syrup to the boil on a medium/high heat, do not stir at this point.

After about 5 minutes the syrup should have a rich amber color, as shown on the photo below.

The temperature at this point is approximately 370 F (188 C).

Remove the pan from the heat, then add half of the cream.

Stir well.

Add the rest of the cream and return the pan to the heat, medium/low temperature.

Leave it on the heat until you can see that the mixture is smooth.

Now stir in the butter.

Put the dark chocolate into a mixing bowl with the warm caramel.

Whisk well.

Now add the cocoa mixture.

Beat until everything is well blended.

One of the best chocolate frostings in the universe…

Transfer to a bowl and set aside for one hour. After one hour, cover the bowl with plastic wrap and leave at room temperature for at least 5 hours.

Don’t be tempted to put it in the refrigerator!

When those 5 hours have passed you’re left with a chocolate frosting which is just out of this world…

Ready to use – enjoy!

68 Comments

  1. Hvorfor er det viktig med de 5 timene, hva gjør det for frostingen??

    • Hei Sofie, den trenger den tiden for å bli fluffy, myk og så utrolig god, jeg har testet den med mindre tid og ved å haste meg å sette den kald, men det blir ikke like bra, bruk den 5 timer og du for en fantasisk go sjokolade krem som smelter i munnen, I promissed!
      klemmer

  2. Kan denne frostingen lages dagen før den skal brukes, og hvor bør den evt. oppbevares da?
    Ser helt fantastisk god ut 🙂 Mmmm, sjokolade 🙂

    • Den kan nok lages dagen før og trenger ikke noe kjøleskap heller. Den holder seg fint en dag i romstemp men en plast over, eller i kjelleren eller andre liggnende rom som ikke er alt for varmt.

  3. Hei!
    Det står 1/4dl vann. Skal det være 1/4l vann? Ble så bittelite og veldig tørt med 1/4dl…
    Skal den smake mørk sjokolade? Kjente ikke noe særlig til karamellsmaken, jeg. Kan jo hende jeg har gjort noe feil også da. 😉
    Ellers takk for ei flott hjemmeside!
    Kirsten

  4. Skjønte etterhvert at karamellen hjelper til for å få den ønskede konsistensen. 🙂 En herlig frosting! Ungene syntes den var litt sterk. Hva anbefaler du å gjøre for å få den litt mildere?
    Og ja, den var verdt å vente på!
    Kirsten

    • Glad du likte den Kirsten, anbefaller at du bruke melk sjokolade da blir det en mildere smak
      klem

  5. Hei,

    Det står at man skal ha 1/4 dl vann i sjokoladeblandingen i starten. Skal det være 1/4 l vann? Blandingen min blir helt tørr om jeg bare bruker 0,025 liter.

    Mvh
    Erik

  6. Hei Manuela! Aller først må jeg bare si at jeg ELSKER hjemmesiden din! leser den nesten hver dag.Men angående denne herlige frostingen, kan denne brukes på en vanlig sjokoladekake? eller ville du ha anbefalt en annen glasur?

    Hilsen Marit. 

  7. Hei!

    Hvor får jeg kjøpt vanilje extrakt? Og sånn SP??

    Gleder meg til å prøve å lage skjønne og gode cupcakes, til min datters 7 årsdag.

    Mvh

    Belinda 🙂

  8. Hei Manuela, har laget frostingen i går kveld – alt etter punkt og prikke men i morges ser den ut som en tykk saus, ikke en krem….hvordan kan jeg redde frostingen slik at jeg kan bruke den på muffinsene jeg skal pynte i kveld? Hjelp!!!
    hilsen, Esther

  9. Hmmm der står 1/4 dl vann i starten, men det ser ut til å være betydelig mye mer vann i den bollen på bilde. Er det 1/4 LITER der menes????
    Er i gang nå- gleder meg

  10. hei 🙂
    bare en liten feil jeg stusset litt på mens jeg skrev ned.
    det står sjokolade øverst og nederst i oppskriften. skal stå kakao øverst ifølge bildet 🙂

  11. Hei! Jeg har bakt Devils Food Cake idag og tenkte å bruke denne frostingen. Lurte på om den kan fryses?

  12. Hei! Denne så absolutt nydelig ut 🙂 Det jeg lurer på er om jeg kan bruke denne som glasur (på toppen og midten) på “Devils food chocolate cake” some du også har en oppskrift på ?

  13. Og er denne oppskriften nok some glasur på en hel kake? eller må jeg dobble den?

    • Det er nok gasur for en hel kake, kommer også litt ann på hvor mye du bruker på en. 🙂

  14. Mettelusken Reply

    Hei Manuela!

    Elsker bloggen din!!!

    Jeg lurer på om denne frostingen er ganske rennende i starten? At det er d 6 timene den skal stå som også gjør den tykk nok? 

    Klem fra Mette 

  15. Hei Manuela!! Elsker virkelig denne siden her. Blir så inspirert. Når det gjeldere denne frostingen, så synes jeg ikke den blir så stiv. Stivner den jo lenger den står eller hva kan jeg ha gjort galt?

    Hilsen Mette

  16. Mettelusken Reply

    For 1/4 dl er vel 2,5 dl og 60 ml 0,6 dl? Prøver for 2 gang nå og aner ikke hvorfor den ikke blir stiv nok 🙁

  17. Mettelusken Reply

    Det må være noe feil, hvis det skal være 0,25 dl vann til 110 g kakao så er ikke d mulig å få blandet sammen. 0,25 er bare bittelitt… Help!!! 🙂

  18. Fantastisk smak på denne frostingen! 🙂 Men har du et forslag til hva man kan gjøre, hvis ulykken allerede er ute, og frostingen ikke er blitt stiv nok?? Karamellen sto og kokte i lang tid, men ble aldri så mørk som på ditt bilde, så regnet bare med at konsistensen nok ble den samme alikvel. Og jeg fikk ikke kakaoen rørt ut i 1/4 dl vann. Da ble det bare kakaopulver i klumper, så ble nødt til å gi den mere vann.. Hva tenker du om dette??
    Tusen takk for alt 🙂

  19. Hei Manuela. I helgen laget jeg Devine Cupcakesene dine. De var utrolig gode!! Men ang. denne frostingen. Jeg ser det er litt missforståelser i denne oppskriften. Du skriver at det skal være 1/4dl vann. 1/4dl vann er 25ml. Det er alt for lite. Du nevner i komentarfeltet at det faktisk er 1/4dl vann som er riktig, men jeg tror kanskje du regner litt feil. Så kom jeg over en annen oppskrift hvor du har brukt samme frosting. Der skriver du faktisk 1/4Liter vann, altså 2,5dl. Her er linken til oppskriften: http://passionforbaking.net/blog/2011/06/25/devil-food-cake-delicious-chocolate-frosting/ Det høres mer riktig ut! Jeg brukte 1/4Liter vann i helgen. Håper du kan rette opp i denne feilen, slik at vi minsker på forvirrede hoder:) Gleder meg til å kjøpe boken din.
    Ingrid

  20. Er det en 1/4 dl det skal være. Har hatt oppi det men det blir ikke slik som på bildet. Det er fortsatt tørt. 

  21. Hei Manuela.;)

    Holder på å skal lage denne frostingen nå. Men jeg er enig med Lita ang mengden vann… Syns 0,25 dl (1/4 dl) virker lite i forhold til hva du har i din bakebolle… Håper du kan svare så snart som mulig.. På forhånd takk!;0)

    • Hei Lorita, du har helt rett, beklager så mye at jeg ikke skjønte det første gang det skall være 236 g kokende vann i kakoa. så er det 60 ml vann i selve sukker og vann blanding
      Er takknemlig for mine lesere som gjør meg oppmerksom på min feil.
      Håper du funker bedre nå

  22. Hei
    Manuela.Kjempeflott side! Kan du fortelle hvor mye 236 g vann er i dl? :)På forhånd takk! 🙂

  23. Hei
    jeg prøvde denne frostingen i går.. den smakte fantastisk med ble alt for flytende. Jeg har fulgt oppskriften til punkt å prikke, med 236 g kokende vann i starten! :)Hva tror du jeg har gjort feil? Jeg skulle lage ruffles, men det gikk ikke da! Det må sies at kaken ble veldig god uansett! 🙂

  24. Ja, den sto i nærmere åtte timer. Jeg må nok bare prøve en gang til!:)

    • Så kjedelig fordi den er så supergo og perfekt til ruffles….
      Håper det blir bedre andre gangen

  25. Vil bare gjøre oppmerksom på at den skrevne fremgangsmåten sier at en skal tilsette sjokolade 2 ganger, første gang med det kokende vannet og andre gang med den varme karamellen.
    Resultatet blir da ubrukelig som frosting dessverre.

  26. Jeg ville bare kommenter innlegget ditt Pia. Hvis du først leser hele oppskriften OG ser på bildene, skjønner du at det er kakao man skal blande først, sammen med kokende vann. Da blir det bra 🙂

  27. hei jeg liker hjemmesiden din veldig godt… er ei jente som har veldig lyst til å bli konditor. har prøvd mye av det du har laget og har godt ganske greit, men sleit litt med denne. selve laginga gikk greit men den ble en veldig sterk smak på den. og den smakte svidd, men det syntes jeg var litt rart for jeg gjorde akkurat etter oppskriften og tok sukkerblandinga av plata litt før det sto… så den var litt lysere en på blidet. vet du hva jeg kan ha gjort feil??

  28. Hei, hadde samme problem – lagde frostingen helt presis etter oppskriften – men den forble flytende…og dermed ubrukelig for å dekorere muffinsene 🙁

    Manuela – siden dette er en opplevelse mange av oss har – kunne du ikke gi noen tips hvordan vi virkelig vil få det til?

    • Hei Esther, jeg vet ikke hva det er som gjør at dere ikke for det til desvere.. er den helt flyttende? min er flyttende når jeg legger den i en bolle, men den blir stiv etter mange timer…
      oppskriften er riktig, fremgangsmåte er riktig, testet den ut igjen idag siden det er så mange som ikke fikk det til og den blir likedan, perfekt for kake og cupcakes..

  29. Hei Manuela – tusen takk for ditt svar! Da får vi bare prøve igjen… 🙂

  30. Hei Manuela. Nå har jeg prøvd å lage karamell 4 ganger. Alle gangene går det mer enn 15 minutter før den begynner å bli brun. Da tar jeg kjelen til siden og heller i litt å litt fløte, MEN da klumper det seg sammen og det går ikke å røre den sammen. Blir som å røre i tykt sukker og det blir helt stivt og umulig å røre. Bare å kaste det…..igjen….Skjønner ikke hvordan jeg skal få det til. Blir så frustrert.

    • Kan lage en video av det engang slik at du ser det live Synne, skjønner det er irriterende å ikke få til ..

  31. Cathrine N. Reply

    Er det noen som får til frostingen her inne som kan dele noen tips med oss andre?? Går det greit å bruke plastlokk over bollen(som følger med) istedenfor plastfolie?? Er frosting et annet ord for glasur?
    KLem Cathine

  32. Can you please translate the recipe to English. I love your blog but I do not understand a single word.

  33. Hei… Kan du lage den videoen? Hvis du har gjort det, kan du legge ut en link? Har virkelig lyst til å se hvoran du greier det ,)

  34. Hei. Lagde denne frostinga i helga, denv ar tykk og fin helt til jeg helte oppi kakoblandingen, da var den som en tykk saus, som noen andre skrev.. Jeg lot den stå over natta, men det funka ikke å lage rifles med den dagen etter, det bare fløt ut. Nå står den i kjøleskapet og har blitt tykkere, men holder den seg til helga igjen? eller bør jeg fryse den? eller helst bruke den opp med en gang? dumt å waiste det og!

  35. Hei manuela..tror du denne blir bra utenpå den vintage sjokoladekaka med bringebærkrem inni? Jeg er ikke glad i smørkrem, og marengs ble for søtt for meg. Men kaka er den beste ever, og så lett å lage:)

  36. Slenger på en liten kommentar til, bare for å krysse av at jeg vil ha e-post oppdatering om det kommer svar på kommentaren;) Så slipper jeg å sjekke hver dag! Keep up the good work:)

  37. Heei ! Jeg lurte bare på om det går an å bytte den vanilje extracten ut med ,fordi jeg tenkte å lage den til helgen men rekker ikke å bestille noe sånt :-/ Jeg har vanilje essence… Håper på raskt svar ! 🙂

  38. Hei! Trenger veldig den videoen for å få til karamellen! 

    Håper på raskt svar!

  39. Eline: tar meg den friheten å svare:) rekker til ca 40 med vanlig str. Om man lager store cupcakes så rekker det til mindre.

  40. Ida Elisabeth Reply

    Lagde denne frostingen i går, og den smaker fantastisk!

    Jeg fulgte oppskriften, men da jeg har en gammel, noe ustabil komfyr og ikke termometer, fikk jeg ikke karamellen til å bli brun, selv om jeg hadde på høy varme, etter 15 min hadde jeg i fløte allikevel, også lot jeg det koke videre i ca 5 min (da var sukkerkrystallene vekk).

    Jeg lot frostingen stå i 1 time uten lokk også 5 timer med, men frostingen var fortsatt rennende (nok fordi jeg ikke fikk til karamellen ordentlig). Da jeg uansett først skal bruke frostingen i dag, satte jeg den i kjøleskapet over natten, i håp om at den skulle bli tykkere, og det ble den! Helt fantastisk konsistens fikk den 🙂 også etter at den var blitt oppvarmet til romtemperatur igjen 🙂

  41. Hei Manuela:) Jeg lurte bare på om jeg kunne lage denne frostingen onsdag, og pynte cupcakes på torsdag, for så og servere dem på fredag? Kan hende dette ble litt forvirrende, men håper du skjønner tegninga:) Jeg vil også si at dette ser fantastisk godt ut!
    Mari

  42. Hei Manuela:) Jeg lurte bare på om jeg kunne lage denne frostingen onsdag, og pynte cupcakes på torsdag, for så og servere dem på fredag? Kan hende dette ble litt forvirrende, men håper du skjønner tegninga:) Jeg vil også si at dette ser fantastisk godt ut og jeg gleder meg til å prøve det ut!
    Mari

  43. Jeg lagde glasuren i går, og den ble helt fantastisk! Det tok lengre enn 5 min å lage karamellen, men den ble like fin. Det eneste jeg endret på var sjokoladetypen. Etter glasuren var ferdig var den ekstrem bitter. Noe som ikke faller i smak i små barne-munner. Jeg la derfor til litt Oboy-glasur som er mye mildere i smaken. ! Takk for den flotte bloggen du har! 

  44. Kjære Manuela

    Denne frostingen hadde disaster skrevet med store bokstaver. Selv etter 6-7 timer var den forholdsvis tyntflytende. Men etter å fått en omgang med miksern ble den perfekt. Brukte forøvrig melkesjokolade for en mer barnesmak og det gikk rett hjem.Tusen hjertelig for et alternativ som ikke er smørkrem.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway