About me

Manuela Kjeilen is a Norwegian full-time blogger, author, lecturer, photographer and home baker. She started blogging in 2010, knowing little about the journey on which her blog would take her. Manuela later embarked upon a career as a cookbook author and baking personality. One year after starting passionforbaking.com the blog was voted Norway’s most beloved blog, competing with 250 nominees including high-profile fashion and lifestyle bloggers.

Her first book, Love, Manuela, was published in 2011 and became an instant best-seller. Since then Manuela has published no less than 7 more baking books, her latest book was released in October this year. Her Instagram account, @passionforbaking, has a whopping 1.3 million followers – and counting.

Manuela spends most of her time in her studio kitchen where she works on new ideas for book projects, collaborators, articles, and of course for the blog itself. These days Passion4Baking the Magazine is the centre of attention as Manuela will launch her brand new digital magazine this fall. The fans and followers’ genuine interest and endless requests for her books and recipes in English is the reason for publishing Passion4Baking the Magazine. Choosing the digital format was the only way to reach everyone anywhere, anytime and on any devices. Later this year Manuela starts filming for her first baking series which will air on national television from late 2015 or early 2016.

Though Manuela has enjoyed a successful career in baking, she is not a trained pastry chef. She is self-taught, and the five years of blogging developed into a steep learning curve, both when it comes to baking, recipe writing, photography and business in general. She emphasises that she bakes for her own pleasure, for enjoyment, and that she finds baking therapeutic.

Manuela is the mother of 5 from ages 16-27, and she lives in Sweden with her family.

screen-shot-2016-10-12-at-9-09-17-am

343 Comments

 1. konsum-tjejen Reply

  Hej Manuela! Väldigt många roliga recept som jag ska prova när jag går på min efterlängtade semester. Måste säga igen att det är en väldigt fin blogg du har 😉 förstår inte att du har tid med familj jobb och en så härlig blogg. Så nu är din blogg sparad i säkert förvar bland mina favoriter! Ha en skön sommar /Evelina

 2. Tusen takk for en herlig blogg! bakverkene dine er kjempe fine og enkle, du har kjempe bra forklaring i oppskriftene. Elsker bloggen her.

 3. Hei Manuela 🙂 Må si jeg er imponert over det arbeidet du legger ned, og hvor dyktig og kreativ du er! Det inspirerer meg til å bake mer selv. Bruker ofte oppskriftene dine. Synes forresten du er veldig vakker 🙂

  • Takk for det Cecilie så gøy å høre at du tester en del oppskrifter og at min blogg inspirerer deg 🙂
   Ha en strålende sommer videre

 4. Du er så flink Manuela 🙂 Fargene du bruker er veldig delikate og alt ser veldig fristende ut !!!
  I det siste har jeg vært innom bloggen din hver dag for å titte litt etter ideer til en bryllupskake jeg skal lage til i morgen, i all hovedsak til hva jeg skal ha inni denne kaken 😉 Stå på Manuela, utrolig vakkert 🙂 Stooor sommer klem fra Stine

  • Takk for det Stine altid hyggelig å høre 🙂 så spennende med en bryllupskake lykke til.
   Inne i kake kan man jo ha fruktmousse eller sjokolade mousse eller bland rømme med melis å blandt i kremfløte blir en ganske frisk smak.
   ellers så kan du ta ananas i boks ta av saften å blandt in en pakke med vanilje pudding pulver så tilsetter du kremfløte i det .
   Uansett hva du gjør lykke til 🙂

 5. Takk for svar 🙂 Lurer litt på å gå for vanilje fromasj og friske bær denne gangen, bruden ønsker vanilje smak 🙂

  • Bare hyggelig Stine 🙂 Best å høre på bruden det er hennes store dag.
   syns det høres veldig godt ut den kombinasjon.

 6. Hei! Ville bare si hvor utrolig flott jeg synes bloggen din er 🙂 Imponerende at du har tid/energi til å være mor til 5!!! barn, ha fulltidsjobb og samtidig bake så mye fantastisk. Takk for at du tar deg tid til å dele med oss lesere og at du viser step by step med bilder, gjør det veldig lett for oss “nybegynnere”.
  Stå på videre!

 7. Hei! 😀 Lurer så fælt på hva du gjør med allt du baker? Du og familien kan vel umulig spise alt det selv?:P Gir du mye bort/ selger det?:P

  Fantastisk blogg, btw! Du er heeelt utrolig og inspirerende! Sykt!
  Men så lurer jeg også på hvordan det er mulig å holde seg så slank som deg, når du er omgitt av alle disse godsakene hver dag?
  Mulig du har svart på det, men spør likevel jeg:)

  • Hei Anna takk for hyggelig mld.
   Ja du er ikke det første som spør om det.
   Jeg selger ikke mine kaker men gir dem gjerne bort til både nabo,venner, kollega på jobben min….Men først å fremst så lager jeg det til mine barn.
   Jeg spiser nesten aldri det jeg lager fordi da hadde jeg veid en ton! Men jeg smaker på alt før jeg setter oppskriften på bloggen min sånn at jeg er sikkert på at det smaker.
   Når jeg bodde i Norge var jeg kursleder for Grethe Roede så jeg vet hva jeg kan spise eller ikke for å beholde vekten min.
   Liker å ta vare på meg selv å kroppen samtidig som jeg elsker den hobby jeg har…

 8. *tommel-opp* for deg Manuela 😀
  Er igjen så gøy å lese bloggen din 🙂 Det er en KJEMPE inspirasjon!!! Og ja, jeg er intressert i å kjøpe utstyr fra statene… Som ikke man får tak i her. Jeg ser litt på ebay bla, hvor de har MYE 😉
  Kos deg med familien i helgen Manuela, det skal jeg med min familie 😉 Og forresten, bryllupskaken ble meget godt mottat 😉 Klem

  • Hei Stine takk for fine ord. Kos deg med familie du også å takk for at kom innom bloggen min.

 9. Hej kära Granne!
  Äntligen hittade jag med hjälp av din son, din hemsida, nu vet vi varför du tar så mycket kort på dina kakor och bullar jämt, hehe…..vi tyckte att det var så kul at du stod ute på trappan och fotograferade allt du bakat, men nu förstår vi ju varför….vilken fin hemsida,och vilket arbete du verkar lägga ner på detta. Jag hoppas at du har mycket jobb, och om inte så kan vi nog ordna det åt dej, den dagen vi vill ha fikabröd, då vet vi vart vi skall vända oss. Varma hälsningar er granne operasångaren Tobias Rudåker

  • Hei Tobias så koselig at du fant frem bloggen min…Hadde bare vært en glede å bake til deg en dag ….så mye gratis opera musikk vi for av deg fortjener du nok det….(du har forresten en fantastisk sangstemme)
   Bra at du fant ut hvorfor jeg står ute med en kake hver dag og ta bilde…..
   Vi sees ha en fin kveld videre
   Manuela

 10. Så fint jeg fant siden din. Her var det mye god mat, og siden så delikat og oversiktlig. Hyggelig du bor i Jønkøping. Har familie i Huskvarna.

  • Tusen takk for det Unni 🙂 Neste gang du er i Huskvarna er du velkommen å ta en tur hit skall du få smake på mine bakelse.
   Manuela

 11. du har så mange fine oppskrifter som jeg nesten ikke klarer å vente med å lage. jeg digger spesielt alle cupcakene med frosting og alle sjokoladeoppskriftene. 🙂

 12. Hei Manuela! Jeg ville bare si tusen takk for at du bruker av din tid til oss lesere:)
  Du har en fantastisk blogg som du burde være stolt av, jeg er gjennom bloggen din hver eneste dag og elsker alle oppskriftene dine! Men jeg lurte på en liten ting, siden du er halv norsk og har bodd i USA er mannen din fra USA ? og kan barne dine snakke norsk? Jeg er veldig stolt som er fra samme land som er så flink kvinne som deg! lykke til:)

  • Takk for fine ord Linn, Det er inmari koselig at du er inom bloggen min hver dag setter pris på det.
   Mine barn snakker flyttende engelsk og flyttende Norks.
   Jeg er ikke gift med en fra USA.
   Ha en fin kveld videre

 13. Fantastisk blogg, virkelig FANTASTISK….jeg har fått en ny favorittblogg=)

 14. yo du är riktig bra på å bake kan du bake muffins imorren mamma? si fra om du kan godnatt

 15. Jeg er så glad jeg fant denne bloggen! Fantastiske oppskrifter!! Helt himmelsk!:D

 16. hej mamma kan du lage riskrem idag eller kan vi spise taco idag? klem benjamin

 17. Bloggen din er helt fantastisk, og jeg har blitt utrolig inspirert av den !
  Fortsett sånn manuela, tuuusen takk ! 😀

 18. WOW!! For en fantastisk matblogg! Kjempe fine bilder som gjør at ALT ser fristende ut 🙂

 19. Bloggen din er kjempe fantastisk! Blir kjempe inspirert av det du gjør, og får til! 
  Stå på, du gjør en herlig jobb! 😀 

 20. Hej Manuela!

  Jag undrar hur jag ska gå till väga för att ladda upp en bild på mig som medlem ?

  Jag har letat , men inte hittat, men jag ser att några medlemmar har laddat upp bilder, jag tycker att det är trevligare så…

  MVH / Shirin

  • Hei shirin , du går på enten galeri 4 cupcakes eller den andre og regristere deg så lader du op din bilde så godkjenner jeg den og da skall den bli synslig for alle.

 21. love you mom u are the best and this is the best place u can blogg btw jag är norsk/svensk love u mamma kan du lage pizza imorren

 22. Rebecca Helena Reply

  Å du er jo bare helt super du! Nydelige kaker lager du, og er helt super til å inspirere andre ! Så først bloggen din igår kveld, men er allerede en stor fan 🙂 Keep going with the awsome work!

  • Hei Rebecca så koselig at du fant frem til bloggen min, håper du finner noe du liker
   Ha en flott dag videre

 23. så dette nye bildet ditt. Den var kjempefin. Du er ganske pen, og arbeidet du gjør på bloggen din like bra. det er ikke rart at barna dine er så pene dine også.

 24. Hei Manuela 🙂 Ville bare si at jeg er en veldig typisk tenåring på 15 år som ikke bryr seg mat i det hele tatt.. hverfall, det var sånn jeg var før! Du har gitt meg så utrolig mye inspirasjon at det kan ikke beskrives! For å si det sånn, nå er det jeg som lager maten i huset 🙂 TUSEN TAKK!

 25. Fantastisk blogg, kan ikke forstå at jeg ikke har funnet den før nå. Gleder meg til å følge deg videre og la med inspirere.

  Malin

 26. Hei. Ja dette var en side jeg kunne tenke meg å følge med på. Fikk tips av Linda på facebook, og her var det mye bra.

 27. Tusen takk for en herlig blogg full av inspirasjon! Oppskriftene og bildene dine er supre, til og med jeg får lyst til å lage mat! Vil jeg prøve noe nytt tar jeg meg alltid en tur innom her for å se om det er noen oppskrifter som ser forlokkende ut, noe de alltid gjør!
  =)

 28. Hei, Manuela! Når jeg sitter å ser på bildene og kakene dine, holder jeg på å sikle! Stå på! Kjempebra side 🙂

  • Takk Marthe,
   glad du likte bloggen min. Kjempe fin blogg du har også. Stå på og ha det gøy.
   Manuela

 29. Very few people can manage what you do! It´s inspiring to see your site, which is just fantastic!
  Think pink

 30. Marianne, 18 år Reply

  Jeg fikk tipset om denne bloggen av ei venninne i dag tidlig, og har sittet her flere timer i strekk 🙂 For et FANTASTISK arbeid!! Nå om dagen lager jeg kokebok og jeg har fått mange flotte tips og oppskrifter herfra. Tusen takk! 🙂

 31. Jeg er stadig inne på bloggen din for oppdateringer, og jeg blir like fristet hver gang.
  Du er sinnsykt flink, og fortsett i lang tid! 😉

 32. Denne bloggen er rett og slett fantastisk! Jeg og mine venninner bruker og bla oss frem og tilbake mellom innleggene dine i flere timer.. Så utrolig mye godt! Du er så flink! Jeg føler ikke at jeg er så veldig flink på kjøkkenet, så derfor har jeg deg som forbilde 🙂 Når jeg får meg familie skal jeg også bli så flink en dag! (Håper jeg).. Tusen takk for kjempegode oppskrifter! 🙂 Klem

  • tusen takk for fine ord Unni, så utrolig hyggelig med en slik melding setter pris på det.
   Du er flink og man bli flinker hvor mer man baker, stå på
   klem

 33. Marthe Cecile Olsen Reply

  Hei skjønne dame 🙂

  For en inspirerende blogg, denne er absolutt en av mine favoritter, tross at jeg er helt grønn når det gjelder matlaging.. så skal jeg prøve ,eg på noe her inne… Gørst ut er : Oreo cheese cake coockies 🙂
  gleder meg 🙂

 34. Du er kjempeflink Manuela <3 Jeg er jente på 12 år og elsker bloggen din kjempegodt!! Jeg elsker at du ordner noe med sjokolade for jeg elsker sjokolade!!!

  • Hei Jenny så koselig melding du etterlåter på min blogg.
   Kommer en del framover med sjokolade. jeg elsker også sjokolade !!

 35. Linda Helberg Reply

  Hei! Fantastisk inspirerende blogg du har Manuela! Nydelige bilder og gode oppskrifter:-)) Jeg er ofte innom og blir like fristet hver gang. Stå på, du er kjempeflink!
  God jul fra Linda

 36. Vad roligt hittade din blogg via tårtdecor. Bor också i Jönköping och är lika baktokig som du =) Tackar för alla goda recept som är nya för mig.

 37. Kjempe bra side Manuela, skal bruke denne mye 🙂 Nydelig utførelse 🙂

 38. Monica Brunstrøm Reply

  Hei Manuela! jeg oppdaget din bolgg her igjennom noen venner på facebook, og må bare si at du har virkelig inspirert meg til å prøve ut dine mange fantastiske flotte oppskrifter.
  Syns bloggen din er sååå utrolig fin, flotte bilder og bra forklaring på alt, har allerede prøvet ut et par ting og fler skal bli i helga.. gleder meg! Fått mer selvtillit på at dette skal jeg og jammen klare!! Og det er så gøy!! Gleder meg til hver nye dag for å se hva som venter på bloggen fra deg! 🙂 Ønsker deg og dine en riktig god jul! Hilsen Monica 🙂

  • Tusen takk så snil du er Monica, takk for fine ord setter inmari pris på dette og velkommen etter på bloggen min.
   juleklem fra Manuela

 39. Må si jeg er imponert over denne bloggen! Første gangen jeg kom inn her var en slaks wow følelse, alt fra designet (som er helt nydelig) til bakverkene dine, som er fantastisk fine, og ser utrolig gode ut, alt var liksom helt perfekt 🙂 I tillegg må jeg innrømme du er utrolig vakker! 😀

  • Så snil du er Emilie, takker så mye for alt ros du gir meg,
   Håper du trives på bloggen og finner inspirasjon her
   god jul

 40. Hei Manuela
  Du som har en så flott blogg, med masse forskjellig spennende oppskrifter.. Du har ikke oppskrift på hjemmelage sukkertøy?

 41. tenkte mer på drops. harde drops.. karameller har jeg allerede laga;)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway