Enkel fruktdessert

Monday, August 13, 2012 6:43

(Go here to see this recipe in English.)

God morgen kjære lesere! Nå er det igjen en ny, herlig uke.

I går hadde vi en enkel, men deilig dessert som er superlett å lage… Og den er så god!

Enkel fruktdessert:

 • 200-300 gram ferske bær, og/eller oppskåret frukt
 • 2 ss sukker

 

Bland sukker sammen med frukt. Jeg brukte epler, bringebær og kirsebær her.

Du kan bruke hvilke frukter/bær du vil.

Fordel det i 4 dessertskåler.

Topping:

 • 150 g havregryn
 • 100 g mykt smør
 • 50 g mel
 • 1 ts. malt kanel
 • 135 g brunt sukker

Hell alle ingrediensene i en bolle, og bland det godt sammen (bruk fingrene dine slik at det blir “crumbles”).

Fordel blandingen over de 4 fruktskålene..

Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader – cirka 30 minutter.

Ferdig! Denne desserten er best å nyte helt varm..

Perfekt å servere sammen med iskrem, kremfløte eller vaniljekrem som jeg har på disse. Tilslutt toppet jeg dem med en liten kirsebær, bare for å få delikat “look”.

En enkel dessert – så lett å lage, og så god å nyte… Håper du ble fristet til å lage denne enkle desserten.

Varme klemmer fra meg til deg.

 

 

 

 

Comments

comments

Comments

comments

Comments

Du kan kommentere innlegget, eller følg opp fra din egen hjemmeside.

15 Responses to “Enkel fruktdessert”

 1. Baker for moro sier:

  August 13th, 2012

  Hørtes godt og friskt ut 😉

 2. Manuela sier:

  August 13th, 2012

  Tusen takk, Camilla. :)

 3. Marianne sier:

  August 13th, 2012

  Mmmm,denne skal  jeg lage senere i dag,helt sikkert!Du er så flink Manuela :-)Gleder meg til de nye bøkene dine kommer:-)Klem 

 4. Lene sier:

  August 13th, 2012

  Kjenner jeg legger på meg bare jeg leser bloggen din 😀
  Nå har jeg testet ut flere oppskrifter i boken din, og jeg elsker de alle 😀 Det eneste som kanskje er litt dumt, er at porsjonene er så store. Fransk sjokolademousse holdt til 4 mennesker i 3 dager 😉 Tenkte jeg skulle lage vaniljepudding i løpet av uken, så jeg lurte på om oppskriften er like stor?

 5. Lesy sier:

  August 13th, 2012

  Nå ble jeg fristet. Dette så herlig ut. Håper du har det bra, utrolig at du har skrevet flere bøker til nå. Denne suksessen fortegner du. Du som jobber så hardt :) 

 6. Anonym sier:

  August 13th, 2012

  Fina bilder!

 7. Manuela sier:

  August 13th, 2012

  Tusen takk for det Lesy, har nok ikke kommet dit selv, mye takket være dere lesere <3

 8. Manuela sier:

  August 13th, 2012

  håper du har koset deg i 4 dager Lene, har selv en stor familie slik at det jeg er vant a lage store oppskrifter, men skall ta hensyn til det framover, du kan ta halvparten til vanilje da det er ganske så mye

 9. Christine sier:

  August 14th, 2012

  Hei, Manuela!
  Først og fremst må jeg si at du virker som ei utrolig flott dame, og så flink som du er. Har brukt en del av oppskriftene dine her inne, og nå tenker jeg å bruke noen til dåp om en måneds tid. Jeg tenkte det var lurt å lage ei kake som var grei å lage dagen før, eventuelt også pyntes dagen før sånn at det er bare å ta den med til selskapet. 
  Jeg har veldig lyst til å lage en fin og stor kake, helst ikke en “vanlig” og kjedelig ostekake for eksempel. Så tilbake på at du lagde en sånn “simple ice-box cake”, og tenkte at denne kunne være grei å lage, MEN jeg vil ikke ha den med kremfløte rundt. For lenge siden lagde du en red velvet kake med superfine roser av ostekrem på toppen og på skrått nedover kaken, samt dekte du kaken med bringebær på toppen. Jeg har så lyst til å imponere med en så fin kake, men lurer på om ostekrem er godt på den “simple ice-box cake” eller om jeg burde ha en annen krem? OG, kan den kaken tas opp av frysen og stå i kjøleskapet over natten før den serveres?
  Samtidig blir jeg usikker på om det finnes ferske bringebær i butikkene midt i september, og da tenker jeg at jeg kunne pyntet en kake med angel feather icing, for da kan jeg farge kremen blå også, siden vi har gutt :) Den prinsessekaken du har liggende her, med angel feather icing, holder den seg i kjøleskapet over natten uten krem, sånn at jeg kan sprøytepå krem samme dagen? 
  Vet at dette ble litt langt her, emn håper du har tid til å svare:) Hadde også vært fint om du har noen tanker rundt dette, om du har noen tips til hvilke kaker jeg kunne lagd, med hvilke kremer og pyntemåter!  Må si at jeg elsker litt mektig bringebærsmak, sjokolade og krem i det hele tatt(men er ikke noe glad i bare vanilje på en kake alene).
  Mvh Christine

 10. Bente sier:

  August 14th, 2012

  Så og hørtes ut som en veldig god og frisk dessert.
  Gratulerer med 13 åringen.Tiden flyr avsted og snart er alle unger store.Godt jeg har igjen en på snart 8:) , ei frøken er konfirmant til våren igjen og den andre frøkna er snart 19,eldste gutt ble 20 i sommer.Men vi holder oss jo like unge da;)

 11. Synnøve :) sier:

  August 15th, 2012

  http://www.passionforbaking.com/blog/2011/08/03/vintage-cake/
  Hei skal lage denne kaken i morgen ettersom jeg har fått mye nytt utstyr idag, og lurer på om jeg kan erstatte fløten med melk? vanligvis ville jeg fulgt oppskriften til punkt og prikke men har desverre ikke tilgang til bil i morgen..og om det ikke går å erstatte fløten med melk, kan man bare “droppe” fløten da? :)

 12. Synnøve :) sier:

  August 15th, 2012

  og hvilken effekt har natronet? er ikke helt sikker på om jeg har det.. går det an og eventuelt droppe/erstatte det?

 13. Manuela sier:

  August 15th, 2012

  Tusen takk! :)

 14. Malin sier:

  August 16th, 2012

  Såg kjempe godt og enkelt ut! :)

 15. Davina sier:

  August 16th, 2012

  Dette så utrolig godt ut!  Forresten, jeg har kjøpt kondensert melk fordi jeg husker å ha sett det i en oppskrift du la ut på bloggen for en tid tilbake. Men nå kan jeg ikke huske hvilken, og vetderfor ikke hva jeg skal bruke den til. Kan du kanskje hjelpe meg? :) Ha en fin dag!

Legg til kommentar