White Chocolate Frosting:

 • 1 2/3 cup (210 g) powdered sugar
 • 1 cup (230 g) butter, softened
 • 7 oz. (200 g) white chocolate, melted
 • 2 tablespoons vanilla extract

Put the butter and powdered sugar into a mixing bowl.

 

Beat on low speed until very fluffy.

 

Add the melted white chocolate and beat for another few minutes.

Add the vanilla extract.

Continue beating until very pale and fluffy.

Frosting done!

 

 

 

 

75 Comments

 1. neda of norway Reply

  hei tusen takk for inspirasjon du er sååå flink.Jeg bare lurer på når du lager frostinger hvilken smør tipe bruker du?
  ha en fin dag

  • Tusen takk for hyggelig melding. Jeg bruker usaltet meierismør når jeg baker. Ha en fin dag du også!

 2. Sara Seidel Reply

  Min venninne Aleksandra og jeg har bestemt oss for å ha denne inne i kaken vår! 🙂 Jeg kan sende bilde til deg! 😀

  Klem fra en veldig takknemlig leser,
  Sara

 3. Ingrid Hjeldnes Reply

  Hei.
  Fantastisk blogg Manuela! Får mye inspirasjon her 🙂
  jeg lurte på om denne frostingen holder seg godt? Og er den stiv?
  Jeg tenkte å ha denne på cupcakes til 4 årsdagen til datteren min. Kan jeg lage den ferdig på kakene dagen før?
  Hilsen Ingrid 🙂

  • Hei Ingrid siden det er sjokolade i seg holder den seg bra i romstemp
   Grattis med 4.åring håper dere for en toppers dag sammen

 4. Hei Manuel,jeg brukte denne frosting til Macarone og det smakt litt for søtt. Har du en annet hvit frosting som er mindre søtt ?

 5. Tror du det går fint å erstatte lys sjokolade med mørk sjokolade? 🙂

 6. Hei 🙂 Jeg lurte på om du avkjøler sjokoladen før du tilsetter den? For jeg prøvde å lage denne på 17. mai og den var kjempefin og fluffy helt til jeg tilsatte sjokoladen, da ble den helt ødelagt og jeg måtte bare kaste den.. 

  Men tusen takk for så mange inspirerende oppskrifter, har prøvd mange og er kjempefornøyd 🙂

  • Hei Pernille, så kjedelig å det på selve 17 Mai 🙁 , Jeg varmer sjokolade i ett minutt i mikro så la jeg den hvile 1 minutt , så røre godt og helle det over smøret!

 7. Hei Manuela 🙂
  Jeg har akkurat laget denne frostingen, men så ble jeg litt usikker på om jeg kan gi denne til barna. Det er jo endel Vanilje extract i, og den er jo laget av alkohol. Står ingen ting på flasken om hvor mye alkohol det er i den, vet du?

  • Hei Irene,
   Mengden av alkohol i extracten er så pass liten at det ikke kommer å lukte, kjennes eller påvirke barn eller voksne, så vidt jeg vet.
   Jeg vet ikke om det kan skape noe alergi eller annet fare ellers.
   Det finns kanskje mer informasjon på nettet om du Googler det.
   Manuela

 8. Heisann!
  Tusen takk for flott side og gode ideer!
  Jeg bare lurte på om dette var grunnoppskriften på smørkrem?
  mvh Stine

 9. Hei!
  Jeg lagde Cookiedough cupcakes i går med denne frostingen, og det første jeg tenkte da jeg stod opp i dag var: “jeg vil ha en til!”. Denne frostingen smaker nesten helt likt som fyllet i Freias påskeegg! GUD så god!

  • 🙂 Helt herlig Guro! Så gøy at du likte frostingen, det er en av mine favoritter. Sjokoladesmak blir man vel aldri trøtt på 😉

 10. Hei Manuela ! Hvor mange cupcakes passer denne mengden med topping til ?

 11. Hei! Hvor mange cupcakes holder denne kremen til? Går det evt ann og doble/tredoble når man skal lage mange cupcakes? 

  • Hei Ingrid, det kommer litt an på hvor mye krem du bruker, er det lite så burde det rekke til 15 stk eller mer

 12. Du lager så mye godt. Blir inspirert. Har fått het dilla på Cupcakes. Elsker å pynte. Lurer på om denne frostingen kan fryses??

 13. Heisann! Tusen takk for vanvittig inspirerende blogg!

  Tenkte jeg skulle lage vaniljekaken din til min datters navnefest, Kan det passe å fylle med vaniljekrem(vaniljefyll + krem)  og friske jordbær og så bruke denne sjokoladefrostingen som dik og til å smøre opp kaken? Er helt nybegynner og besgynner å få dårlig tid…;-( Evt har du andre forslag??

  På forhånd takk for svar!!

  • Hei anne Marie, lurer på om ikke sjokolade kremmen passer bedre sammen eller en frisk bringebærmousse som krem?
   Gratulerer til din datters navnefest!

 14. Hei,

  Fantastisk blogg! Denne kremen på 17. mai cupcakes’ene dine er blitt en hit her i huset 🙂 Vet du hvor lenge kremen kan holde seg i kjøleskapet (og så piskes opp igjen)?

 15. Hei. Skal lage cupcakes til countryweekend i Grønfjelldalen i helgen. Lurte på om du har noen ideer ang å pynte de litt countryinspirert?? Og hvilken oppskrift ville du har brukt?

 16. Ser ut som frostingen skilte seg etter at sjokoladen var hatt i. Kan man gjøre noe for å berge den da? Ble masse små klumper og helt tynn, slett ikke fluffy.

 17. Marie-Therese Reply

  Åå, disse var fantastisk gode! Lagde de i kveld, og hele familien ELSKET de! 🙂

 18. Er vanilje extract det samme som vanilje essens ? Isåfall kan jeg bruke vanilje essens istedenfor ?

 19. tusen takk for kjempe fin blogg. Masse fin og god inspirasjon 🙂  skal lage hvit sjokolade frosting og lurer på når du tar oppi evige icing for å få den ekstra hvit? 

 20. Hvis man ikke har vanilje extract, kan man bruke vaniljesukker? Eller blir det kanskje helt feil…

 21. Hei. Ser at du har to typer hvit sjokolade frosting. Hvilken vil du anbefale som topping til muffins? tenkte også å prøve det oppå ei sjokoladekake:) Veldig kjekt med den fine bloggen din når man skal bake:)

 22. Pernille W. Reply

  Hei Manuela!
  Jeg lurer på to ting 😉
  Det første er når jeg lager cupcaks går det ann å bare bruke vanlig hånd-visper?
  Det andre spørsmålet mitt er ganske likt. Når jeg skal lage denne Hvite sjokolade Frostingen kan jeg bruke hånd-visper her og? Blir den like bra son om man skulle bruke en KitchenAid?

  Veldig bra blogg!

 23. Hei! Jeg vurderer å fylle en kake med denne kremen, i tillegg til å dekorere kaken med ruffles utenpå. Egner denne kremen seg til det tror du? 

 24. Pingback: CUPCAKES, PARTY og PÅSKEKOS | anetteshus.com

 25. Hei :)) Jeg virkelig elsker denne!! Du er så flink, tusen takk for så herlige cupcakes!! Men jeg lurer på noe..Kan man bruke noe annent istedet for Vanilje extract??
  Ha en fin dag videre..:)

 26. Dette vart helt feil til meg 🙁 Kremen vart ikke sånn lyftig og hvit,,fin som din. Min vart sånn smøtkrem. Aner ikke hvorfor..Vet du kanskje hva jeg gjore feil?? Rart spm,,veit, men kanskje di vet dt..Men jeg skal ikke gi opp!!:D

 27. Jeg mener luftig*,,,og smørkrem* og du*,,sorry for skrivefeilene..men må legge meg er trøtt kjønner du.

 28. Synnøve Raad! Reply

  å så fin oppskrift, jeg bruker den samme bare at jeg har ikke hvit sjokolade oppi, jeg tar bare farge og så “moser” jeg ut litt saft fra jordbær (evt. bringebær, blåbær etc.)

 29. Charlotte Joy Reply

  Er det mulig å få denne frostingen helt hvit? Når jeg lager den blir den litt gulaktig og er redd den blir grønn om jeg har blå konditorfarge oppi. :/

 30. Hei, vi prøvde oppskriften din idag, denne og white lemon cupcakes oppskriften var kjempe gode! Ser fram til å prøve den flere ganger. Har allerede fått bestiling til barnedåp, så dette blir bra!

 31. Hei, kan denne oppskriften brukes til sjokoladekake og kan den farges.

 32. Monica Emhjellen Reply

  hei!
  Jeg skal lage regnbuekake, og tenkte jeg skulle brukee denne frostingen. Det er ca. 4-5 bunner, hvor mye må jeg lage og blir det bra?

 33. hei! til de som kanskje lurer på dette med vanilje extract . i de fleste daglivarebutikker i norge får man ikke vanilje extract, men heller noe kallt vaniljeessens. dette syntes jeg fungerer like bra;)  og det er bare å spørre de ansatte. det ligger gjerne  i hylla nærme melhylla og kjekshylla!

 34. jeg lagde denne kremen til cupcakes jeg laget til navnfest i helgen.. og fikk så mye skryt for den:-) Takk Manuela for all inspirasjonen du gir med bloggen din! 

 35. Hei Manuela:) 
  Jeg skal konfirmeres på søndag, og jeg skal lage en av dine cupcakes på lørdag. Også lurer jeg på en ting. Jeg har tenkt til å lage baby boy cupcakes, også har jeg tenkt til å bruke den hvite skokoladefrostingen du har bilde av over. Passer den frostingen fint til baby boy cupcaksene, eller blir ikke det noe særlig.
  Håper du svarer. 
  Hilsen stine 🙂

  • Hei Stine

   ja den er bra til det, selv om jeg ville nok ha valgt angel feather icing da den er så go til disse cupcakes
   lykke til flinke deg

 36. Hei Manuela! Jeg skal lage cupcakes til et bryllup om to uker til, og har prøvd meg på tre forskjellige frostinger nå. Denne var kjempegod, så det blir nok denne, men jeg fikk den ikke like stiv som din, så den hadde ikke vært så god til å pynte med slik den ble nå. Det var når jeg tok oppi sjokoladen at den på en måte “smeltet” litt sammen. Ellers brukte jeg håndvisper i dag, det er kanskje derfor? Håper det går bedre neste gang, for den smakte himmelsk! 🙂 

 37. Kan vaniljeekstrakten erstattes med peppermynteolje ? Tenkte å lage denne frostingen på vaniljecupcakes.

 38. Helt fantastisk! lagde de i dag, men i stede for dark chockolate frosting brukte jeg hvit sjokolade frostingen din! 😉 de ble kjempe gode ! <3

 39. Hei, når du lager hvit sjokolade-frosting, hvordan smelter du sjokoladen uten at det blir klumper etter hvert som den blir kald og går det ann å smelte den hvite sjokoladen i mikrobølgeovnen. Jeg har prøvd å lage det før med en bolle over varmt vann, så skulle den avkjøles, men når jeg tok sjokoladen oppi frostingen ble det bare klumper og styr.. Vær så snill å hjelp meg, skal lage det på fredag!

 40. Denne frostingen er himmelsk!! Kan brukes til alt, og jeg som elsker hvit sjokolade 🙂 Favoritten min er blitt denne sammen med blåbær cupcakes, nam! Lager det ofte. Idag skal jeg prøve å lage denne med mørk sjokolade i stedet, så satser på det blir like godt:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway