Disse hjemmelagde marshmallows lagde min mamma altid når jeg var lite og elsker disse.

Dem er supergode og smaker så godt.

Hjemmelaget marshmallows 

 • 240 ml kaldt vann
 • 25g gelatin
 • 400g sukker
 • 240 ml lys mais sirup
 • 1/4 ts salt
 • 3 ts vanilje ekstrakt/pulver

Ha halvparten av vannet i kjøkkenmaskin bollen. Strø gelatinpulveret i vannet.

Ha resten av vannet, sukker, salt og sirup i en  kjele.

Varm det langsomt opp mens du rører til sukkeret har smeltet. Sett opp varmen og la det koke opp du trenger ikke å  røre mer.

Sett sukkertermomteret i sukkerblandingen og la det koke til det har nådd 115C.

Sett i gang kjøkkenmaskinen. Gelatinen vil ha stivnet.

Mens kjøkkenmaskinen går heller du sukkerblandingen i langs kanten av bollen i en jevn fin strøm.

Sett opp farten på maskinen når du har hellt opp i alt og la det piske videre.

Helt til du får en tykk hvit masse.

her kommer den klissete delen av å lage disse marshmallows  

Jeg bruker en sprøytepose og lage små marshmallow marengs topper.

Strør over litt farget sukker.

Du kan farge sukker med karamellfarge, ta sukker i en plastpose sammen med en dråpe karamellfarge, rist og der har du farget sukker.

Her brukte jeg en Fransk Tipp.

Disse kan du lage i massevis av andre farger.

Flott till en barne-selskap eller en annen anledning.

Oppbevar  i tett boks, da holder de en ukes tid.


 
2010-03-23 22:18:54
post

fargerike marshmallows

39 Comments

 1. Å dette fikk jeg lyst til å prøve å lage i påsken! De ser jo helt fantastiske ut!!! Du er så flink 🙂 Ha en fin dag!!

  • Så koselig og lykke til du klarer det sikkert utmerket dem er utrolig gode.
   Ha en strålende dag du også Beate.
   klem

 2. Pingback: Queen’s Day Cupcakes med valmuefrø å Marshmallows frosting « Passion4baking

 3. ÅÅå herlighet. 😀 Du aaaner ikke hvor glad jeg er nå:D
  Har lett lenge etter marshmallows oppskrift 😀

 4. Disse skal jeg lage!! Er de like god ssom de serser uut titil? oog hhvor mmange får dudu aav denne ooppskriften. TTastaturet kklikket……arg..

 5. Men hvor mange får man av denne oppskriften?….det glemte du å svare på…..Hihi 

  • Hei Linda beklager hvis jeg glemte det.. det kommer an på hvor store du lager, har ikveld laget marsmallows kommer på bloggen på torsdag der ble det 45 store

 6. Har en som heter euro vanille with seeds kjempe god! eller er det noe annet jeg kan kjøpe

 7. Testet denne for et par dager siden, og de var en suksess her i huset :o) Tusen takk for en flott blogg :o)

 8. Disse ser både råflotte og veldige gode ut:)
  Må prøve å lage i helga!! Lys mais sirup.. Kan jeg bruke vanlig lys sirup i stede?
  Ha en fortsatt fin kveld!:)

 9. Disse ser kjempe gode ut! Men går det an å bruke vanlig lys sirup? 🙂 Fant ikke lys mais sirup noen steder i butikkene!

 10. jeg har fulgt oppskriften din , og laget disse gode marshmallowsene mange ganger 🙂

 11. De ser lekre ut 😀
  Hvor er det kakefatet med lokk fra? Fantstisk!

 12. Randi Marie Reply

  Jeg har nesten flyttet inn på bloggen din… Hehe… Bruker hvertfall alt for mye tid på passionforbaking.com! Sånn går det når man elsker å bake, og finner noe etter sitt hjerte… Kan ikke få skrytt nok altså=) Alt er så fristende og flott, og du er så utrolig flink til å lage, forklare, vise, og ikke minst kommentere… Har lagd dine chewy choc chip cookies noen ganger allerede, og de er supre- har også maaaange andre oppskrifter som skal testes!!
  Det jeg lurer på med disse marshmallowsene, er; Kan man bruke vanlig lys sirup istedet for mais/corn? I tilfelle, vet du noen norske butikker som selger mais sirup? Kom bare på en ting: Siden jeg ikke har vaniljeekstrakt, men har funnet Tørsleffs vaniljesukker med ekte Bourbon vanilje, bruker jeg det i cookiesene ( og mye annen bakst) og det er bare SÅ godt!!
  http://www.haugen-gruppen.no/produkter/8086/19720/19694/19535/vanila_vaniljesukker.aspx Mvh Randi Marie=) You go girl;)

  • Så koselig å høre Randi, ultra butikken selger corn syrup, du kan også bruke glykos eller hvit sirup
   Den vanilje høres så godt ut

 13. Lise Jerstad Reply

  Kan man bruke vanlige gelatinplater? Finner det ikke i pulverform her på de nærmeste butikkene.

 14. Hei! dissa så kjempelekkre og gode ut!! må virkeli prøve å lage d, nammm:))

  eneste jeg lurer på har lite med di nydelie mashmallowene dine å gjøre, men om ‘kakefatet’ di står på, og alle di andre fine kakefatene du har for den del.. jeg skjønner ikke hvor du finner alle disse flotte serveringsfatene! kunne du fortalt meg d hadde jeg blitt kjempegla;) er hyppig leser av bloggen din foresten, så simpelthen elsker den! masse godt!! keep up the good work! 🙂

 15. Hei !! Jeg elsker bloggen din, den er utrollig fin og du er virklig flink blogger og flink til å bake !! Men det var noe jeg lurte på, kan jeg bruke gelatin plater i steden for gelatin pulver??, isåfall hvor mange??

 16. Benedikte Kielland Reply

  Hei,

  Du bruker 25 g gelatinpulver. Jeg vet at 1 ts tilsvarer 1 plate, men hvor mange plater tilsvarer 25 gram pulver?

 17. Manuela, marshmallowsene mine flyter bare utover! De smaker kjempedeilig og er skikkelig stive og klissete når jeg heller massen i sprøyteposen, men de holder ikke formen og ser ut som kokte glassmaneter, skikkelig ulekkert. Har jeg brukt for lite gelatin? Jeg fant gelatinpulver og brukte samme mendge som deg, men kanskje jeg har støtt på galt gelatinpulver? Kan jeg erstatte pulveret med gelatinplater, kanskje? Har du noen gode råd? På forhånd takk for hjelp, bloggen din er kjempefin! Jeg tenker på å kjøpe boken din neste gang jeg kommer til Norge 🙂

 18. hei. vet ikke om jeg får svar da denne ble lagt ut for lenge siden. jeg har lagd marshmallows og de ble mega gode3 men de satt fast på fatet. skal man smøre fatet først eller hva skal jeg gjøre for å få de ikke til å feste seg.

  kristine

 19. Hei!
  Lurer på noe..
  Skal disse stekes eller eventuelt hvor lege stive tid??
  Stor fan!! Elsker denne siden..
  Lager mye, baker helst en gang i uka. Og det kommer fra en på 11..

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway