Vanilla Satin Roses Cupcakes

Thursday, October 6, 2011 9:17

Hei alle sammen og velkommen til en ny dag her på passion4baking.com

Håper dere ikke er alt for lei av cupcake- innlegg, men jeg har jo en passion4Cupcakes,  what can I say!

Blogger idag fra Oslo. Hadde Cupcake kurs for de ansatte på nettavisen og side2.no igår  kveld, og skal blogge mer om det med bilder til helgen.

En ny give-away kommer ikveld, og da også beskjed om hvem som har vunnet Kakeboksen sin Give-away……

Sist mandag møtte jeg også Kim Ode,  som var utsendt fra ” The Star Tribune ” i Minnesota for å intervjue Dronning Sonja og Kong Harald ang deres besøk til USA neste uke.

I og med at hun var i Oslo, så ville hun også ha et møte med meg. På kvelden var jeg på kino, der jeg også hadde den glede å få treffe noen av mine lesere. Det er alltid så koselig når noen av mine lesere kommer fram til meg for å prate.

I dag tenkte jeg å glede dere med Vanilla Satin Roses Cupcakes.

Nok engang har jeg blitt inspirert av Yankee Candle. Jeg fikk meg et nytt lys som het Vanilla Satin. En utrolig herlig duft!

Jeg prøvde å etterligne den fine rosen som du ser på Yankee Candle glasset….

Inspirasjon til mine bakeverk henter jeg fra masse ulike steder og ting. Som idag hentet jeg inspirasjon fra dufte-lys og fra fargen som du ser nedenfor…

Hadde vært gøy å se og høre hvor dere henter deres inspirasjon fra når dere baker!

Disse cupcakes er laget med en super god vaniljesmak. Den inneholder frøene fra en vaniljestang og eggelikør for å få en ekstra luksus!

Toppet dem med en veldig god Cream Cheese Frosting, og pyntet med en vakker “fluffy” rose i offwhite.

Smaker himmelsk godt  og her kommer oppskriften,

Enjoy!

Vanilla Satin  Cupcakes:

 • 100 g smør
 • frøene fra 1 vaniljestang
 • 150 g sukker
 • 2 egg
 • 250 g mel
 • 2 ss maizena
 • 1 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. natron
 • 2,5  dl kremfløte
 • 1/2 dl eggelikør

Begynn med å legge roms-temperert smør og sukker i en mikserbolle sammen med frøene fra en vaniljestang.

Miks det fluffy i minst 5 minutter.

Har du ikke en beaterblade som jeg har, så må du stoppe mikseren og skrape sidene av bollen med en slikkepott en del ganger underveis.

Tilsett et egg om gangen under tiden du mikser.

Miks dette fluffy i minst 5 minutter tilsammen.

Sikt inn mel som er blandet med  maizena , bakepulver og natron i mikserbollen.

Bruk slikkepotten og bland det hele godt sammen.

Tilsett fløte…

..og eggelikør om ønskelig. Ønsker du ikke eggelikør,  så er det bare å utelate dette i oppskriften.

Bland det godt sammen.

Inn i ovnen på 200 C i cirka 15-20 minutter.

Rykende ferskt og med en herlig duft som sprer seg på kjøkkenet. :) La dem avkjøles.

Jeg toppet dem med Cream Cheese Frosting.

Her kommer oppskriften:

Cream Cheese Frosting

 • 225 g smør
 • 200 g hvit sjokolade
 • 4 dl melis
 • 1 ts. vaniljesukker / extract
 • 200 g kremost naturell

Ha mykt  roms- temperert smør og melis i en mikserbolle.

Miks det fluffy i cirka 2-5 minutter.

Tilsett smeltet hvit sjokolade.

OBS: vikitg at sjokoladen er smeltet og avkjølt før du heller det i røra.

Miks det fluffy og tilsett kremost naturell.

Superdeilig Cream Cheese Frosting som er super stabil!

En perfekt konsistens for å pynte cupcakes eller kake med.

Lager en liten swirl oppe på disse cupcakes…

Bruker en Wilton 1 B tipp til dette.

Så lagde jeg vakre, fluffy marsipanroser for å toppe disse cupcakes med.

Syns det blir supervakkert med disse rosene.

Jeg blander ekstra hvit marsipan sammen med “gold” pulver for å få denne fargen. Den finner du hos kakeboksen.no

Bruker bare bitte lite pulver for å få en vakker, lys beige farge.

For å lage en fluffy rose ruller du bare ut marsipanen ganske så tynn.

Brett den ene siden over den andre, og press sammen kantene. La det være mest mulig luft i “ryggen”

Dette gjør at rosene blir fluffy.

Så ruller du den forsiktig sammen mens du skrår den litt nedover…..

Så blir det en vakker fluffy rose…

Det blir en litt bedre forklaring på denne rosen i min bok ” Love, Manuela ” … i rosa farge <3 , selvfølgelig.

Og dette var Vanilla Satin Rose Cupcakes.

Inspirert av denne Vanilla Satin Yankee Candle…som forøvrig lukter supergodt.

I Jønkøping finner du den hos Anna K

Se deg rundt omkring hjemme hos deg selv neste gang du baker. Jeg er sikker på at du blir inspirert av ting du har der hjemme…

Finnes så masse muligheter….

En liten bit, bare for å friste dere….

Super yummi !

Sender en virtuell Rosa Cupcake til alle mine fantastiske lesere..

Husk å ta vare på dere selv, dere er unike.

Varme klemmer fra meg….

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

68 Responses to “Vanilla Satin Roses Cupcakes”

 1. Bente sier:

  October 6th, 2011

  Hei
  Så¨fine :)
  Jeg har nettopp satt et brett med muffins i ovnen og det jeg tenkte å pynte med er hvit sjokolademousse iblandet philadelpia ost:) litt artig ål ese oppskriften din nå og se at det var en del likheter.Samme tanke i dag da kanskje.
  To av muffinsne på første brett har fått en liten dæsj karamellsaus( Freia) , er spent på hvordan de blir.

 2. Hilde sier:

  October 6th, 2011

  De ser nyydelige ut, og smaker sikkert fortreffelig. Må se om jeg ikke får prøvd disse i helgen :)

 3. Susanna sier:

  October 6th, 2011

  Ljuvliga.

  Din bakkonst träffar mig rakt i hjärtat. Helt fantastiska bilder. Skulle vilja ha bilderna på min vägg i köket. För att inspirera kökets invånare till högre kokkonst.

  Tack.

 4. Brit Marie lindahl sier:

  October 6th, 2011

  Såå skjønne. Du er bare råflink:) ha en super dag:)

 5. Benedicte sier:

  October 6th, 2011

  Disse skal jeg definitivt lage! Ser supergode ut. Takk for all inspirasjon:)

 6. hobbyvimsa sier:

  October 6th, 2011

  Vakkert Manuela!!

  jeg blir inspirert av deg,blader og bøker.Har forhånds bestilt boken din,og gleder meg til å lese den.Da skal jeg bake myyye!!

  Har samme dufte lyset med lukten beach blue,nydelige er de:)

  Nyt dagen:)

 7. linda marie sørensen sier:

  October 6th, 2011

  Hei jeg vil veldig gjerne være med på give aways konkuransen. Med 5 barn i hus blir det en del baking:)

 8. Anja sier:

  October 6th, 2011

  Nam, de så kjempegode ut, og ikke minst flotte! Det er nesten en skam å spise dem, hehe. Skulle ønske jeg var like flink som de, jeg prøver og prøver, men det blir ikke noe i nærheten av dine cupcakes. 
  Hilsen Anja, en STOR fan! 

 9. Synne sier:

  October 6th, 2011

  åh! Ser aldeles himmelsdk godt ut! jeg henter min inspirasjon fra deg og litt ifra min egen fantasi. disse yankee candle ser veldig flotte ut, det er nesten som om jeg kjenner lukten selv når du forteller om dem!
  skulle ønske jeg var like dyktig som deg til å bake!

  lykke til videre! :)

  <3elig hilsen Synne! :)

 10. Toril sier:

  October 6th, 2011

  Så utrolig skjønne, Manuela :-)

 11. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Toril. :)

 12. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Anja.
  Bare stå på videre 😉

 13. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Benedicte. :)

 14. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Brit. :)
  I like måte.

 15. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Susanna. :)

 16. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Hilde. :)

 17. Merethe sier:

  October 6th, 2011

  Nydelige! Leter rundt etter egen inspirasjon nå :) Ha en fin dag

 18. Malin sier:

  October 6th, 2011

  Dette ser fantastisk ut!
  Lurer på en liten ting om en av de tidligere oppskriftene dine; after eight cup cakes. Den frostingen du bruker der ser litt flytende ut. Kan man istedet piske frostingen til krem slik at den blir mer som en “vanlig” cup cake frosting ala den du bruker i dette innlegget? På forhånd takk! :)

 19. cecilie G sier:

  October 6th, 2011

  Namm,,, De er såå gode ut. Kanskje jeg skal prøve å bake cupcakes i helgen. Tror det passer bra med litt ferske cupcakes. Jeg elsker bildene dine og så flink til å finne inspirasjon. Jeg kjøpte meg et yankee candle french vanilla lys og cherry blossom lys i helgen. Må kjøpe dette neste gang. Klem

 20. Frida sier:

  October 6th, 2011

  Jag skuttade förbi din blogg för några veckor sen och jag säger bara WOW!!! Helt underbara bilder. Visst finns det väl alltid plats för lite tårta och andra godsaker i gottemagen =) Tur att lillkillen har kalas snart för här ska det bakas.

 21. Mette sier:

  October 6th, 2011

  Hej Manuela …. 
  Jeg er en STOR fan af din blog, kan få flere timer til at gå herinde 😉

  Jeg vil meget gerne prøve denne frostingen, men kan ikke se hvor meget melis der skal i ??? 
  Hilsen Mette

 22. Astrid Mathilde sier:

  October 6th, 2011

  Namnam, disse må prøves ut! :)
  Lager du oppkriften sekv?
  klem

 23. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Cecilie. :)

 24. Kristin sier:

  October 6th, 2011

  Nydelig nydelig nyyyyyyyyyyydelig. Men du mangler mengden melis i frostingen….

  Kristin.

 25. Mari sier:

  October 6th, 2011

  Disse cupcakes så bare helt nydelige ut! Og så frostingen… kombinasjonen av kremost og sjokolade høres helt himmelsk ut :) Jeg lurer bare på hvor mye melis du bruker i Cream Cheese Frostingen? Klem

 26. Caroline sier:

  October 6th, 2011

  Hei Manuela! 

  Hvor mye melis brukte du i frostingen? Jeg tror du glemte å skrive hvor mye melis du faktisk brukte. 

  LOVE Caroline 

 27. Ina sier:

  October 6th, 2011

  Hei Manuela!

  Jeg var vinneren av den 5. give awayen du hadde i juni, hvor premien var fra Strøssel&annet.se
  Har ikke hørt noe fra dem enda, og lurte på om du visste noe mer om dette?

  Hilsen Ina:)

  Disse cupcakesene så forresten helt fantastiske ut! 😀

 28. Malin sier:

  October 6th, 2011

  Dette ser fantastisk ut!
  Lurer på en liten ting om en av de tidligere oppskriftene dine; after eight cup cakes. Den frostingen du bruker der ser litt flytende ut. Kan man istedet piske frostingen til krem slik at den blir mer som en “vanlig” cup cake frosting ala den du bruker i dette innlegget? På forhånd takk! :)

 29. Malin sier:

  October 6th, 2011

  hvor mye melis skal det være i glasuren?

 30. britt sier:

  October 6th, 2011

  Flinke deg :-) blir alltid i godt humør etter å ha besøkt passion4baking :-) takk for mange flotte oppskrifter,og mange gode ideer :-)

 31. Linda sier:

  October 6th, 2011

  Hvor mye melis skal det være i frostingen? det står ikke i oppskriften

 32. Therese sier:

  October 6th, 2011

  Mmmmm….så nydelige! Er ikke så glad i hvit sjokolade, hvordan er det å lage en helt vanlig ostekrem (slik man har på f.eks gulrotkake) ? Da blir det jo melis istedenfor sjokolade. Vil den fortsatt oppføre seg stødig?

 33. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Britt. :)

 34. Ingvild Hallesby Evjedal sier:

  October 6th, 2011

  Hei! Utruleg kjekt å lesa bloggen din, sjølv om eg ikkje prøver ut alt gjer d meg inspirasjon til å bake. Og koser meg med det, borna synes og d er utruleg kjekt å vere med å bake. Men eit spørsmål, kor mykje melis er d i frostingen i innlegget ditt i dag? Det står ikkje i oppskrifta, men på bilete under står det ein skal mikse smør og melis…

 35. Annelinn Toften sier:

  October 6th, 2011

  Fantastisk Manuela!!! 😀

 36. Jeanette sier:

  October 6th, 2011

  Hei Manuela :-) Nå er du på farten igjen med nye kurs. Du er full av energi :-) Disse cupcakes med nydelig pynt, er vidunderlige, rett og slett <3 Varm klem fra Jeanette også

 37. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Tusen takk, Jeanette. :)

 38. Marie sier:

  October 6th, 2011

  Nam! Denne oppskriften er jeg nødt til å prøve en gang, ser kjempegodt ut!

  Hver gang jeg skal bake noe henter jeg oppskrifter fra bloggen din, du er utrolig flink! 
  Synd jeg ikke får kakene mine til å se like fancy ut som dine, men har jo mange år å øve meg på. Er jo tross alt bare 13 år gammel… :-)

  Forresten, hvor kjøper du de formene du steker cupcakes i? 

 39. Kelly sier:

  October 6th, 2011

  I love cream cheese frosting! I would love to make this frosting, could you tell how much powdered sugar you need for this frosting? Is this a recipe for decorating 12 cupcakes btw? Thanks Manuela!

 40. Hilde sier:

  October 6th, 2011

  Sidene dine gir utrolig med inspirasjon og gjør at man får lyst til å bake NÅ. Ang. Yankee Candle lys så vil jeg anbefale folk som bor i passe avstand eller som kjører forbi Larvik, å stikke innom butikken Keramikkstua i Prinsegata 22. De har et enormt utvalg av Yankee Candle, Har sett flere butikker som har YC både i Norge og Sverige, men ikke på langt nær et sånt utvalg.

  Forresten, har sett på noen av bildene som har blitt lagt ut at det er noen skjeer med skrift på, hvor kan de kjøpes?

 41. Lesy sier:

  October 6th, 2011

  Og Fristet det ble jeg… hehhe.
  Henter vel den meste av insiprasjoene min fra deg. Håper du har det bra

 42. Susanne sier:

  October 6th, 2011

  Hei!
  Elsker bloggen din!
  Du kan skrive Susanne Eriksen opp i give-away konkuransen din!! <3

 43. Malin sier:

  October 6th, 2011

  Dette ser helt fantastisk ut! Må prøves :)
  Jeg har et spørsmål angående after eight cupcakes-oppskriften din du la ut for et år siden. Den frostingen ser ganske flytende ut og vil vel renne av muffins i vanlige former. Går det an å piske frostingen slik at den får en mer kremliknende konsistens ala den du viser i denne oppskriften?
  På forhånd takk! :)

 44. Christine Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Hei Manuela! Åh, fantastiske cupcakes nok en gang! De ser helt fortreffelige ut, og jeg blir så inspirert til å bake cupcakes. Problemet er at jeg tror ikke han hjemme er like velvillig til å stille som prøvekanin lenger. Du skjønner, jeg følger oppskriftene dine til punkt og prikke. Men allikevel kan man omtrent “slå en mann i hjel” med min cupcakes. De blir harde å får en rar konsistens. Det jeg ser på min deig i forhold til din er at din deig ser mye tykkere ut. Min, når den er ferdig, er ganske tynn. Men som nevnt tidligere, jeg har i nøyaktig mengde ingredienser som du skriver i oppskriftene dine. Jeg baker ofte gjærbakst og kaker, med suksess, men cupcakes altså, det får jeg bare ikke til… Har du noen tanker om hva det kan være jeg gjør galt? 

 45. Lorita sier:

  October 6th, 2011

  Takk det samme til deg også!;) For du er ikke så rent lite unik du også som gjør dette for oss!!! Ha en fortreffelig tordag. Klem Lorita

 46. Annette sier:

  October 6th, 2011

  Hei! Disse så nydelig gode ut. Like always! Tror jeg skal prøve meg på disse snarest mulig :) må bare si jeg er så utrolig glad for at du er tilbake på bloggingen. Blir så glad når jeg ser at du har lagt ut noen nye godiser;) ellers lurte jeg på om du vet om noen som selger de lysene i Norge?

  Klem Annette

 47. Karoline sier:

  October 6th, 2011

  Hei! :) Jeg og en venninne har meldt oss på kurset som du skal ha i Bergen. Ble så usikker på om du har fått mailen fra meg? Har jo så lyst til å få en plass på kurset ditt. 
  Karoline

 48. Tingie sier:

  October 6th, 2011

  Cupcakene så kjempedeilige! De skal jeg absolutt prøve en gang:) kan jeg spørre hvor du har kjøpt det hvite serveringsbrettet?

 49. Manuela sier:

  October 6th, 2011

  Hei Karoline. :)
  Sender mail til allesammen, tar bare litt tid siden de har kommet veldig mange mail.

 50. therese sier:

  October 6th, 2011

  Du virker som verdens snilleste menneske:) Ha en kjempe fin kveld!
  Mange klemmer fra meg

 51. Trine Grung sier:

  October 6th, 2011

  Supernice! Gleder meg til å bake sammen med deg og ikke minst SMAKE!!! Ha en koselig kveld på hotell i Oslo….kjekt å hilse på i dag! Sees snart igjen!

 52. Christina sier:

  October 6th, 2011

  Hei Manuela..
  Jeg har et problem.. Hva slags muffins-papirformer bruker du??? Jeg bruker en cupcake-form med 12 cupcakes, men de papirformene jeg bruker fungerer ikke.. “Hatten” på kakene knekker av.. Hjelp!! Kan du legge ut et innlegg om utstyr.. Synes det er vanskelig..

  Ha en fin kveld!
  Klem fra Christina

 53. Christine vikse sier:

  October 6th, 2011

  Christine vikse

 54. Agneta Olsson sier:

  October 7th, 2011

  Den här frostingen måste jag testa. Verkar jättegott med vitchoklad i. Tack för tipset!!

  Kram / Agneta

  PS. Ringer dig om en stund. DS.

 55. Manuela sier:

  October 7th, 2011

  Tusen takk, Agneta. :)
  kjempe bra.

 56. Vivi sier:

  October 7th, 2011

  Hei Manuela,

  Prøver meg på disse nå, men ble usikker på om de skal i ovnen på varm luft eller over og under varme? Skal de værei midt i ovnen? Tl sist jeg bare digger siden din!!!
  Riktig god helg til deg og dine

 57. Kristin sier:

  October 7th, 2011

  Disse ser helt herlige ut! Jeg klarer ikke sette fingeren på hva som inspirerer meg når jeg baker, jeg tror jeg ofte blir inspirert av de jeg skal bake til. Jeg pleier ofte å spør hvilke farger de vil at kakepynten skal være i, og da kommer ofte ideene strømmende på :-) det er så utrolig gøy! Jeg lagde ei dåpskake som jeg er sikker på at du hadde likt Manuela, den var kledd i hvit marsipan og hadde store marsipanroser langs hele kanten i rosa farger :-) Oppå kaka hadde jeg plassert ei mindre kake i hjerteform, med søte rosa babysko på 😉

 58. Ane sier:

  October 8th, 2011

  Kan man fryse frostingen?

 59. Manuela sier:

  October 8th, 2011

  Så koselig at du har en passion for baking og dele gleden. :)
  Den kaken høres kjempe fin ut, legg gjerne ut et bilde for og vise. :)

 60. Manuela sier:

  October 8th, 2011

  Det går helt fint, Ane. :)

 61. Mona :) sier:

  October 8th, 2011

  Disse må bare prøves… :) Men den beaterbladen du har, hvor får man kjøpt den og er det bare en sånn gummiting som settes på flatvispen?
  Mona :)

 62. Amalie Nilsen sier:

  October 12th, 2011

  Hei! Jeg er nok desverre en av de som ofte bare har gleden av å se på bildene dine, da jeg spiser et strengt lavkarbokosthold, MEN jeg må si at jeg ble inspirert av fyllet du lagde til disse cupcakesene at jeg gjorde noen endringer for å gjøre det lavkarbovennlig (selve grunnoppskriften på vanlijemuffins er veldig annerledes) men med frostingen byttet jeg ut vanlig hvit sjokoade med cavalier sukkerfri og melis med sukrinmelis, dette ble kjempegodt!

  Så takk for inspirasjonen:) 

 63. Ingrid sier:

  November 12th, 2011

  Disse cupcakes’ene er helt fantastiske ! Har laget dem idag igjen, for andre gang denne måneden! Frostingen er mildt sagt magisk! :) Har fått et større overskudd av frosting hver gang da.. lager jeg cupcakes’ene for store kanskje? 
  Uansett, digger bloggen din – den eneste bloggen jeg følger med på daglig! Mye godt, for ikke å snakke om nydelig! 
  Du inspirerer og motiverer meg, Manuela! 

 64. Lina sier:

  November 26th, 2011

  Nå har jeg laget disse, og de ble superfine!! Glemte dessverre osten i frostingen da… typisk…. så da hadde den om mulig blitt enda bedre! Neste gang! =) Takk for oppskrift!

 65. Silje s sier:

  January 9th, 2012

  Jeg laget disse i helgen, og de er supergode! Men frostingen ble litt grynete.. Men den smakte likevel fortreffelig! Da jeg hadde i lilla farge ble det liksom en krakelert farge  grunn av at den var litt grynete..så det ble jo stilig.. Men vet du eller noen andre her hva man gjør galt når kremen blir grynete? Jeg har opplevd det før også.. 

 66. Mathilde sier:

  April 15th, 2012

  Hei jeg lurer bare på om det er du som hadde vært på godmorgen norge

 67. Manuela sier:

  April 15th, 2012

  Ja det er Mathilde 2 ganger

 68. Hanna sier:

  April 2nd, 2014

  Disse skal jeg prøve! Både cupcakes og frosting:)

Legg til kommentar