Chuncky Chocolate Chip Peanut Butter Cookies

Friday, October 7, 2011 7:43
Kategori: Cookies

Hei alle mine skjønne lesere! Nå er det helg. I dag er det fredag, en dag som er perfekt til å lage super gode kjeks på.

Før jeg reiste til Oslo  lagde jeg ” Chuncky Chocolate Chip Peanut Butter Cookies ”  “Beste kjeksen ever!”,  sa barna og mannen min..

Disse kjeksene er chunky, og de har masse deilige sjokoladebiter og peanøtter i seg. Som en ekstra “touch” er det hellet på litt med en deilig Belgisk sjokolade…Just for an extra pleasure!

Her kommer oppskriften.

enjoy!

Chuncky Chocolate Chip Peanut Butter Cookies 25 stk

 • 165 g mel
 • 1/2 ts. natron
 • 1/2 ts. salt
 • 175 g smør ( romstemp)
 • 115 g sukker
 • 115 g brunt sukker
 • 4 ss peanøtsmør
 • 1 egg
 • 1 ts. vanilje extract
 • 150 g sjokolade knapper
 • 50 g grovt hakket peanøtter

Sett ovnen på 190 C

Hell smør, sukker, brunt sukker og peanøtsmør i en mikserbolle.

Miks det fluffy. ( cirka 3  minutter)

Tilsett et egg og miks dette videre i cirka 3-5 minutter.

Perfekt konsistens!

Tilsett mel som du har blandet med natron og salt.

Bland det godt sammen.

Tilsett vanilje extract eller vaniljesukker.

Så trenger du sjokolade knapper eller hakket sjokolade, pluss grovt hakket peanøtter.

Bland det godt sammen.

Jeg bruker en iskrem-skje for å få riktig størrelse på alle kjeksene.

Legg bakepapir på en bakeplate og legg kulene med deig på platen.

Jeg drysser over med litt ekstra peanøtter og sjokolade…

Inn i en for-varmet ovn på 190 C i cirka 8-10 minutter.

La dem avkjøles helt etter steking.

For the love of chocolate, så heller jeg over litt smeltet sjokolade på kjeksene.

Super yummi….I promised!

Perfekt til en kopp kaffe….

Og perfekt til å dele med andre….

Jeg tar meg en bit bare for å friste dere <3

Gleder meg til å treffe dere som skal på cupcake kurs i kveld i Oslo..

Ønsker dere alle flotte lesere en riktig god helg.

Klem til alle ….

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

67 Responses to “Chuncky Chocolate Chip Peanut Butter Cookies”

 1. lyckliga ingrid sier:

  October 7th, 2011

  Oioioi, disse så kjempe gode, og ikke minst super enkle ut! Må nok prøves i helgen ja.:)

  Lykke til med alle kursene. Ble skikkelig lei meg da jeg så jeg er på jobb når du har kurs i Bergen… Kommer det fler ved en senere anledning?

  Ønsker deg en strålende helg!

 2. Sarah sier:

  October 7th, 2011

  Vilka härliga kakor, måste jag nog testa. Du har förresten en award att hämta hos mig på min blogg =)

 3. Bente sier:

  October 7th, 2011

  så fine :) ligner litt på de jeg lager hver jul,men har ikke prøvd peanøttsmør i dem.Det skal testes nå :) God fredag til deg og dine :)

 4. Jeanette sier:

  October 7th, 2011

  Hei, god dag Manuela :-) Å, yummy, min sønn vil elske de kjeksene, og jeg skal absolutt prøve ut de en dag. Jeg kunne bake deilige søtsaker så ofte jeg har lyst, men lommepenger bestemmer, sukk. Men en dag :-) Jeg blir alltid glad av å lese din blogg hver dag :-) Kos deg rikelig i Oslo! Klem Jeanette

 5. gry sier:

  October 7th, 2011

  Mmm de så fantastisk gode ut!, Jeg får tantebarne på besøk, kanskje vi må bake disse i lag. God helg! : )

 6. rally sier:

  October 7th, 2011

  Da jeg så disse bildene………..ja bare MÅ bake i dag 😉
  Takk for tipset 😉
  God helg 😉

 7. Erika - Bakglädje sier:

  October 7th, 2011

  Åh, de såg himelskt goda ut. Det receptet spar jag direkt.

 8. Hanne Moe sier:

  October 7th, 2011

  Å, de så virkelig superyummi ut 😀
  Jeg bakte dine orange cheesecake-cookies og de ble også fantastiske! For en spennende smak det ble! (Må innrømme at røra til og med var hakket bedre enn de ferdige kjeksene, haha, kokkens privelegium ;)) Det eneste jeg reagerte på var at mine ikke fløt ut på samme vis som dine (noe mine andre kjeksoppskrifter pleier å gjøre). Trykket de litt flate før jeg stekte brett #2 og de ble kjempefine.. Burde jeg redusert mengden mel noe? Brukte nøyaktig samme mål som deg (i gram) på alle ingredienser.. Har opplevd at det blir for mye når jeg skal lage denne kakao/vann blandingen du også ofte benytter i sjokoladekaker, får rett og slett ikke løst halvparten så mye kakao som deg en gang..

  Er det vektene våre som er forskjellige, montro?!

 9. Natalie sier:

  October 7th, 2011

  Mmmmmmmm!!! Disse skal jeg lage til besøket i kveld :)
  Raskt og godt til kaffen :)

 10. Tordis sier:

  October 7th, 2011

  Så utrolige fine kjekser.,dette er noe alle å en vær kan kose seg med .:)

 11. Janne sier:

  October 7th, 2011

  Disse skal jeg lage til min kjære senere i dag. De så helt utrolig gode ut! Og de sjokoladeknappene smaker kjempegodt. Kjøpte nettopp 2 kilo av de hos cacas 😉 nam! God helg Manuela :-)

 12. Lene sier:

  October 7th, 2011

  Ser utrolig godt ut. Kan en bruke bakepulver istedet for natron?
  Ha en finfin helg!!!
  Lene:-)

 13. Silje sier:

  October 7th, 2011

  Klemmer du ikke kjeksene flate før de stekes? Eller smelter kulen sammen til en kjeks av seg selv?

 14. Tora sier:

  October 7th, 2011

  Ååå, dette ser ubeskrivelig vidunderlig ut. Nydelige bilder! Ser ut som en fantastisk oppskrift! NAM! Tusen takk for at du skriver denne bloggen!

 15. Kine sier:

  October 7th, 2011

  Hei. Disse cookisene så nydelige ut, skal garantert prøves ut en gang :-) Jeg er meget imponert over alt det delikate du klarer å trylle frem, og jeg kjenner baketrangen melder seg hver gang du legger ut et nytt innlegg :-) Hvor du får kjøpt all den deilige sjokoladen du bruker i dine bakverk? Har vert innpå pals.no sine sider, men kan ikke se at det er mulig for “vanlige” folk å bestille varer her. Her på vestlandet hvor jeg bor er det ikke så mange spennende varianter av sjokolade å finne i bakehyllene, og de er i tillegg ofte veldig dyre :-(

 16. Raili Therese sier:

  October 7th, 2011

  disse skal meg og barna prøve i dag <3

  men har ett lite sp.
  har bakt dine daim kjeks… men mine ble veeeldig store og myke,og heller mer som en daim "cookie" – var veldig godt det også. men er det noe jeg kanskje gjør feil, siden de ikke blir "knasende" og ordentlig stive…

  mvh. Raili therese

 17. Manuela sier:

  October 7th, 2011

  Tusen takk, Tordis. :)

 18. Sigrunn sier:

  October 7th, 2011

  Hvordan kan jeg få tak i callebaut sjokolade?

 19. Manuela sier:

  October 7th, 2011

  Tusen takk, Erika. :)

 20. Jenny sier:

  October 7th, 2011

  ÅÅÅÅÅÅ de fristet veldig!!!!!!

  Nå skal jeg granske skapene og se om jeg har det jeg trenger 😉

  GOD HELG!

 21. Manuela sier:

  October 7th, 2011

  Tusen takk Ingrid. :)
  Hvis det kommer så skriver jeg om det på bloggen. :)

 22. Ann Christin Sollien sier:

  October 7th, 2011

  Ååååååhhh, disse så kjempegode ut. Disse skal jeg garantert prøve. Men i dag reiser vi på hytta og blir borte hele høstferien, der er det ingen strøm eller datadekning. Men etter ferien har begge barna, mannen min, mamma og min mormor bursdag, så det blir en gylden anledning til å prøve ut disse. Tusen takk for herlige oppskrifter. Så nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet en hel uke før jeg får sjekket dine fine oppskrifter igjen. Ønsker deg en kjempefin helg og kos deg på kurs.

  Stor klem fra Ann Christin:)

 23. Jenny sier:

  October 7th, 2011

  men så kom jeg på at min sønn på 17mnd skal jo ikke ha peanøtter – kan jeg bytte de ut med noe annet? 

 24. Lita sier:

  October 7th, 2011

  Den eneste ulempen ved og sitte her og lese bloggen din hver dag er alt jeg får lyst på. Og med ny og fungernde livstil (lvkarbo) så blir det med og sitte her og sikle og drømme meg bort 😀

 25. Karoline sier:

  October 7th, 2011

  Det står at du har brukt belgisk sjokolade, hvor har du kjøpt det? :)
  Jeg liker egentlig ikke peanøttsmør .. men med disse kjeksene så er det akoratt som du får meg til å like det og jeg får lyst til å lage det :) 😀 nam ser så godt ut!

 26. Sølvi Lie sier:

  October 7th, 2011

  Yummi!!

  Guttene mine ( 2&4) og jeg baket disse nå i ettermiddag; snart barne tv og hjemmelaget kjeks :-) nå kan helgen og høstferien komme!! 

  Mine ble flatere enn dine; tror kanskje jeg ikke har latt maskinen svive lenge nok mellom hver ingrediens… Er så ivrig! 

 27. Lykkehjertet - nybakt mamma til ei lita tulle sier:

  October 7th, 2011

  *Vann i munnen* Disse skal prøves ut i helgen! Ha en super fredag :)

 28. Linda - Cupcakefluffan sier:

  October 7th, 2011

  Älskar jordnötskakor :-)

 29. Malin.D sier:

  October 7th, 2011

  Mmm jag elsker peanutbutter & choklad tillsammans..
  När jag var i usa köte jag på mig morsells i alla de slagn(chokladknapparna) men det verkar vara så svårt att få tag på här i sverige tyvvär, vart hittar du dina?
  Tack för en underbar blogg är inne varje dag (å natt medans jag ammar ;D ) å längtar efter tid till att få baka igen!
  Klem Malin

 30. Janne Terese sier:

  October 7th, 2011

  En riktig ispirerende person er du! Siden det er Fredag og jeg er syk så skal jeg lage disse kjeksene nå, med en vri. Har ikke peanøtter eller peanøttsmør, så det blir med cashewnøtter i stedet. Vet ikke hvordan det vil påvirke kjeksene at det ikke er noe peanøttsmør i de, men det finner jeg nok snart ut av. Bare må lage kjeks nå!
  Tusen takk for slike herlige oppskrifter Manuela! Fortsatt god helg :)

 31. Meg sier:

  October 7th, 2011

  Hei:) du lagte en gang noen mini kaker med en mini tiered cake pan som du skrev en av dine sponsorer skulle ta inn, men jeg finner dem ikke. Vet du hvor man kan få tak i en slik?

 32. Holiday Baker Man sier:

  October 7th, 2011

  Disse ser perfekt!

 33. Malin sier:

  October 7th, 2011

  Åååå. Du har bare verdens beste blogg. Blir så glad og inspirert av oppskriftene og bildene dine:-)

 34. Malin sier:

  October 7th, 2011

  Disse så veldig gode ut, tror jeg må teste ut noen til sambo som elsker kjeks :)
  Har du en oppskrift på en cookie som blir myk og litt seig inni? Det er mine absolutte favoritter!

 35. Sarah Hopsdal sier:

  October 7th, 2011

  Hei, nam nam .. Disse må jeg prøve, ett spm, skal man trykke ned “deigen” eller bare la den rund eller sånn som du viser på bildet, under steking? 😀
  Jeg lurte på en ting ang marshmallows oppskriften.. spurte der, men fikk aldri no svar så spør her pga jeg har SÅÅÅÅ lyst til å lage dem ..
  Lurte på om man kan bruke GelatinPlater istede for Gelatin pulver ?
  ELSKER bloggen din.. Høydepunktet iløpet av dagen 😀 <3

 36. Elisabeth sier:

  October 7th, 2011

  Yummy yummy 😀

 37. Cornelia sier:

  October 8th, 2011

  Hei Manuea:) Først og fremst vil jeg si beklager for at jeg ikke har hatt tid til å gå inn på bloggen din regelmessig. Jeg har hatt mye lekser, og ferien har jeg for det meste brukt på å ta igjen søvnen, men nå som jeg har fått nok hvilke, skal jeg legge igjen en kommentar og fortelle hva jeg likte best av de siste “kakene” du har bakt. Som de fleste vet er du en talentfull person. Du virker som et menneske med positive egenskaper og du utstråler mye glad-energi fortsett med det :) Over til hva jeg likte best av det du hat bakt i det siste. Jeg likte… (trommevirvel) ! “Delicious Ruffle Cake” Du er ubeskrivelig flink, og i dag sa lillesøsteren min, Kunne øsnke henne var naboen min 😛 Jeg lurer på en ting. Du lager sukkerbrødene selv og de ser veldig fine ut, men jeg har hørt at når du skal skal dekke det med noe over er det fint å pensle det med litt melk for at sukerbrødet skal holde seg mykt (er det sant, i så fall gjør jeg det) og enda en ting, jeg har bakt litt i det siste og sender deg noen bilder av det senere en gang håper det er greit.
  Klem: Cornelia

 38. Caroline sier:

  October 8th, 2011

  Åh de der så nydelige ut!

 39. Linda Sol sier:

  October 8th, 2011

  Disse ser gode ut!! Tusen takk for den herlige bloggen din! Du er herlig :)

 40. marre sier:

  October 8th, 2011

  Hej,vilken datum kommer din bok:)kan nästan inta vänta,hur många sidor är den på:)
  trevlig helg.

 41. Manuela sier:

  October 8th, 2011

  Tusen takk, Caroline. :)

 42. xxx sier:

  October 8th, 2011

  Hej,du skrev för en tid sen att du ville visa nya grejer du har köpt hem vet du vilken tid du visar dom?Fantastisk blogg.

 43. Mariell sier:

  October 8th, 2011

  Jeg lagde disse i går og må si at jeg har aldri klart å få så gode cookies før! Tusen takk for oppskriften! Du kan se resultatet mitt her: http://lillemys.blogspot.com/2011/10/passion-for-cookies.html

 44. Manuela sier:

  October 8th, 2011

  De så utrolig gode ut Mariell. 😀

 45. Nina i Larvik sier:

  October 8th, 2011

  Da har jeg bakt, og vil anbefale de fleste til å lage dobbelt opp med en gang. Du verden så gode!!!!!!! Takk for oppskriften!!

 46. Nina sier:

  October 8th, 2011

  Fikk et innfall tidligere i uken; etter at jeg fant økologisk peanøttsmør i butikken hadde jeg kjempe lyst til å lage coockies av det. Så jeg tenkte at her på bloggen din fant jeg sikkert en oppskrift og ble rett og slett litt skuffet når jeg tok feil. Alle oppskriftene jeg fant andre steder hadde amerikanske mål på ingrediensene, noe som altid gjør meg motløs, så jeg la tanken fra meg. Men nå tror jeg du har lest tankene mine, plutselig dukket oppskriften opp, og i dag har jeg bakt og de ble kjempe gode! 

 47. Line sier:

  October 9th, 2011

  Disse var kjempegode! Måtte jo lage de.. hehe :) 

 48. Manuela sier:

  October 9th, 2011

  De smelter av seg selv Silje. :)
  Manuela

 49. Milla sier:

  October 9th, 2011

  Hei:) disse kjeksene ser utrolig gode ut:) lurte på hvilket peanutsmør du bruker?

 50. Veronica Knudsen sier:

  October 9th, 2011

  Bakte disse i går, men jeg kuttet ut hakkede peanøtter siden niesen min på 2,5 skulle smake. Kakene var kjempegode og jenta slukte 3 kjeks i en fei. :-)

 51. xxx sier:

  October 9th, 2011

  Hej,du skrev för en tid sen att du ville visa nya grejer du har köpt hem vet du vilken tid du visar dom?

 52. Marre sier:

  October 9th, 2011

  Hej,är det vanlig nötter dom där är saltet?

 53. Fia sier:

  October 10th, 2011

  Manuela – kan ikke du være så snill å skrive på alle dine cookies-oppskrifter om de blir myke eller mer “crunchy”? Jeg er ikke så glad i myke cookies, så det ville vært så fint om du fortalte det i oppskriften! Klem fra Fia.

 54. Hanne Lind sier:

  October 12th, 2011

  Debutant på dine kaker, er i ovnen og ser kjempelekre ut!

 55. June sier:

  October 12th, 2011

  Er ikke dette dine bilder og oppskrift, Manuela?

  http://www.foreldremanualen.no/2011/10/deilige-sjokolade-cookies/

 56. Lene jørgensen sier:

  October 13th, 2011

  Dette er de beste cookies jeg har smakt!! Neste gang blir det dobbel eller trippel dose 😉

 57. Marre sier:

  October 14th, 2011

  Hej,är det vanlig nötter dom där är saltet eller hur.

 58. Stine sier:

  October 14th, 2011

  Låner den av deg på bloggen min, skriver at det er din oppskrift da. Har prøvd å lage, kjempe gode.

 59. nadia sier:

  October 15th, 2011

  Åh, dei såg himmelske ut! Og smaka sikkert sånn òg! :-)

 60. Lorita sier:

  October 18th, 2011

  Hei. Jeg lurer på om disse kjeksene skal være myke etter de er avkjølt?? 😉
  Klem

 61. Oda sier:

  October 19th, 2011

  Det ser SJUKT godt ut….  Kan du flytte inn til meg? neida…. hadde eg prøvd meg på det der hadde det blitt til en svart klump som var rå inni…. bøye meg i støvet for dine bakeskills.!

 62. Nanna sier:

  October 23rd, 2011

  Hej . Jeg har også forsøgt mig med denne opskrift, dog med mandler . De blev virkelig gode, og lækre bløde . Perfekt .. Desværre ikke helt så flotte som dine, må jeg øve mig lidt i :) Tak for en utrolig god blog .. Mit resultat er her:
  http://gyldenbergs.blogspot.com/2011/10/chocolate-chip-peanutbutter-cookies.html
  Venligst Nanna

 63. Manuela sier:

  October 25th, 2011

  Hei Lorita, de er fortsatt myke etter avkjølning. :)

 64. Catrine sier:

  January 1st, 2012

  Hei hei. Jeg leste et gammelt innlegg der du skrev at du prøvde å få noen butikker i norge til å ta inn Chocolate Chip. Har det ordnet seg? evnt hvilken butikk kan man finne dem i? :) Oppskriftene dine ser fantastiske ut. Og liker veldig godt at du har så mange bilder. Gleder meg til jeg kan prøve å lage noen av dem selv 😀

 65. Sara Seidel sier:

  March 13th, 2012

  Made these today, Manuela, and they were wonderful. Thanks for the recipe! :)
  x

 66. glah sier:

  October 8th, 2012

  Kan man lage dem uten peanøttsmør og peanøtter ? Blir de gode da? :)

 67. Cathrine sier:

  February 13th, 2014

  Hei! Jeg jorde en variant av disse, da jeg hadde peanøttsmør (økologisk uten palmefett) til overs, men ikke sjokoladebiter etter peanøtter. Jeg hadde heller ikke vanlig brunt sukker så jeg tok 50 gram mørkt Muscovadosukker (som har en svakt lakrisaktig smak) og resten vanlig farin. Byttet vaniljeekstraktet med 2 ts Jacobs vaniljesukker med ekte vaniljefrø. Brukte ellers din grunnoppskrift, de ble veldig gode. Tar de med på helgens isdykking, da trengs kaloriene 😉

Legg til kommentar