Kjære lesere! Velkommen til en ny dag her på passion4baking.com

Jeg reiser nå til Oslo for å ha bok-signering hele uken med start i dag. Begynner i ettermiddag  på Dorothea , Vinterbro kjøpesenter kl. 13.00 – 15.00

Kl. 17.00-19.00  finner du meg i 3. etasje på Oslo City der også Betty Crocker kommer til å være for å la dere få en smakebit på deres gode cupcakes / frosting!

Håper vi sees ♥

Dagens fristelse passer perfekt til å spre litt juleglede  i form av søtsaker.

Nemlig Almond Rocca!

Smakte på det første gang når jeg feiret thanksgiving hos min bror i Tucson Arizona nå i November.

Klarte ikke å slutte med å spise dem…..de var bare sååå gode!

Fikk oppskriften av min svigerinne fra USA, men tilsatte 1 vaniljestang for å få en ekstra luksus, noe som man godt kan unne seg i juletider!

Dette er en perfekt hjemmelaget gave man kan gi til bort i julen, det er så mange av dere som har spurt meg om dette ♥

Her kommer oppskriften,

Enjoy ♥

Almond Rocca

 • 450 g saltet smør
 • 560 g sukker
 • 1 vaniljestang ( frøene)
 • 200-300 g mørk sjokolade ( 70%)
 • 200 -250 g mandler, helst i skiver

 

Det som er aller viktigst å tenke på før du begynner å lage dette  er at du bruker saltet smør. Usaltet smør funker ikke på denne oppskriften for da deler røra seg bare.

 • Det er viktig at du smører et brett med smør eller Crisco ( matfett) før du begynner slik at du har alt klart på forhånd.
 • Det er også viktig at du har en termometer slik at du får riktig temperatur. Dette er viktig så Almond rocca får den konsistensen den skal ha , nemlig litt crispy !
 • NB: Husk å røre hele tiden fra begynnelse til slutt,  eller så blandes ikke sukker og smør seg godt!

Begynn med å sette fram alle ingredienser.

Ta fram et bakebrett. Jeg bruker et som er cirka halvparten av størrelsen på de som passer i ovnen.

Husk termometer!

Smør bakebrettet med Crisco eller smør, og sett det til side så lenge.

Sett kjelen på komfyren og finn fram en tresleiv.

Hell i sukker, saltet smør og frøene fra en vaniljestang.

Sett komfyren på litt over middelsvarme! jeg har min på 5-6.

Så gjelder det bare å røre og røre….. dette er superviktig!

Jeg anbefaler at du har på litt fin julemusikk eller at du ber din mann om å gi deg en hjelpende hånd,  for dette tar tid!

 

Etter cirka 8 minutter blir røra lysebrun i fargen!

OBS: viktig at du fortsetter med å røre hele tiden!

Tilsett mandler.

Legg en termometer i kjelen.( Når røra er ferdig skal temperaturen vise 135 grader. )

Viktig at du forsetter å røre . Det er litt vanskelig med en termometer i røra mens du gjør dette,  men det er superviktig!

Nå har temperaturen nådd 135 grader og det er på tide å helle røra i den smurte bakeformen!

Pass på ditt vakre ansikt for det er lett å brenne seg på dette tidspunktet!

Hell det forsiktig i den smurte bakeformen!

Videre trenger du sjokolade knapper eller sjokolade hakket i småbiter.

Jeg bruker 70% mørk sjokolade fra Callebaut,  dette fordi jeg elsker smaken av  Belgisk sjokolade.

Er du mer glad i lys sjokolade så er det bare å bruke det!

Hell sjokoladen med en gang over karamell-røra !

Du ser med en gang at sjokoladen  begynner å smelte!

Etter 5 minutter er sjokoladen såpass smeltet på toppen at du kan gå over til neste prosess.

Finn fram en spatacel!

Bre forsiktig sjokoladen utover det hele!

Se til at alt er dekket med deilig sjokolade.

Mmmmmmmmmm,  så godt!

Hell over mandler. Har du ikke slike mandler som jeg har,  kan du bruke grovhakkede mandler!

Bare fordel dem godt utover og press dem litt ned!

Legg formen i kjøleskapet  i 2-3 timer.

Ferdig! Nå er det bare å snu platen opp-ned på bordet,  eller slå den litt mot bordet så den kommer ut i mange biter!

Knus den i mange store eller små biter.

Utrolig god julegodteri som både barn & voksne elsker!

Flott å gi bort i en fin eske / boks til noen i jul ♥

Litt fint papir i esken gjør at det ser mer delikat ut. Det finnes i mange farger på de fleste hobbybutikker,  som Panduro.no

Et lite ordtak eller notat sammen med gaven gir enda mer glede.

Håper dere ble fristet til å lage  Almond Rocca.

Sender dere alle en masse Christmas Blessings, Peace & Joy + en stor klem til dere alle fra meg ♥

 

 

 

 

 

 

 

48 Comments

 1. Mmm! Dette så ut til noe som til og med jeg kan lage 🙂 Og perfekt som gave i en liten glasskrukke 🙂

 2. Mmmmmmmmmmm…….. Disse såg gode ut!!! De må jeg prøve meg på!

 3. Hei 🙂 ble fristet til å lage Almond Rocca:) Tusen takk for oppskriften;) God Jul! 

 4. Karianne Vikan Reply

  Mmmmm fantastisk oppskrift:-) den må lages til “nyttårs snacks”  :-)))

 5. Nina-Jeanette Dalen Reply

  Hvor har du kjøpt termometeret ditt??? Jeg kjøpte et, i plast….men det klarte jeg å ødelegge når jeg laget karamellene……Jeg vil gjerne ha tak i et som ditt – med metalll 🙂

 6. Er det mulig å lage denne med margarin? siden det er så stor smørmangel.

 7. Så fantastisk!!! Jeg er oppvokst med Almond Rocha, men etter at jeg flyttet til Norge har jeg ikke fått tak i det. Å lage det selv har ikke en gang falt meg inn! Nå ble jeg glad!!!

 8. Åååå, disse ser bare helt nydelige ut, Manuelan:) du er så flink og inspirerende ! Skal jeg ha selskap el.l, så er d garantert din blogg eller bok jeg blar opp i;) 
  My favorite 🙂 tusen takk.. Klem fra Tonje “Slankemamma” 🙂

 9. Hej!
  Hur får du mandlarna i skivor? Köper du dom färdiga?
  Ser verkligen jätte gott ut =).
  Kram.

 10. Linnea Bergstrand Reply

  Så kul med nytt julgodis! Detta skal prövas 🙂 Vet du något bra ställe att köpa en termometer på? Jag har letat på Clas Ohlson, och lite olika jernbutikker runt om i Oslo men finner bara termometer som har upp till 100 grader.. Tips? /Linnea

 11. Wow! Det där ser gott ut! Som alltid är dina bilder helt fantastiska. Jag har precis börjat med min bakblogg och tycker det är svårt att få till bilderna. Speciellt eftersom jag oftast bara kan baka på kvällarna då det är mörkt ute. Kika gärna in på min blogg och kom med tips och idéer på vad jag ska tänka på som nybliven bloggare.
  ha en bra dag!

 12. Jeg laget denne idag men caramellen ble aldri like brun som din. Når mitt sukkertermoteter viste 135 grader var den fremdeles ganske lys. Nå når jeg smaker på den føles det som om sukkeret ikke ble løst skikkelig opp skulle jeg latt den bli mer enn 135 grader var det kanskje ikke nok?

 13. Janne bjørkvall Reply

  Kan man bruke margarin i stedet for smør? Får jo ikke tak i smør i butikken for tiden:(

 14. Norunn Ladstein Reply

  Mmmmm – disse ser lekre ut 🙂 Hvor får man tak i mandelflakene?

 15. Hei!
  Denne så så fristende ut at den måtte prøves. Men jeg skjønner ikke hva som gikk galt… For det første ble dette aldri brunt. Jeg stod og rørte i ca 40 minutter, uten noe forandring. Det eneste som skjedde var at det ble litt tyngre å røre, og smøret begynte å piple ut. Så tok jeg i mandlene og rørte til det var 135 grader. Jeg tenkte at det ikke måtte overstige dette, så da helte jeg det over i formen. Eter å ha avkjølt en stund, tok jeg formen frem og der hadde masse smør rent av og “lagt” seg helt ut i kantene. Jeg smakte på dem, og de var overhodet ikke sprø og knasende 🙁 Kunne jeg smeltet sukkeret først alene? Eller brunet smøret litt? Er så skuffet, brukte min siste smørpakke på dette her.. Hehe.. Vet ikke om jeg orker en omgang til ettersom det tok så vanvittig lang tid. Men skulle gjerne visst hva jeg gjorde galt?.. På forhånd takk for svar:)

  • Kjære Monica, så leit at dette skjede! Det har hendt meg den første gangen når jeg brukte usaltet smør eller hvis du bruker melange!
   Brukte du usaltet smør når du lagde dette?
   Håper du for tak i mer smør til din julebakst, ikke noe gøy når du ikke for det til!
   klem

 16. Akkurat det samme som skjedde hos Monica skjedde hos meg 🙁 Har fått tak i nytt smør så jeg tenkte at jeg skulle prøve igjen. Jeg brukte ekte saltet meierismør. Kan det være lurt å smelte sukker før man tar i smøret som Monica spør om? Jeg vil veldig gjerne lage det skjønner du men vil ikke at det skal bli mislykket en gang til.

 17. Hei Manuela, takk for raskt svar! Nei jeg brukte saltet meierismør. Konsistensen nå etter et døgn i kjøleskap minner om.. Hm.. Du kjenner sukkeret knase, og den er ikke veldig hard. Men smaken er grei nok da. Nei jeg aner virkelig ikke. Får se om jeg orker å prøve en gang senere, når smøret er på plass i hyllene igjen:-) Ønsker deg en fortsatt fin førjul!

 18. Elisabeth Johannessen Reply

  Hei 🙂 Jeg har nettop laget dette (eller to dager siden nå) Men det ble velykket. Jeg brukte vanlig melange… men jeg hadde ikke tepmraturmåler men kan tenke meg at det var godt over 135 grader…. 
  Jeg var i starten sikker på at jeg gorde noe feil ettersom det ikke ble brunt men så satte jeg opp varmen til det skoket skikkelig.. da etterhvert ble det brunt og ble en røre som slapp gryta 🙂 Den stivnet og ble helt fantastisk god!!!! skal lage en til omgang i nærmeste fremtid !! 🙂
  Som sagt jeg brukte melange og det gikk veldig fint måtte bare ha sterkere varme 🙂
  Håper dette hjalp noen 🙂

 19. Jeg oppdaget så klart underveis at mitt termometer bare gikk til 100 grader, så nå er jeg spent. Mitt delte seg også, men jeg satte opp varmen og rørte som en gal. Håper ikke jeg trenger å hive alt i søpla.

  Herlig oppskrift! Håper bare jeg lykkes!

  • Viktig at du har bruk saltet smør hvis den deler seg, rører du ikke nok! lykke til
   God jul
   klem

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway