About me

Manuela Kjeilen is a Norwegian full-time blogger, author, lecturer, photographer and home baker. She started blogging in 2010, knowing little about the journey on which her blog would take her. Manuela later embarked upon a career as a cookbook author and baking personality. One year after starting passionforbaking.com the blog was voted Norway’s most beloved blog, competing with 250 nominees including high-profile fashion and lifestyle bloggers.

Her first book, Love, Manuela, was published in 2011 and became an instant best-seller. Since then Manuela has published no less than 7 more baking books, her latest book was released in October this year. Her Instagram account, @passionforbaking, has a whopping 1.3 million followers – and counting.

Manuela spends most of her time in her studio kitchen where she works on new ideas for book projects, collaborators, articles, and of course for the blog itself. These days Passion4Baking the Magazine is the centre of attention as Manuela will launch her brand new digital magazine this fall. The fans and followers’ genuine interest and endless requests for her books and recipes in English is the reason for publishing Passion4Baking the Magazine. Choosing the digital format was the only way to reach everyone anywhere, anytime and on any devices. Later this year Manuela starts filming for her first baking series which will air on national television from late 2015 or early 2016.

Though Manuela has enjoyed a successful career in baking, she is not a trained pastry chef. She is self-taught, and the five years of blogging developed into a steep learning curve, both when it comes to baking, recipe writing, photography and business in general. She emphasises that she bakes for her own pleasure, for enjoyment, and that she finds baking therapeutic.

Manuela is the mother of 5 from ages 16-27, and she lives in Sweden with her family.

screen-shot-2016-10-12-at-9-09-17-am

343 Comments

 1. Hei Manuela!
  Etter at jeg kjøpte boken din i høst har også jeg fått en passion 4 baking. 
  Men har bare to problemer! Cupcakesene har en tendens til å “falle sammen” en stund etter at jeg har tatt dem ut av ovnen. Derfor lurer jeg på om du har et tips jeg kan benytte meg av for å slippe at dette skjer? De er jo så fine når de står i ovnen. Det andre problemet er at formene ofte faller fra cupcaken eller at den blir “våt” eller fettete. Gjør jeg noe feil? Eller finnes det en annen måte jeg kan gjøre det på for at det ikke skal ende slik?

  Ellers vil jeg bare si tusen takk for en utrolig fin og lærerrik bok. Du er virkelig et forbilde!

 2. Hei! Hvordan får du tak i marsipanformene (babysko og bokstaver etc)
  Den siden du har link til sender ikke til norge..

 3. Hei!
  Jeg ELSKER bloggen din. Ser på den hver dag:-)
  Bloggen din gir meg masse inspirasjon og lyst til å bake.

  Har veldig lyst til å komme på et av kursene dine, så jeg lurte på om du kan kolde cup cakes kurs i Drammen?

  • Hei Vilde. 🙂
   Tusen takk for en superfin kommentar. 🙂
   Så glad at du får glede av bloggen å kan spre den videre.
   Kjempe koselig at du vill komme på kurs hos meg, lanserer det på bloggen hvis jeg har kurs i Drammen området. 🙂

 4. Hei,
  Jeg har akkurat kjøpt SP, og bare lurte på hva slags type kaker jeg kan bruke det til og når du vanligvis tilsetter det? Og i de cupcakes oppskriftene dine hvor det ikke står SP, bruker du det allikevel eller ikke, og er det noen grunn til at du velger å ikke bruke det i alle oppskrifter?

 5. Hei, fikk boken din til bursdagen min. Tenkte jeg hadde nok bøker om cupcakes og kaker fra før, men jeg tok feil! Din bok innehold mange nye og kreative ideer, så tusen takk for at du vekket kreativiteten i meg 🙂 Tusen takk 🙂

 6. Hej Manuela
  Så fantastisk en blog du har. Så smukke billeder og så mange dejlige opskrifter. Tak fordi du vil dele dine billeder og opskrifter med os. Mange varme hilsner Anette

 7. Hei Manuela!
  Jeg beundrer bloggen din og alle dine flotte bakeverk! En venninne av meg og jeg digger oppskriftene dine, og hver gang vi skal bake bruker vi dine oppskrifter. Venninnen min skal gifte seg til sommeren og i den forbindelse skal vi ha utdrikningslag veldig snart (kan ikke si når i tilfelle hun leser her). Visste ikke hvem andre jeg kunne spørre, så da spør jeg deg: i forbindelse med utdrikningslaget tenkte jeg å lage devil food cake (din oppskrft selvfølgelig) og lurte på om jeg kan dekke denne med fondant, eller blir det veldig klissete/ vankelig? Tenkte å bruke Angel Feather Chocolate cream fra boken din som krem, men tror du det passer?
  Digger deg, bloggen din og boken din! Takk for at du står på for oss lesere!

 8. Mina KakeElsker Reply

  Hei Manuela!
  Jeg ble bare skikkelig inspirert da jeg møtte deg på onsdag. (Tusen takk for autografen <3)
  Jeg har tenkt å bake til første anledning! Jeg er kjempeglad for at du deler disse fantastiske oppskriftene med oss.
  Mina

  • Hei Mina. 🙂
   Så utrolig koselig å høre. Glad at du liker oppskriftene så mye og kan kose deg med dem. 🙂

 9. Manuela, jeg sender deg kommentarer hele tiden, men jeg antar at du ser den ikke fordi du svarer meg aldri , jeg er lei meg. Hva kan være feilen?

 10. hei,
  jeg har baka devil food cake i går til min brors bursdag, som er i dag. Frostingen stod i romtemperatur helt til nå, i fler enn 5 timer, men er fortsatt rennende. Har satt den i kjøleskapet nå i håp at den skal bli fastere. Ellers tilsetter jeg melis og håper det hjelper. Har du noen råd??

 11. Ellen S.Mikkelsen Reply

  Hei Manuela!
  Du er virkelig helt fantastisk til å bake, så kreativ og gjennomført, virkelig imponert!
  Jeg var innom bloggen din for noen år siden, hvor jeg så verdens fineste kake, som jeg aldri har glemt!! Den var rett og slett vakker!!
  Husker du skrev at du lagde den til barna dine, samt at du likte så godt dette godteriet selv når du var liten- den var pyntet med lollipops, goderikjeder og lovehearts!!
  Jeg har nå blitt mor, og vil ha denne kaken til barnevelsignelsen til Sophia Estelle, min vakre datter. Hun er mitt “loveheart” og vil spørre deg om du kan sende meg linken, bildet, oppskrift, hva som helst, eller alle, så vil du gjøre meg overlykkelig!!
  På forhånd tusen takk!!! Klem fra mamma Eleni 🙂

 12. hei,
  jeg har baka devil food cake i går til min brors bursdag, som er i dag. Frostingen stod i romtemperatur helt til nå, i fler enn 5 timer, men er fortsatt rennende. Har satt den i kjøleskapet nå i håp at den skal bli fastere. Ellers tilsetter jeg melis og håper det hjelper. Har du noen råd??

 13. jeg har baka devil food cake i går til min brors bursdag, som er i dag. Frostingen stod i romtemperatur helt til nå, i fler enn 5 timer, men er fortsatt rennende. Har satt den i kjøleskapet nå i håp at den skal bli fastere. Ellers tilsetter jeg melis og håper det hjelper. Har du noen råd??

 14. Hei hei
  Jeg bare elsker siden din og har boken din “love, Manuela”. 
  Jeg venter nå mitt første barn og har fått anbefalt å bake litt nå i tiden før fødsel for å fryse ned til besøkene i barseltiden.

  Har funnet masse godt jeg gjerne vil prøve ut i boken din, er det noe som absolutt ikke bør fryses ned? Har veldig lyst til å lage litt forskjellig cookies. Kan de eventuelt stekes nesten ferdig, fryses for så og stekes ferdig når besøket kommer?

  Gleder meg masse til dine nye bøker kommer og jeg kommer garantert til å stå i kø for å få tak i de…

  Helene

 15. Flott og inspirerende matblogg – tross litt mye rosa for oss gutta…

 16. Alva S. Kjellén Reply

  Hei
  jeg koser meg inne på passionforbaking! Nydelige og inspirerende sider! Har et spørsmål: vet du om noen i Trondheim som baker cupcakes på oppdrag fra bedrifter?

 17. Hei Mnauela ville bre minne deg på at omkring ikke skrives om kring men omkring 🙂 Ellers vil jeg bare si at du gjør en fantastisk jobb som blog/baker/fotograf og at det er en flott blogg med flotte oppskrifter du har <3

  Klem Silje 🙂 <3

 18. Linda Bernhart Reply

  Hei Manuela! Har fått i oppgave å bake cupcakes, cakepops og franske makroner til min datters bryllup, og har derfor lånt alt som er av slike kakebøker på biblioteket. Masse fine bøker, men WOW, boken din er den flotteste jeg har lest!!! All ære til deg! Det er sjelden jeg blir så entusiastisk, og nå vet jeg i hvert fall hva jeg ønsker meg til jul :)))

  Klem, Linda 🙂

  • Hei Linda,
   Tusen takk for fine og varme ord. Det setter jeg stor pris på.
   Det er en stor glede å bake for egen datters bryllup. :).
   Lykke til med det bakingen.
   Klem, Manuela 🙂

 19. Hei Manuela!

  Eg ser at du ikkje brukar vegetabilsk fett i alt, men hadde betydd mykje om du ikkje brukte det i det heile tatt. Vegetabilskfett er ikkje bra for oss.

 20. Hei Manuela 🙂 eg fekk boka di i julegave, to faktisk, så byttet eine til flere tupper til frosting 🙂 eg bruker glutenfritt mjøl, så får ei ekstra utfordring, men har bakt, og elsker å bake, så bruker å føle meg fram. Du svarte meg på instagram, så eg kan gjerne gi tilbakemelding på hvordan cupcakene blir med glutenfritt. I går skulle eg bake macroner, og karamellsaus. Eg fekk ikkje til makronene, de var liksom ikkje nok væske til å blande ut melisen og mandelmjølet. Har du noken tips til meg? Karamellsausen vart og mislykket, men trur det er fordi sukkeret ikkje vart heilt oppløst før eg økte temperaturen. Eg håper du svarer på Mail til meg, så kan vi snakke der 🙂 eg vil og på kurs når du kjem til Bergen neste gang, når er det? 🙂
  Ha en fin helg! Du er inspirerande!

 21. Hei Manuela! Jeg har et par spørsmål. Vet du hvor langt det er fra Sarpsborg til Jønkøping? Det virker som et fint sted, og det hadde vært gøy å dra dit en gang. Når skal du begynne med det webshowet du snakket om? Hvor kan man se episodene? Hilsen Thea

 22. Hei!fantastisk side du har,prøvd mange av oppskriftene.men jeg sliter litt med å finne noe av det som står i oppskriftene.lurer veldig på hvor jeg får tak i mocca essens,håper du kan gi meg tips siden jeg ikke finner det noe sted:)
  Klem

 23. Hei.
  Jeg har nå prøvd meg på missisippi mud pie. Sjokoladepuddingen på toppen stivnet ikke som forventet etter 4 timer i kjøleskapet. Blir den mer stiv etter en tid i kjøleskapet etter jeg har tatt den på kaken? Hjelper det å bruke mer maizena?

 24. Hei Manuela!
  For en inspirasjon du er! Jeg er en ordentlig kløne på kjøkkenet når det kommer til baking, men det er kanskje fordi jeg får dårlig tolmodighet. Men du og bloggen din får meg virkelig til å ville få det til og fortsette å prøve! Nå baker jeg med glutenfritt og laktosefritt noe som gjør det ganske vanskelig syntes jeg. Har du noe tips/oppskrift på vanlige glutenfrie cupcakes med laktosefri frosting? Klarer aldri å finne en som fungerer, så hadde vært gøy med litt tips og triks fra en jeg virkelig beundrer på kjøkkenet 🙂 
  Takk for god inspirasjon, du er fantastisk! Stå på 🙂 

 25. i am in love with your blog !!!
  love your kitchen and i mighht not stop saying LOVE!! .
  when i saw your blog i said ” Finally ” my vision !
  thank you for all the hard work .

 26. Du er kjempe flink til og bake bruker altid bloggen din når jeg baker og du har rett det bli kjempe godt ❤ Fortsett sånn jeg elsker bloggen. Ps: jeg er fast leser❤❤ klem

 27. Hi! I am 21 years old and studying to be a chef, and I LOVE your blog soooo much that I am also following you on instagram!  I will try on making the caramel pudding, it sounds so easy to make! (we will see  🙂  hahaha)
  keep on posting delicious recipes!
  great job!

 28. Hi Manuela,
  I realy love your recipes and your lovely pictures, you inspired me every day. 
  I follow your Facebook and instagramaccount and check it every day.
  Thank you for the translation of your recipes. Hope that it s possible to buy a book of you in English in the future or even in German:)

  Great job!

  Love,
  Denise (23 years, Germany)

  Love

 29. Hello, Manuella!
  My name is Madina. I have a question to you. 
  Is it possible to try your bake somewhere in Europe? I would love to. 

  Thanks,
  Madina. 

  • Team Passion4Baking Reply

   Hello Madina, thank you for your question. Manuela does not have a shop or bakery in Europe, so unfortunately it’s not possible to try her baked goods. But you could always try her recipes! 🙂

   -Team Passion4Baking

 30. Ann-Kristin Palmersjö Reply

  Har en fråga som jag även ställde på din senaste instagram. Ska du vara i Göteborg i morgon (måndag) 22/9 min dotter som undrar. Med vänlig hälsning, anki

 31. hello.    
  Iam  abig fan of your wonderful.  work  and  fantasty ,,dreamy kitchen
  if you dont mind iwould like  to ask.  you  how  can i  get  same cooking tools cans and antiques   which  exisiting   in your  kitchen 

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Noha, the cooking tools and equipment in the kitchen all come from many different shops and places, collected over several years.

   -Team Passion4Baking

 32. Hello, 
  I follow you on instagram, and full in love with all your creations! 
  I wanted to know if you offer any work experience in the UK? Or if you could prove me with information how to set up a business? 

  I am 21 and have a strong passion for baking 
  Please help 🙁 

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Charmain, and thank you for your kind words. Manuela does not offer any courses in the UK as of today.
   Good luck with the baking!

   -Team Passion4Baking

 33. hi Manuela.

  You uset to have a white chokolade mousse recipe with marshmallows…but it seems like it’s no longer visible in your recipe index. Would it be possible to get that recipe pr. mail tinebrix@hotmail.com.

  Thanks for a great website with a lot of inspiration. 🙂

  Best regards Tine

 34. Hei manuela! 
  Jeg er utrolig glad i bloggen din og inspirerer meg veldig. Takk for alle opplevelsene og oppskriftene jeg har fått via bloggen din:) jeg lurte også på om du snart kom til Stavanger for å ha bakekurs? De andre gangene du har hatt kurs hadde jeg ikke mulighet til å komme.. Så jeg hadde veldig lyst til å treffe deg! Du er et stort forbilde for meg! 😉

  • Team Passion4Baking Reply

   Hei Inger, takk for fine ord. Nye kursdatoer er ikke satt enda, det eneste vi kan råde deg til er å følge med på kurskalenderen her på passionforbaking.com, der vil Manuela legge ut nye kurs etterhvert som de blir fastsatt. 🙂 http://passionforbaking.net/calendar/

   -Team Passion4Baking

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Louise, thank you or your kind words. There is no bakery I’m afraid, only home baking. 🙂

   -Team Passion4Baking

 35. Good Morning Manuela 

  I have been dyeing to make homemade croissants for my brother is there anyway you can provide me with the recipe. 

  Thank You: 

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Marisol, unfortunately there is no recipe for croissants on the blog yet. Hopefully in not too long. 🙂

   -Team Passion4Baking

 36. Hey Manuela, i’m from germany and i really really like your blog. I wish i could read it in norwegian!!! I acually don’t know how i got here, but i’m really glad that i did 😀 I’m 18 years old and it is my big dream to become a Baker like you. So thanks for inspiring me.

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Isi, and thank you for your kind words! 🙂 Good luck with the baking!

   -Team Passion4Baking

 37. Hi dear.I found u in instagram and follow your posts.I have homemade business about cake and dessert.i live in iran.I don’t know have u ever been visit Iran ? 
  My insta id is :caramel.cafecake
  Any way i hope i can visit u someday in future.

 38. Hi, I was just wondering but what camera do you use to take your photos with?

  • Team Passion4Baking Reply

   Hi Marvin, Manuela uses a Canon Mark III.

   -Team Passion4Baking

 39. Hei!
  Jeg finner ikke lenger oppskriften til en kake som het chocolate coconut cream cheesecake på bloggen. Finnes ikke denne lenger?

  • Team Passion4Baking Reply

   Hei Renate, det er ingen oppskrifter på bloggen med det navnet. Kan det være at den hadde et annet (lignende) navn?

   -Team Passion4Baking

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway