Hello everyone, I hope you are all well.

This cake is such a flavorful and refreshing treat, perfect to enjoy in the garden…

Make it in advance and keep in the freezer until you need it.

Here is the recipe, enjoy!

 The Oreo base:

 • 2 packets Oreos (remove the cream filling)
 • 6 tablespoons (85 g) butter

Crush the cookies and melt the butter in the microwave oven.

Stir to combine.

Press the cookie- and butter mixture into the base of a pie dish or a regular round cake pan. The one I’m using here is 12 inches (30 cm).

Place in the freezer for about 10 minutes.

Oreo & Strawberry Cheesecake:

 • Oreo base (as described above)
 • 1 packet strawberry jelly (made with 1/4 cup / 50 ml water only) or 1 packet concentrated strawberry jelly from Harley’s.
 • 10 oz. (300 g) Philadelphia cream cheese
 • 1 vanilla bean
 • 1 1/4 cup (300 ml) heavy cream, whipped
 • 3/4 cup + 1 tablespoon (200 g) regular sugar
 • fresh strawberries, to decorate (optional)

Put the cream cheese into a bowl with the sugar and the seeds from the vanilla bean. Beat until light and airy.

The vanilla seeds in this cake make such a difference!

I like to use a packet of Strawberry jelly from Hartley’s, it’s so concentrated and very suitable for this cake.

This jelly just needs to be heated in the microwave for 10 seconds…

Add the whipped cream and cooled jelly into the cream cheese mixture.

Use a rubber spatula and stir until everything is well blended.

Remove the Oreo base from the freezer and arrange some fresh strawberries over the top.

Spread the cream cheese mixture on top of the strawberries.

Place in the freezer until set.

When you are ready to serve, remove the cake from the freezer, release it from its pan and place on a cake stand or plate.

I love the fluted edges on this cheesecake…

Ok so just a little taste… It looks so pretty when the fresh strawberries are peeking out of their cheesecake blanket…

So velvety, so yummy…

Perfect for a summer garden party.

I’ve decorated this cake with some cute pink marshmallows, just because I love pastel colors.. but you already knew that, didn’t you…;-)

Feel free to decorate with fresh fruit or any berries you like.

I wish you all a wonderful day!

Hugs from me to you.

78 Comments

 1. Hvordan får du den ut av formen?ser ut som det er fast bunn på den formen du bruker.denne skal jeg prøve meg på i morgen..

 2. Åååååå……….. Guuuuuuuu……. Den så HERLIG ut……….

 3. Mmm! mamma pleier å lage en jordbærkake med krem/gele-bunn og klar jordbærgele med ferske bær i over.. kjempe godt!

 4. Hei den kaken så uendelig god ut og skal nok prøves her til helgen, men er det nødvendig å fryse den? Den stivner vel bra i kjøleskap også..

 5. Oh – den ser dejlig ud! Den skal prøves – gad vide hvor jeg finder jordbærgele i Danmark?

 6. Bare lurte på en ting siden du bruker paiform – er den ikke vanskelig å få ut av formen da? Bruker vanligvis en tupperware springform til å lage ostekaker, for da kan jeg bare skli av ringen rundt…men blir jo fint med de rillene fra paiformen

 7. Takk for svar, Manuela! God pinse til deg også! 

  Har boken din og elsker den! 🙂

 8. Hvor mye gele er det? er det slik gele vi lager til selv med pulver vi skal bruke eller ferdig i pakning? 🙂 Ser utrolig godt ut så må bare prøve nå som det er så fin vær her 🙂

 9. Hei Manuela!
  Nå er d lenge siden jeg har kommentert her inne..
  Nettopp kommet hjem fra ferie på Platanias, Kreta! Herlig!
  Måtte innom bloggen din når jeg kom hjem for å se på siste nytt 😉
  Som vanlig ligger d deilige oppskrifter å venter på meg !
  D passer godt, siden jeg selv har bursdag til søndag og må ha litt deilig bakst 🙂

  Denne oppskriften ser bare helt fantastisk herlig ut <3 Denne MÅ bare testes ut!
  Hvordan skal jeg få tid og mulighet til å prøve ut alle disse fristende oppskriftene ?? 😉

  Ønsker det en flott pinse !
  Klem fra Tonje

 10. Hej Manuela,
  Har en fråga angående cupcakes.
  När jag bakar cupcakes smakar det alltid gott, men nåt som fått mig lite konfunderad är att de alltid lutar åt ett eller annat håll.
  Jag har inte en varmluftsugn, så det är ingen luft som virvlar runt och liksom “blow the batter” åt ett eller annat håll. Men likaså väl, varje gång (de senaste 5 gångerna), lutar mina cupcakes.
  Vad kan detta bero på tror du?
  Nu ska jga njuta av flera av dina inlägg och få tips och idéer. =o)
  kram

 11. Hei Manuela! Jeg lagde denne kaken i går, og den var supergod! Det eneste jeg lurer på er hvordan dufikk kremen så “glatt”. Jeg smeltet også geleen i mikroen, men den stivner jo mens den avkjøles, så når jeg hadde den oppi ble det ikke en jevn krem, geleen ble liksom i biter i kremen. Hvordan gjorde du det? God pinsehelg! 🙂

 12. Hanne Kallevik Reply

  Nammenam! Denne ser kjempegod ut! Kunne tenkt meg å lage denne til pinsen, men har en som ikke er så glad i sjokolade… Har du forslag til andre bunner som passer? Kunne en vanlig kjeksbunn brukes f.eks?

 13. Ser deilig ut!f, kan man bruke mascarpone kremost istedenfor philadelphia?og må man spise den samme dag, eller kan den stå i kjøleskap til neste dag?:D

 14. For en nydelig kake, Manuela! Du er bare så utrolig flink, og jeg setter så stor pris på deg og alt du gjør. Du sprer glede mer enn noen andre! Denne skal jeg prøve som søndagskos i morgen.
  Ha en strålende helg!:)

 15. Har lagd kaka nu i ettermiddag:)) Nu står den i fryseren, gledes til vi kan smake på den:)) 
  Takk til en fantastisk blogg, er ofte innom:) , og har lagd mange av dine kreasjoner, med stort hell for både baker og smaker :))))

 16. Er det en iskake siden den skal stå i fryeren? eller er det bare det at den skal stå kaldt?

 17. Hei Manuela!

  Jeg er ikke så glad i ferdig gele, syns det blir så kunstig… Kan man lage fx en jordbærmousse og så tilsette sammen med gelatin? Høres litt friskere og mer naturlig ut…

 18. Geleen fra Hartleys er det noe spesielt med den, eller kan man bruke ferdig gele i Norge også?
  Type Freia?

  • den er bare veldig konsentrert Camilla, du kan bruke freia men lag det med kun 1/2 dl vann hele pakke slik at du for en konsentrert smak

 19. Lagde denne igår til et grill selvskap. Den var fantastisk god og såååå enkel å lage for en som ikke lager kaker så ofte. Fikk masse skryt. Den eneste var at jordbærene på bunnen var frossen etter noen timer i fryseren. Den bør gjerne ikke stå så lenge da? Den det var ikke en demper så kaka. Alt var så godt uansett 🙂

  • Hei Tonje, glad du likte det, du kan ta det ut en time for, eller bare fryse den 1 time og så sette i kjøleskapet, så slipper du dette
   ha en fin kveld videre

 20. Det tok lang tid å tine hele kaka klar til servering, dvs. det nederste laget og jordbærene var stivfrossen lenge etter at fyllet var skjærevilling — noen tips her? Hvor lenge i forveien bør kaken taes opp av fryseren?

  • Hei eli, som jeg skrev så trengs det ikke å sette i frysere, tenkte bare det at det er sommer at det er bedre å fryse den ned slik når du tar den ut det ikke smelter i solen så rask
   Men helt ok å oppbevare i kjøleskapet slik at du slipper dette

 21. Den falt i smak på babyshower-festen, og veldig populær heime hos mannen som elskar ostekake og oreo (kombinasjonen var mao perfekt!). Denne skal eg lage igjen!

 22. Mona Helen Gjerstad Reply

  Har prøvd, bare en ting å si : nam nam….den var knallgod, takk skal du ha for fantastisk fin side som du deler med alle oss andre.

 23. Cecilie Enoksen By Reply

  Denne skal helt klart lages i sommer! Himmelsk:) Mannen min gliste stort da jeg viste han bilde av kaka, gjett om han også gleder seg. Ha en fin dag Manuela!

 24. Nam! 😀 
  Dersom jeg ikke har ferdiggelé, men vil bruke vanlig gelépulver i stedet, må jeg la geléen stivne før jeg har den i kaken da? Eller skal jeg bare blande en pakke gelé med vann, og så blande det inn i resten, uten å stivne det først?

 25. hei 🙂 Den kaken så utrolig deilig ut 😀 ! Hvor mange pakker med Philadelphia kremost trenger man?

 26. Når kaken er ferdig fryst,skal man da ha kaken i kjøpeskapet,eller skal man fortsatt ha den i fryseren? 🙂

 27. Pingback: Rita Cicilie & Co » Rolige dager :)

 28. Hvordan får du den ut av fomen når den skal serveres uten at den blir ødelagt?

 29. Hei manuela 🙂 du skriver at man kan bruke en pakke gele men blande den med 0,5 dl, er det en sånn bakke med pulver du mener da? Og skal jeg lage geleen og la den stivne før jeg smelter den igjen?… Eller skal jeg bare bruke den med en gang jeg har blandet vannet og pulveret? Tusentakk for flotte oppskrifter og god hjelp! 
  Klem Hilde

 30. Tror det må stå feil cm på formen du bruker, jeg regner med du har brukt en 20 cm form, ikke 30? Jeg lagde den nettopp her, og fordi jeg ikke har en 30 cm form, satt jeg frem en på 28 cm. Jeg så fort at mengden med Oreo-bunn ikke kunne lage et så tykt lag som på bildet ditt i en så stor form. Jeg byttet derfor til en 26 cm form. Fremdeles synes jeg bunnen ble litt tykk, så jeg byttet igjen til en 24 cm. La på jordbær og fylte med kremfyllet, og allikevel kom ikke kaken helt opp til kanten. Det slo meg derfor at du kanskje skulle ha skrevet 20 i stedet for 30? 😉 Kaken min står nå til avkjøling, og jeg håper den smaker godt, selv om den ikke bli like høy og flott som din!

 31. Tror det må stå feil cm på formen du bruker, jeg regner med du har brukt en 20 cm form, ikke 30? Jeg lagde den nettopp her, og fordi jeg ikke har en 30 cm form, satt jeg frem en på 28 cm. Jeg så fort at mengden med Oreo-bunn ikke kunne lage et så tykt lag som på bildet ditt i en så stor form. Jeg byttet derfor til en 26 cm form. Fremdeles synes jeg bunnen ble litt tynn, så jeg byttet igjen til en 24 cm. La på jordbær og fylte med kremfyllet, og allikevel kom ikke kaken helt opp til kanten. Det slo meg derfor at du kanskje skulle ha skrevet 20 i stedet for 30? 😉 Kaken min står nå til avkjøling, og jeg håper den smaker godt, selv om den ikke bli like høy og flott som din!

 32. Denne kaken skal lages neste uke!! Men har du noe forslag på hva man kan bruke fyllet på Oreo-kjeksene til? Seems like a waste å bare kaste den. 

 33. Pingback: Baking og konsekvensane av baking « Heppiknott

 34. Kjempe god kake. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss. 🙂

  Noen som har en god ide om hva en kan bruke kremen ifra kjeksene til?

 35. Kanskje et dumt spørsmål, men hvordan får du kaken utav paiformen??

  • Hei Natalie det er ingen rar spørsmål, jeg har en bunn som er løs, så lyfter den bare opp

 36. Hej kan man använda vanlig jorgubbssylt istället för den fasta jellyn? 

 37. Pingback: Oreo and Strawberry Cheesecake (sernik i lody w jednym) « Chochlikikuchenne

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway