Easy Cocoa Brownies

Thursday, November 10, 2011 12:17

Hei alle sammen! Vil takke så mye for alle de flotte kommentarer dere skriver både på bloggen & på Facebook.

Veldig gøy å få så gode tilbakemeldinger ang boken ” Love, Manuela “

 Idag blogger jeg fra Haugesund. Etter litt sightseeing reiser jeg til Vakre Bergen♥

I Bergen blir det bok-signering på fredag & lørdag,  og på  kveldene blir det Cupcake kurs i Solbrød bakeri sitt lokale.

Fredag den 11.november har jeg bok-signering og litt pynting av cupcakes på følgende steder i Bergen:


 

 • Sartor Senter fra kl. 11.30- 13.30
 • Oasen fra kl. 14.30- 16.30

Lørdag den 12.november har jeg bok-signering og pynting av cupcakes på følgende steder:

 •  Exhibition fra kl. 10.00- 12.30
 • Åsane Senter fra kl. 14.00- 10.30
Dagens fristelse er Easy Cocoa Brownies som er  laget med 100 %  kakao istedenfor ren sjokolade.

Nå som høsten er her, så er det veldig koselig å ta en kaffepause med noe godt ved siden av.

Her kommer den enkle oppskriften og fremgangsmåten.

Jeg anbefaler at du dobler oppskriften. ( jeg bruker en liten form slik at den blir høyere)

I denne oppskriften er det viktig at du bruker en bra kvalitet på kakao. Smaken blir nemlig ikke like bra hvis det er vanlig bake-kakao.

Easy Cocoa Brownies:

 • 290 g smør
 • 290 sukker
 • 95 g 100 % kakao
 • 2 egg
 • 60 g mel
 • evt  100 g valnøtter

Jeg lager disse uten valnøtter, men det utrolig godt med enten valnøtter, pecanøtter eller tørket frukt etc.

Begynn med å helle sukker, kakao og smør i en bolle.

Sett skålen over en kjele med kokende vann slik at det sakte men sikkert smelter.

Når alt er smeltet lar du  det avkjøles.

I denne oppskriften trenger du kalde egg.

Tilsett et egg om gangen og rør det godt sammen.

Neste egg tilsettes……, og igjen rører du det godt sammen.

Tilsett mel og bland det godt sammen.

Nå er røra ferdig til å helles i en form.

Jeg legger bakepapir i formen slik at det blir lettere å ta ut kaken etter at den er ferdigstekt.

Det hele settes i ovnen på 160 C  i cirka 25 minutter.

Jeg lar kaken hvile i formen (i kjøleskapet) minst  1 time etter at den er stekt.

Skjær den så i passende biter.

Resultatet blir en  deilig fudge brownies. Utrolig lik den som finnes på Disney Land i Paris. ( som jeg elsker ♥)

Disse Brownies passer perfekt til en kopp med kaffe …..

 • Litt pisket kremfløte på toppen..♥

Jeg syns de også er supre å gi bort i gave til noen man vil glede.

 • Pakk dem inn i en fin plastpose, og pynt med et sløyfebånd og et lite kort ♥

Noe som jeg også syns er supergodt,  er bringebær pure ved siden av de allerede så supergode brownies ♥

Bringebær pure:

 • 400 g bringebær
 • 2 dl sukker
 • saft fra 1-2 sitroner

Jeg bruker fersk bringebær, men fryst går like bra.

Ta fram det du trenger.

Hell alt i en kjele.

Varm det opp og la det stå cirka 10 minutter på svak varme.

Hell det så gjennom en sikt.

Så er det bare å nyte ♥

I ♥ this !

Love skjeen kommer fra BeachHouseLiving , og de kan du kjøpe her.

Supergodt ved siden av disse brownies ♥

Mmmm, så godt!

Dette var det hele for idag. Jeg ønsker dere en superfin dag videre. La denne dagen bli den beste dagen ever.

Keep smiling

 

Comments

comments

Comments

comments

Comments

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

80 Responses to “Easy Cocoa Brownies”

 1. christian sier:

  November 10th, 2011

  Hei hvordan lager du formene eler eventulet kjøper dem

 2. Becca sier:

  November 10th, 2011

  alltid like fristende Manuela :)

 3. maja sier:

  November 10th, 2011

  Disse så bare helt fantastiske ut! Blir baking av brownies til helgen:D

 4. Frk-Muffin sier:

  November 10th, 2011

  Disse så helt fantastiske ut disse skal jeg prøve så snart jeg bare kan!!! 

  Happy Baking & Blogging
  / Frk-Muffin

 5. Øyvor sier:

  November 10th, 2011

  De så kjempegode ut, og må definitivt prøves! Du skriver at det er viktig med ordentlig kakao, men hvor får man kjøpt det? Det står jo 100 % kakao på Regia sin, så hva er egentlig forskjellen? Gleder meg allerede til neste innlegg i den supre bloggen din :-)

 6. Aazra (ski) sier:

  November 10th, 2011

  Hei Manuela! Super god Brownies Nydelig bringebær pure Mmmmm:) Ønsker deg en fortsatt fin dag videre:) klem fra Aazra

 7. Tone Kristin Grønning sier:

  November 10th, 2011

  Denne så helt fortreffelig ut;-)) Super ide til dessert til treretters;-) Denne skal prøves ja;-D

 8. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Tusen takk, Tine. :)
  Håper den faller i smak.

 9. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Tusen takk, Aazra. :)
  I like måte

 10. Elisabeth sier:

  November 10th, 2011

  Jeg elsker brownies :) Så koselig at du er i Haugesund. Jeg bor der, men er i Bergen hos min mor nå. Vi skulle egentlig hjem idag, men da jeg leste at du skal ha boksignering i Bergen imorgen, så måtte jeg bli en natt til. Så da tar jeg med meg min lille familie og besøker deg imorgen på Sartor senter. Jeg gleder meg såå masse :) Ha en fin dag videre. Klem

 11. Gunhild sier:

  November 10th, 2011

  Hei, står og skal baka denne. Men eg lurte på om sukkeret skal smelte heilt? om det ikkje skal vera noen sukker korn igjen?
  Gunhild :)

 12. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Den går like greit Øyvor. :)

 13. Marion sier:

  November 10th, 2011

  Hei hei denne så super ut,du skriver liten form,hvor liten? Om jeg vil lage langpanne hvor mange ganger tar jeg oppskriften da?
  En ting til mannen min er heldig glad i kaker med nøtter, helst ikke sjokolade kaker har du noe forslag?

 14. Karen sier:

  November 10th, 2011

  DET må jeg lage ^^

 15. Annette Marie sier:

  November 10th, 2011

  mmmm ser kjempe god ut- som alt annet du lager :) Jeg har et spørsmål – Har tenkt meg på boksignering på lørdag på Xhibition, men lurte på om jeg kan kjøpe boken der hos deg – eller om jeg må kjøpe den på forhånd?  På forhånd takk for svar!

 16. Øyvor sier:

  November 10th, 2011

  Men da må jeg bare spørre; hvorfor sier du at det er viktig med ordentlig kakao hvis det er greit med Regia? Er bare nysgjerrig, altså :-) Og hvor kjøper du kakao?

 17. Caroline sier:

  November 10th, 2011

  NAM! Farlig å klikke seg inn her når det er lenge siden lunsj og magen allerede er på vei til å rumle.. Det ser nydelig ut! Jeg har laget en lignende brownies en gang, og da hadde vi bringebær i røren før vi stekte den. Det var fantastsik godt, og anbefales på det sterkeste! :) Elsker bloggen din, og Love Manuela er høyt oppe på ønskelisten til jul :)

 18. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Går bra som det er Gunnhild. 😀

 19. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Hei Annette Marie. :)
  Så koselig at du kommer. Boken finns å kjøpe der.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag.

 20. Emma sier:

  November 10th, 2011

  De så helt nydelige ut! Du er så utrolig flink å variere med bakinga:)

 21. Karen sier:

  November 10th, 2011

  Hei, omtrent hvor stor form anbefaler du å bruke? :)

 22. annkatrin møllevik sier:

  November 10th, 2011

  hei
  vil bare komme med et veldig godt tips når man skal bake browines, det er å bruke aluminiumsfolie og spraye eller smør den,du ser med en gang når kanten har løsnet da er browinesen ferdig. ofte er det lett å steike den litt for mye. tusen takk for alle oppskriftene leser siden din hver dag.

 23. Inger Lise sier:

  November 10th, 2011

  Hei Manuela! Denne Browniesen ser jo utrolig god ut. Har lenge vært på leting etter en perfekt brownies. Jeg er litt opptatt av former, så jeg lurer på hvor stor er formen du bruker her, og jeg ble også litt usikker på om du her har dobblet oppskriften. Ellers vil jeg bare si at jeg har kjøpt boka di, den var utrolig fin med masse gode oppskrifter, jeg sitter og drømmer meg bort hver kveld med denne boka. Må også fortelle at jeg har kjøpt med KitchenAid kjøkkemaskin, måtte jo bare ha en, creme hvit jeg da. Utrolig fin og bra. Ha en god helg! Hilsen Inger Lise

 24. Anna sier:

  November 10th, 2011

  Hei Manuela
  Har ennå ikke fått svar på kurset i Trondheim om jeg har fått plass eller ikke 

 25. Sissel Edgren sier:

  November 10th, 2011

  Hmm får vann i munnen av de oppskriftene dine jeg altså 😉 Så hyggeligt at du kommer til Sartor i morgen, og siden jeg bor i nærheten MÅ jeg komme å hilse på og få signert boken min <3

 26. charlene helgesen sier:

  November 10th, 2011

  ååå så deilig!!!! åsså så fint med en kake som man kan “smelle raskt sammen” 😀 men foressten manuela, har du trukket ut vinnere til dr. oteker give away`en??? klem

 27. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Tusen takk, Charlene. :)
  Det finns i eldre innlegg. :)

 28. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Tusen takk, Sissel. :)
  Blir koselig og treffe deg imorgen. :)

 29. Manuela sier:

  November 10th, 2011

  Hei Anna. :)
  Jeg sender svar snart til allesammen. :)

 30. Krisitn sier:

  November 11th, 2011

  Hei Manuela! Fantastisk bra blogg, elsker kakene dine. Denne brownieskaken så heelt fantastisk ut, så den skal så absolutt prøves ut. Men jeg lurer på en ting; hvor får man kjøpt 100 % kakao hvis det ikke skal være bakekakao. Finnes det i en eller annen butikk, eller må det kjøpes på internett? God helg :)

 31. Eilif sier:

  November 11th, 2011

  Nyyydelig! men hvor er formen fra?
  God helg, hilsen Eilif 😀

 32. 'Elisa sier:

  November 11th, 2011

  Hei Manuela, og takk for oppskrifter som går an å lage selv for oss studenter uten masse kjøkkenutstyr.

  Denne browniesen står nå i ovnen, fem minutter igjen. Det lukter himmelsk! Eneste problem, mot slutten av steketiden samlet det seg masse smør på toppen av kaken, enda jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hva kan jeg ha gjort feil? Jeg “sugde opp” smøret med tørkepapir, så får vi se :)

  E

 33. nadia sier:

  November 11th, 2011

  Kjæresten min lurte på om eg ikkje skulle bake slike i helga hvertfall! 😀

 34. Jeanette sier:

  November 12th, 2011

  Hei, god dag Manuela :-) Fristerende kake :-) Kos deg masse i helgen! Klem Jeanette

 35. Turid sier:

  November 12th, 2011

  Var du i Haugesund uten å ha kurs?? Åååh! Kom tilbake å ha kurs her!! :))

 36. Bakinglover sier:

  November 12th, 2011

  Elsker dei skikklig gode men mine vardt kun 1cm høg… ?

 37. Astrid Mathilde sier:

  November 12th, 2011

  Lagde disse igår, og min lillesøster bare elsker de! <3
  klem :-)

 38. Emilia sier:

  November 12th, 2011

  Åh, dessa såg ju helt underbara ut! Jag MÅSTE göra dessa!

 39. Manuela sier:

  November 12th, 2011

  Hei Gina. :)
  Kanskje du brukte for stor panne og steke den i?

 40. Manuela sier:

  November 12th, 2011

  Det gjør jeg gjerne en dag, Turid. 😉

 41. Tone sier:

  November 12th, 2011

  Jeg bakte denne brownien i går! Hadde pisket krem til og det var kjempegodt. Jeg baker ikke mye til vanlig, men bloggen din har virkewlig inspirert meg til å bake mer. Får lyst til å bake alt du legger ut! Bakte også Sarah Bernahd’s etter oppskriften din. Mmmm. Men skal de oppbevares i fryseren hele tiden?

 42. Sara sier:

  November 13th, 2011

  Tack UNDERBARA DU!!!!!

  Testade det här receptet idag, lagom till Fars dag, och WOW vilken lycka. Precis så här vill jag ha min brownie! Det är det bästa OCH enklaste receptet jag någonsin testat.

  Många lyckliga kramar från Sara

 43. Hanna sier:

  November 13th, 2011

  Åh vad goda de ser ut! Tack för receptet, ska absolut provas! :) 

 44. Matilda sier:

  November 14th, 2011

  Jag skulle jättegärna vilja veta vad det är för nr på den spritsen du använde till detta väldigt fina spritsande! 

  Tack på förhand!! 

 45. Marlen sier:

  November 14th, 2011

  Hei! Er 290gram: riktig mengde smør? Jeg doblet oppskriften, og med 580gram smør fløt den i smør når jeg tok den ut.

 46. Manuela sier:

  November 14th, 2011

  Tusen takk, Sara.:)
  Gjør meg så glad at du likte den så mye. 😀
  Ønsker deg en fortsatt fin dag.

 47. Manuela sier:

  November 14th, 2011

  Så koselig og høre Astrid. 😀
  Glad den falt i smak hos dere. :)

 48. Linn M sier:

  November 14th, 2011

  Lekker kake :-) Denne vil jeg prøve! Har du tips til hvor jeg får kjøpt 100% kakao? De hadde ikke i butikken her, og fant det heller ikke på Cacas nettbutikk…

 49. Pia sier:

  November 15th, 2011

  utrolig perfekt for oss sjokolade elskere <3. Dog noe mektig, men da får man bare ta en mindre bit i flere omganger! 😀 tusen takk for flott oppskrift og perfekt gave til sivigefar og far :). ha en god dag :)

 50. Manuela sier:

  November 15th, 2011

  Helt enig, Pia. 😀
  Bare hyggelig, ønsker deg en fortsatt fin dag. :)

 51. Elisabeth sier:

  November 15th, 2011

  Flott side :-) Men jeg med flere lurer på hvor du kan kjøpe kvalitets kakao og de formene du har brukt .
  Ha en super dag

 52. Maria sier:

  November 15th, 2011

  Hvor stor kakeform skal man bruke? 30×20 eller? Og hvilken kakao, hvor får man tak i det? Det ser nydelig ut 😀

 53. Tone sier:

  November 15th, 2011

  Jeg bakte denne om Fredag! Hadde pisket krem til og det var kjempegodt. Så ikke like delikat ut som dine, med gode var dem. Jeg baker ikke mye til vanlig, men bloggen din har virkelig inspirert meg til å bake mer. Får lyst til å bake alt du legger ut! Bakte også Sarah Bernahd’s etter oppskriften din. Mmmm. Men skal de oppbevares i fryseren?

 54. Matilda sier:

  November 15th, 2011

  Hej Manuela. 
  Det är ena fantastiska bakverk du kommer med varje dag. Jag kan aldrig sluta beundras!
  det du spritsat på dessa brownies är fantastiskt fint! Skulle bli otroligt tacksam för svar med nummer på spritsen du använder! 

  Tack på förhand!

 55. Manuela sier:

  November 15th, 2011

  Tusen takk for det Matilda, det er 1 m tipp fra wilton
  kram

 56. Manuela sier:

  November 15th, 2011

  så hyggelig å høre Tone, det varmer <3
  Du kan bevare dem i fryseren men det trengs ikke
  klemmer

 57. Stine sier:

  November 16th, 2011

  Hei Manuela, disse ser ut som ypperlige ekstragaver til jul. Hvor lenge holder de seg og kan de evt fryses? Jakter på alt som ikke må gjøres siste uken. På forhånd takk :)

 58. Sanna sier:

  November 17th, 2011

  Hei Manuela! Tusen takk for så mange spennede oppskrifter. Har bestilt boka di, og venter i spenning. Jeg vet mange brownies skal stå langt nede i ovnen i steketiden, gjelder det også denne oppskriften? Er redd for den blir sprø, og den står i ovnen nå.. Men det er vel smaken som teller! :)

  Ha en god dag!

 59. Manuela sier:

  November 17th, 2011

  Kjære sanna, så koselig at du har bestilt boken! Denne skall stå i mitten!
  God kveld til deg og dine

 60. ida sier:

  November 18th, 2011

  hei!
  de så kjempegode ut! :)
  hvor stor form brukte du?

 61. Åsa sier:

  November 19th, 2011

  Jag har dock provat att göra dessa två gånger men med samma resultat, kakan skär sig på samma sätt som för Elisa som skrev en kommentar tidigare. Andra gången blev det lite bättre, fettet lade sig inte ovanpå men den känns lite grynig och flottig men den är jättegod ändå, Jag använder 100% valrhona kakao och smeten ser bra ut fram tills dess att mjölet rörs ned
  Jag är en van bakare och har aldrig varit med om sånt här tidigare. Vad kan felet ha varit? Tack för en bra blogg!

 62. Margrethe sier:

  November 19th, 2011

  Hei! Nydelige oppskrifter Manuela :)
  Lurer på hvor stor form du bruker til denne Browniesen? Kan jeg bruke en hjerteform på 26 cm?

 63. siljle sier:

  November 20th, 2011

  ahhhhh.. de var bare helt nyyydelig gode.. jeg doblet oppskriften og steikte de i 45 minutter… dt ble rimelig mye smør på toppen så jeg fant ut at det ble kokosboller istedet, så rullet sjokoladen inn med kokos og det ble helt fantastisk godt.. :) et tips til andre som ikke fikk den så fin som du:)

 64. monica sier:

  November 24th, 2011

  Hei manuela.Det er mange som spør om det samme her,bl.a hvor stor formen er,men du svarer jo ikke på spm. Jeg kan ikke lage denne før jeg vet hvor stor formen er. Fint hvis du har mulighet til å svare på spørsmålet!

 65. Aisha sier:

  November 27th, 2011

  Du er så flink

 66. Silje sier:

  November 28th, 2011

  Jeg har prøvd oppskriften 2 ganger nå, men har begge gangene fått en fryktelig kornete deig som ikke vil stivne i ovnen. Jeg er nødt til å bruke eggerstatning på grunn av allergi, tror du dette kan være grunnen? Deigen er allerede kornete før jeg har dette i.

 67. Iselin sier:

  December 1st, 2011

  Hei! :)
  Jeg prøvde å ladge dette, men av en eller anne grunn fikk jeg det ikke til! det ene jeg vet, er at jeg tok oppi ett egg før avkjølingen. fordi når jeg hadde stekt den, var den bare deig med flytende fett og smør oppå. hvis jeg varmet den litt ble den til suppe. er det pga egget det ble slik?

 68. Marlen sier:

  December 2nd, 2011

  Jeg skrev en kommentar om dette 14.nov. Min fløt i smør, virket som mengden med smør i oppskriften er for stor!? Manuela??? Kakene var kjempe gode, men det var litt smør smak, og det var litt sjokk når man så det smørlaget i bunnen av formen/kaken…

 69. Maria Alexandra sier:

  December 2nd, 2011

  Heihopp! Spennende at du skal komme til oss å signere. Skal jobbe 17.november, så da sees vi:-)

  Maria, Ark metro!

 70. Sara sier:

  December 7th, 2011

  Hej! Har berömt det här receptet förut – det bästa OCH enklaste. Två frågor: Vad har du för storlek på din form? Dina briwnies blir så höga. Andra frågan: dina brownies ser så chokladiga ut, mina blev mer glansiga och kletiga.

  Med vänlig hälsning, Sara

 71. Becca sier:

  December 22nd, 2011

  hei! Til disse cocoa brownies, kan jeg bruke kakao sjokolade. klarte å kjøpe sjokolade i stede for kakao? :/

 72. Manuela sier:

  December 24th, 2011

  Hei Becca det kan du men smaken blir ikke optimal med vanlig kakao
  God jul

 73. Anonym sier:

  December 31st, 2011

  Hei, brukes det ikke glasur!`? 

 74. Manuela sier:

  January 1st, 2012

  Jo champagne glasur som er lagt av champagne og sukker
  godt nytt år

 75. Karoline sier:

  January 13th, 2012

  Hei!
  Du lager kjempefine kaker, en vakker dag skal jeg bli like flink :)
  Men jeg lurer på: hva gjør du med alle kakene du lager? Jeg liker å bake, men kakene mine blir ikke spist opp fordi vi bare er to stk. i huset. 

 76. Stine sier:

  March 9th, 2012

  Helt fantastiske!!! :) tok de ut av ovnen for en stund siden, de smakte utrolig godt. 

 77. Marthe sier:

  September 4th, 2012

  Disse må jeg bare prøve. De så helt ufattelige ute !

 78. Manuela sier:

  September 6th, 2012

  Tusen takk, Marte. :)

 79. Silke sier:

  January 31st, 2013

  Hej Manuela.
  Jeg kommer fra Danmark(håber du kan forstå mig) og jeg syntes din blog er fantastisk.
  Billederne er super hyggelige og det giver mig mere lyst til at kigge nærmere på den.

  Hvilket kamera bruger du? 
  Hvor har du købt formen?

  Hilsen Silke

 80. Maria U sier:

  June 2nd, 2013

  Dette er den beste brownien, om ikke den beste kaka jeg vet om! Den er blitt en klassiker på mitt kjøkken, baker den til enhver anledning. Kjempegod med is, krem eller varme bær. Den smaker nesten bedre dagen derpå, etter å ha stått i kjøpeskapet over natta. Pleier forresten å bytte ut litt av sukkeret med brunt sukker. Den er også kjempegod å fryse ned for så å kutte opp i små biter og servere som minibrownies, blir nesten som konfekt :-)

  Det eneste problemet jeg har med denne kaka er at jeg ikke klarer å slutte å spise…! 😀

Legg til kommentar