Hello everyone, I hope you are all well.

This “Pretty in pink old-fashioned cake” consists of a white vanilla cake filled with a pink Angel feather icing and decorated with pretty sprinkles from Wilton.

I used this recipe for Vanilla white cake, but feel free to use any other white cake recipe.

Add a little pink food coloring to the batter right at the end, I used Soft pink from Americolor.

Divide the batter between two greased 8-inch (20 cm) cake pans.

You can of course use one larger pan instead if you prefer.

Bake in a 350 ˚F (180 ˚C) oven for about 30 minutes.

Leave to cool in the pans for a while before turning out onto a wire rack to cool completely.

Meanwhile, make the Angel feather icing.

You can find the recipe for the Angel feather icing here.

You can of course use a different color.

Transfer the icing to a piping bag fitted with a large tip. Pipe the icing all around the edge of the first cake, then use a palette knife to spread some icing within the circle as well.

Place the second cake on top.

Now cover the top and sides of the cake with the icing, use a palette knife or similar to help you.

Just lovely!

Use a spoon to create a decorative patteren on top of the cake.

Finish in the center…

I like to decorate this cake with some pretty, white sprinkles from Wilton.

Cut the cake to discover the pretty pink inside…

I just love pink!

A little taste…

So good!

That was it for now, I wish you all a wonderful day.

Hugs from me to you.

 

 

 

 

39 Comments

 1. Solveig Eriksen Reply

  Nydelig kake 🙂

  Godt å se at du tar deg pauser innimellom Manuela – du trenger det 😀
  Ha en fin uke videre 😀

  Hilsen Solveig.

 2. Hei! Kjekt å få se deg “in action” på Bryne. Datteren min på 5 år har pratet om de fine cupcakesene siden, og var sååå stolt når hun fikk en cupcake som hun fikk pynte selv. 😀
  Den toppingen du brukte på cupcakesene var herlig god. Har du navn/oppskrift på den på bloggen din? 🙂

  • Hei Iselin, så koselig å høre, ja den finner du under angel feather icing
   hils lille datteren din
   klem

 3. Henriette Skjæveland Reply

  Hei! For ei herlig kake! Det blir mye farting på deg – men du gleder jo mange de stedene du er! Ha en fin dag, Manuela 😉

 4. Hei, kan man bruke wilton farge i kaka også? eventuelt hvor mye?:) Såg kjempe god ut:D

 5. Jeg lurer på hvordan du får så fine høye og jevne bunner. Det skjer aldri hos meg. Ha en fin dag : )

 6. Hei Manuela:) jeg elsker bloggen din, og har nylig kjøpt kokeboken din. Den er HERLIG! 🙂 Masse inspirerende. Men så er jeg også ganske frustrert.. har fulgt bloggen din en stund, og jeg har KJEMPElyst til å forsøke mye av det du lager, men synes mange av ingrediensene er SÅ vanskelig å finne. Det begynte med glykose, som jeg fortsatt ikke finner til en normal pris! Jeg KAN kjøpte Dr. Oetker sin, som er svindyr!, noen tipset meg om apoteket som har det, men der er det visst like dyrt.. og dessuten har de visst sluttet å selge det:(
   Så hører jeg at jeg kan reise til Sverige for å få tak i hvit sirup som er det samme som glykose.. men dette synes jeg høres fryktelig tungvint ut. Mais-sirup har jeg ringt til alle matbutikker og hørt om de har her i Norge, men det har de ikke.
  Eller så hadde det vært fint om du har mulighet for å skrive HVOR man kan få tak i slikt som glykose, mandelmel (HVEM har DET liksom??), hva er den aller beste 70% sjokoladen.. og HVOR kan jeg få tak i den??, og ja.. mange flere ingredienser som vi ikke har i Norge.. desverre.

  Jeg blir VELDIG glad om du kan liste opp hvor man får tak i dette, istedet for å lete på alle linkene som cacas, kakeboksen osv osv en hel dag for å samle opp fire ingredienser.
  Jeg mener virkelig ikke å være negativ, jeg simpelthen elsker kakene dine, bloggen din, kokeboken din.. men jeg synes det virker nesten umulig å prøve å lage disse gode kakene, cupcakes osv når man ikke har ingredienser tilgjengelig.

  Håper du ser mitt rop om hjelp. Jeg tror det er mange med meg som rett og slett gir opp desverre:(

  Hilsen Line

  • Hei Line,
   Tusen takk for en engasjert og konstruktiv kommentar.
   Jeg skal ta din oppfordring til meg og prøver å lage en liste over all det som dere lesere har, med henvisning til der jeg selv kjøper disse, enten er det Norge, Sverige eller USA for eks.
   Jeg har noe veldig travle uker nå i mars men jeg er sikker, jeg kommer til å ha det på plass en gang under april og heller litt tidligere om mulig.
   Har du tid og muliget, er du velkommen til å samle alle dine spørsmål og send den til min mail eller legg den her på kommentaren og jeg tar det med inn i siden jeg skal ha for slike spørsmål og svar.
   Manuela 🙂

 7. Hei!
  Jeg lurte på om det er greit at jeg låner bildet du har på “om meg”-siden til et foredrag i skolensammenheng, skal fortelle om kjente bloggere:)

 8. Hei 🙂 Jeg har sendt to mail angående CupcakeKurs i Bergen, men ikke fått noe svar :S Den ene sendte jeg for over en måned siden 🙂 Bare lurte på hvor lang tid det tar før vi får svar 🙂

  • Hei Elise. 🙂
   Blir veldig mange mail som kommer på en gang, men skal svare deg så fort som mulig. 🙂

 9. Dette er jo også en kake for små prinsesser!!! Synd jeg har to gutter…hehe:)

 10. Hei!
  Fantastisk lekker kake!

  Jeg lurer på hvor mye du lager av den Angel Feather Icing for at det skal være nok til denne kaken?

 11. Utrolig lekker kake! Rosa slår aldri feil! Det er såå vakkert 🙂

 12. Tips for å få høye kakebunner som ikke synker sammen i midten er at med en gang de er ferdig stekt slipper du formen med bunnen 30cm ned. da bli det en slags sjokkbølge som gjør at kaken holder seg høy 🙂 det funker kjempebra! 

 13. Jeg lagde forresten denne kaken i går. Den ble bra, men dessverre litt “sigete” Kan det være at jeg hadde for mye krem inni, eller var frostingen ikke tykk nok? Jeg pisket den hvertfall i 10 min..

 14. Hvordan ville du oppbevart denne?
  Vurderer lage denne til en bursdag til uken, men siden jeg jobber må jeg lage den på torsdag og ta med rett på bursdag etter jobb på fredag… Kjølig eller på benk?

  🙂

 15. Laget denne lekkre kaken i går på min datters 16års dag, men frostingen ble seig! Hva har jeg gjort galt???? Etter en stund i romteperatur begynte den også å “sige”, er d normalt? Hadde tenkt å lage en gul påskevariant, men ble skuffet over min seige frosting….

 16. Bakte denne kaken til min datters 16års dag i går, men frostingen ble seig! Hva har jeg gjort galt?!!! Etter en stund i romtemperatur begynte den også å “sige”, er det normalt? Hadde tenkt å bake en gul “Påskevariant”, men ble skuffet over min egen frosting…. Når det gjelder ingredienser brukte jeg akkurat det oppskriften sier, men mulig min glukose var litt gammel? Skulle jo ikke tro slikt gikk ut på dato.

 17. Hei. Hvordan får du bunnene så perfekte og glatte. Mine blir ujevne på toppen. Jeg har sluttet å dele kaken i to og heller lage to 18 cm små former, men blir ikke så glatt og pen. Hjelp. Tips mottas med glede. Jeg har forsøkt 5 ganger.. å lage både denne og rose kaken og fler.. ser ikke ut, men smaker nå godt. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway