Peanut, Cranberry & Chocolate Brittle

Thursday, August 2, 2012 20:58

(Go here to see this recipe in English.)

God kveld alle sammen!

Dagens fristelse er deilig “peanut, cranberry and chocolate brittle”.

Dette er farlig godt, enkelt å lage og supert å gi bort til noen du vil overraske. Disse lages etter en enkel karamelloppskrift som er tilsatt salte peanøtter,

sjokolade og tørkede tranebær.

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten.

Peanut, Cranberry & Chocolate Brittle

 • 230 g smør
 • 225 g sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)
 • 60 ml vann
 • 50 g tørkede tranebær
 • 50 g sjokoladebiter
 • 150-200 g salte peanøtter

Legg bakepapir på en bakeplate og sett det til side så lenge.

Hell smør, sukker og vann i en kjele –  sett komfyren på litt over middels varme.

Rør hele tiden – dette tar litt tid, ha litt tålmodighet :)

Etter bare noen minutter tilsettes peanøtter – som du ser er ikke karamellen blitt brun enda, men rør godt i det hele tiden.

Tilsett evt vaniljeekstrakt om du har det hjemme, men ellers kan det utelates .

Forsett å røre. På bildet ser du at den ikke er ferdig, røra må bli like flytende og fin i fargen som mørk karamell.

Jeg rørte minst 2 minutter til etter at jeg tok dette bildet.

Hell det forsiktig i langpannen. Pass på at du ikke brenner deg!

Strø over det ditt hjerte begjærer. For meg ble det tranebær og sjokolade. Jeg liker smaken av søt karamell og salte peanøtter som er kombinert med tranebær og sjokolade…

Super yummi!

La det avkjøles (det tar cirka 30-60 minutter) før du brekker det i biter…

Disse er supergode og de er supre å gi bort i gave når du skal på besøk.

A  homemade gift, made with love…

Dette var det hele for i dag. I morgen er det fredag, så jeg vil passe på å ønske dere en fantastisk helg! Kos dere masse!

Varme klemmer fra meg til deg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

29 Responses to “Peanut, Cranberry & Chocolate Brittle”

 1. Sara sier:

  August 2nd, 2012

  Hei, det ser supert ut! :)
  I dag dro jeg i to forskjellige supersote smaa bakebutikker! :) You would have loved them! :)

 2. Manuela sier:

  August 2nd, 2012

  Tusen takk, Sara. :)

 3. ximena sier:

  August 2nd, 2012

  I love your blog, the pictures are amazing. but I dont understand your language (I am from Argentina) Would you write it in english also? Please!!!!!!!!! Kisses!

 4. Manuela sier:

  August 2nd, 2012

  Thank you, Ximena. :)
  I’m working on it 😉

 5. Maria sier:

  August 2nd, 2012

  Hei Manuela! elsker bloggen din! du er så flink til å bake. må nok si at du er mitt forbilde! lurer på om du kan lage sunne snacks siden de fleste oppskriftene har mye sukker i seg.

 6. Lene sier:

  August 2nd, 2012

  Hei, ser veldig godt ut:)
  Hvet du hvor mye sukrin man skal bruke 

 7. Manuela sier:

  August 2nd, 2012

  Hei Mia-Maja,
  Tusen takk for fine ord og forespørsel.
  Jeg skal huske på det og få til litt mer sunnere snacks framover. :)
  Klem, Manuela

 8. Manuela sier:

  August 2nd, 2012

  Hei Lene,
  Jeg har ikke brukt sukrin, så er det vanskelig å si for sikkert. Det er fullt mulig å prøve seg fram med litt mindre porsjoner og se til du får det beste smak.
  Klem, Manuela

 9. Hild N. Holmqvist sier:

  August 3rd, 2012

  Sukrin er akkurat som sukker i søthet, men det er ikke alltid at det blir like stivt, og det kan gi en kald smak i munnen,. Jeg tenkte jeg skulle prøve denne oppskriften med Sukrin + og sukkerfri mørk sjokolade og se hvordan det går. :)

 10. karianne sier:

  August 3rd, 2012

  JA – veldig enig med Maria :-) Du er så vanvittig (!!) flink til det du holder på med, men jeg kan dessverre ikke spise alt det gode som du lager i lengden (det ville såfall ikke blitt særlig pent…). Så ja takk til sunne og gode oppskrifter :-)

 11. Littledessert - Recept & Webbshop sier:

  August 3rd, 2012

  Yum Yum!

 12. Malin sier:

  August 3rd, 2012

  De såg nydelig gode ut… Mmmmm…. Jeg bare føler smaken i munnen min nå :)

 13. Malin sier:

  August 3rd, 2012

  Dette blir nok en stor favoritt i familien!!:)

 14. Malin sier:

  August 4th, 2012

  Hei, Manuela! Du er bare så super flink!<3 Dette såg kjempe godt ut og mååå bare prøves! :)
  Men jeg lurer på en ting.. Har du funnet opp alle disse tingene? For du er bare helt FANTASTISK!!:) Du er den beste bakeren/konditoren NOEN SINNE!!! Jeg bare beundrer arbeidet ditt:) Jeg har sikkert sagt det før men, jeg sier det igjen. Du er bare helt FANTASTISK!!<3 :)

 15. Malin sier:

  August 4th, 2012

  Hei, Manuela! Du er bare så super flink!<3 Dette såg kjempe godt ut og mååå bare prøves! :)
  Men jeg lurer på en ting.. Har du funnet opp alle disse tingene? For du er bare helt FANTASTISK!!:) Du er den beste bakeren/konditoren NOEN SINNE!!! Jeg bare beundrer arbeidet ditt:) Jeg har sikkert sagt det før men, jeg sier det igjen. Du er bare helt FANTASTISK!!<3 :)

 16. Manuela sier:

  August 4th, 2012

  hei Malin, når man baker så mye som jeg gjør, finner man mange måter å lage ting på, ideer popper opp, akkurat denne oppskrift lærte jeg av min sviggerine i usa når jeg var der på thanks giving, men hun brukte sesam frøe som også var godt, jeg lagde min egen vri ut fra hennes, det gjelder å finne på det smaker som man selv liker, så elsker jo jeg å gjørde jeg gjør, har en passion for det, vill takke for ditt kommentar du er bare så skjønn
  God helg

 17. Manuela sier:

  August 5th, 2012

  Tusen takk, Malin for en fin kommentar. :)
  Det er mine egne oppskrifter ja.

 18. Manuela sier:

  August 5th, 2012

  Håper dere får koset dere masse med den 😉

 19. Manuela sier:

  August 5th, 2012

  Tusen takk, malin. :)

 20. Mona sier:

  August 5th, 2012

  Hei Manuela! Dette så nydelig ut. Men jeg lurer på, jeg er ikke så glad i tranebær. Har du forslag til en annen bærtype som kan egne seg godt til sjokolade og peanøtter istedenfor tranebær? Jeg er ikke så god på dette med å vite hva som fortsatt er godt etter at det har vært i ovnen etc.

 21. Manuela sier:

  August 5th, 2012

  hei Mona, dette skall ikke i oven, det fins masse andre tørkede bær, fins poly pose med peantter blandet med frukt og sjokolade, du kan strø det over, eller sesamfrø eller mini marshemmelows, masse muligheter

 22. line Berg sier:

  August 6th, 2012

  Så nyteligt..

 23. Silje sier:

  August 8th, 2012

  *rumler i magen*

 24. Manuela sier:

  August 9th, 2012

  :)

 25. Camilla sier:

  August 24th, 2012

  Jeg tror jeg brant min. Den gikk fra å være litt tykk til å boble noe helt vanvittig i løpet av få sekunder og når jeg helte den på plata fortsatte den å boble litt. Det luktet litt svidd og :(
  Noe tips til hvordan den skal se ut når den er klar for å helles på plate?

  Og hvordan får du kjelen ren?

 26. Manuela sier:

  August 25th, 2012

  Hei Camilla. :)
  Uff da, men det skal se ut som det gjør på bildene i innlegget.

 27. Ane sier:

  August 29th, 2012

  hm… denne kan jeg sikkert lage med melkefri sjokolade og smør? Kunne tenkt meg noe “nytt” i bursdag

 28. Manuela sier:

  August 31st, 2012

  Det har jeg ikke selv prøvd Ane, så kan ikke si så mye om det. Men tror nok det skal gå greit. :)
  Si gjerne her åssen det gikk. :)

 29. Ane sier:

  September 10th, 2012

  blir nok feil uten her dessverre. Kanskje fordi det blir uten salt også da? I allefall så skilte alt seg fra hverandre og ble ikke bra. Men du ga meg ide til ingredienser i en melkefri og eggefri cookie jeg har laget en variant av før. Skal lage en med mørk sjokolade, tranbær og peanøtter. Så takk for det :) Ikke så enkelt når man ammer en som ikke tåler de to ingrediensene, men fint om man finner noe godt man kan spise i selskap etc :)

Legg til kommentar