This mocca frosting is super delicious… perfect for cakes and cupcakes, or as a cookie filling.

Mocca frosting

 • 3/4 cup + 1 tablespoon (200 g) butter, at room temperature
 • 7 oz. (200 g) dark chocolate
 • 1 1/4 cup (150 g) powdered sugar
 • 1-2 tablespoons mocca extract

Put the butter and powdered sugar into a bowl.

I use Lindt 70% dessert chocolate for this recipe.

You’ll also need mocca extract or mocca aroma.

Put the chocolate into a bowl and melt in the microwave or over a pan of simmering water.

Stir in the mocca extract or aroma.

Pour the melted chocolate into the bowl with the butter and powdered sugar. 

Start by mixing on low speed.

Continue beating until very fluffy…

And that’s it… an amazing frosting, ready to use!

30 Comments

 1. Hei Manuela…kan jeg bruke espresso kaffe i denne..istedet for extrakt?

 2. Hei…

  Jeg driver å researcher til bryllupskaka mi som jeg skal bake selv. Vi vil ha sjokolade-kake inni på amerikans vis, og ha hvitt dekke utpå. Jeg tenkte at denne moccakremen kan være perfekt å bruke som fyll i kaka, og frostingen den hvite du har lagt ut kan jeg evt bruke et tynt lag utpå sjokoladekaka for å hindre at fargen fra kaka skinner gjennom. 🙂 Takk for gode tips og oppskrifter!!

  • Hei Benedicte, så spennende at du skall bake ditt egen bryllupskake, i usa pleier dem å bruke fondant over kremmen og over der igjen marsipan. da viser det ikke gjennom.
   Jeg ville teste det med minicakes for du lager din bryllups kake slik at det blir den perfekte kake
   Lykke til

 3. Denne kremen så fantastisk ut, du er skikkelig flink. Alt du lager ser bare helt nydelig ut, og det tror jeg det er også!

  Klem fra meg!

 4. Hei! Jeg skal lage cupcakes av tropisk aroma, og tror at denne kremen kommer til å passe helt perfekt som topping. men mitt spørsmål er, hvor mange cupcakes tror du denne oppskriften rekker til? 

 5. Hei 🙂
  Bare lurer på om man like godt kan bruke blanding av vanlig sjokolade og moccabønner, i stedet for moccaaroma?
  Klem fra Marte

  • alt gar Marte ellers så kan du lage sterk kaffe av 2 ss. nesscafe og 1 ss vann
   klem fra Manuela

 6. Hei. Lurte på hvor du har kjøpt den Mocca Aromaen? finner den ingen steder. Klem Stina

 7. Hei:) Sikkert dumt spørsmål, men jeg synes ofte slike kremer blir litt søte så jeg lurte på om det var mulig å lage de uten melis, eller vil de ikke stivne da?

  • Hei Birthe, om du ser den oppskrift med ekstra dark chocolat frosting der er det kun 50 g melis i bruk den og tilsett kaffe essens, blir like bra
   Selv om denne er ikke søtt

 8. Hei! Jeg prøvde denne oppskriften med vanlig kokesjokolade, og resultatet ble ikke kjempe-vellykket.. Sjokoladen stivnet som stein bare få minutter etter at jeg tok den ut av microovnen. Lindt sjokolade er så vanskelig å få tak i, kan man bruke annen sjokolade enn denne?

 9. Hei, Manuela! Kan denne moccakremen stå i kjøleskapet til neste dag, eller bør den brukes samme dag som en lager den?

 10. Hei Manuela! må først å fremst si at jeg elsker boken din og denne web siden! har prøvd en rekke oppskrifter herfra og må si jeg har blitt stor favoritt hos alle mine venner når det gjelder baking! 😀 Men det er en ting jeg lurer på med denne kremen. Jeg skal ha selskap på Onsdag og har da tenkt å lage en sjøkake med fondant, å lurer på om denne kremen kan brukes som icing på kaken? 🙂 hadde virkelig satt pris på om du kunne svare 🙂 klem Agnete! 

  • hei Agneta, så hyggelig å høre, ja ingen problem å bruke dette som icing under kaken
   lykke til, og håper det blir en koselig selskap på onsdag
   klem

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway