Hello everyone, I hope you are all well.

What I love most about macaroons is that they are so pretty when made in pastel colors, and they make such a nice present. They are simply the most perfect hostess gift.

Here is the recipe, enjoy!

These Lovely Lemon Macarons are filled with lemon curd, I just love the flavor of lemon…

Lovely lemon macarons (yield: 30)

 • 2 tablespoons (35 g) regular sugar
 • 4 1/4 oz. (120 g) egg whites
 • 2/3 cup (150 g) regular sugar, for the sugar syrup
 • 3 tablespoons (50 ml) water, for the sugar syrup
 • 1 1/3 cup (150 g) ground almonds
 • 1 ¼ cup (150 g) powdered sugar
 • food coloring pastes, pastel colors (Squire Kitchen or Americolor)
 • Lemon curd (you can find the recipe here)

 

Preheat the oven to 320 ˚F (160 ˚C).

Put halv of the egg whites (2 oz/60g) into a clean mixing bowl with 2 tablespoons (35 g) sugar and whisk until frothy.

In a small saucepan, stir together the sugar and water for the sugar syrup. Heat until the temperature reaches 245 ˚F (118 ˚C).

Put the powdered sugar, ground almonds and the rest of the egg whites into a large bowl and mix to a paste.

When the sugar syrup is 245 ˚F (118 ˚C), pour into the meringue mixture, whisking until the mixture becomes quite stiff and fluffy.

If you are using food coloring paste, add it here.

The whisking will take a few minutes.

Add the almond mixture to the meringue, using a rubber spatula to stir.

Stir until everything is well blended.

Use a macaron mat or simply line a baking tray with baking parchment.

Spoon the mixture into a piping bag fitted with a wide circular tip, such as Wilton 1A.

With the bag held vertically, pipe 1 ½-inch (4 cm) flat circles onto the lined tray, alternatively use a macaron baking mat to achieve perfectly shaped macarons.

Leave to dry for at least one hour, then bake on top of another (empty) baking tray on the bottom shelf in the oven for 10-12 minutes.

Cover the macarons with a sheet of baking parchment for the last 3-5 minutes to preserve the lovely pastel color. Remove from the oven and leave to cool completely.

Done!

If you’re using a silicone mat like this one – leave them there overnight before removing from the mat.

If you’re using a lined baking tray the macarons can be removed after 30 minutes without breaking.

I made these in various pastel colors…

Lemon curd is my choice of filling for these macarons, you can find the recipe here, but feel free to use the filling you like best.

So tangy, so delicious… these are my favorite macarons!

I love this mix of pastel colors…

I hope you are inspired…

That’s it for today, I wish you all a great week!

Hugs from me to you.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

80 Comments

 1. Pingback: Den perfekte gjestegaven til bryllupet: Franske makroner

 2. Først og fremst, hva er min passion?

  Min passion er først og fremst mine to små på snart 1 år og 4 år, som jeg elsker over alt på jord. Men mine to små har også fått frem enda en stor passion, nemlig fotografering. Helt siden min førstefødte ble født for 4 år siden har jeg blitt mer og mer interessert i fotografering. Jeg har tatt mange tusenvis av bilder siden da, og har fortsatt mye spennende å lære! 

  Hva gjør jeg for å oppnå mine drømmer?

  Nå kan jeg mye mer enn jeg gjorde for 4 år siden, og for noen måneder siden startet jeg opp som «freelance» fotograf, med et (nokså) lite studio her hjemme i stua hvor jeg har hatt mange kunder allerede. Det gleder meg at disse har vært så fornøyde at de også anbefaler meg videre til venner og kjente, og at det nå begynner å bli enda mer pågang! Det er virkelig noe jeg elsker å holde på med, og håper at jeg om tid og stunder kan åpne meg et skikkelig studio, så jeg kan jobbe med det jeg elsker på fulltid. I tillegg til å drive på med fotografering, og samtidig som jeg jobber i butikk og endelig tar sertifikatet – studerer jeg også grafisk design/webdesign hos Noroff Instituttet som webstudent. Har akkurat fullført mitt første år der. Dette er et veldig spennende fag som jeg gleder meg til å en dag kunne koble sammen med fotograferingen. Drømmen er å starte opp et fotograf/webdesigner firma! Det er akkurat det jeg jobber livet av meg for å oppnå, og det SKAL jeg jammen meg få til! Det er jeg fast bestemt på! 

  Hvem inspirerer meg? 

  Først og fremst er det mine to nydelige sønner. De har alltid vært min største inspirasjon. Men også min samboer, familie, venner og alle mine hærlige kunder inspirerer meg til å fortsette å jobbe videre med drømmen min! Bare det at de har troen på meg gjør meg så inderlig glad!   

 3. Hva er din passion? baking og å ta bilder
  Hva gjør du for å følge dine drømmer? prøver å bruke tid på mine passioner
  Hvem inspirerer deg? Mine børn

 4. Tine Kristin Reply

  Jeg har tenkt litt på hva jeg skal skrive da jeg egentlig har en passion for så mye forskjellig.

 5. Jeg har tenkt litt på hva jeg skal skrive ettersom jeg egentlig har en passion for mye!
  Fant ut at jeg ville oppsummere det med at min passion er og være kreativ.
  Jeg elsker og drive med dyr, hund og hest spesielt. Liker da og trene litt annerledes enn kanskje det flertallet gjør. Det krever mye av meg, og jeg må være veldig kreativ.
  Samtidig elsker jeg og strikke og hekle etc. Prøver meg litt selv på noen egne oppskrifter og mønster, og det er veldig artig.
  En annen ting jeg bruker mye tid på er hjemmelagde kort. Synes det er så koselig og mer personlig.
  Kjøkkenet liker jeg meg også veldig godt. Liker godt og lage mat, men er enda mer glad i og bake kaker. Da spesielt og dekorere 
  Hva jeg gjør for og følge min passion er at jeg bruker veldig mye tid på dette. Er veldig glad i dyr, så går mye tid på dette. Prøver og lage masse hjemmelagde bursdagsgaver og julegaver, og lager mye kort selv. Også mat og kaker lager jeg mest mulig fra bunn. Inviterer gjerne familie på middag og kaker 
  Nå er jeg heldig og også har fått verdens nydeligste lille jente som opptar mye av min tid. Det at jeg nå går hjemme i permisjon gjør at jeg har enda bedre tid til og drive med alle mine interesser 😀
  Det er egentlig mange som inspirerer meg. Har ei god venninne som jeg får veldig mye inspirasjon fra. Jeg bruker også en del tid på nettet i blant, da spesielt på blogger. Det er så utrolig mye dyktige folk der ute som gir masse inspirasjon! Og du er definitivt en av dem 

 6. Hva er din passion?
  -Min passion nr.1 er tegning:
  Elsker å tegne og ønsker at jeg hadde mere tid og energi til å tegne/male mere.

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  -Jeg prøver jeg å legge til rette forholdene slik at jeg kan tegne mere bla. med å ordnet et eget tegnerom.

  Hvem inspirerer deg?
  – Jeg blir inspirert så mye men noen av kildene til inspirasjon er naturen,de gamle romantikerne,barna mine,kunst og filmer

 7. Martine Hermansen Reply

  Min passion er å bake. Jeg kan bake hva som helst, hver dag, jeg går aldri lei. Jeg er bare 17 år, men jeg er masse hjemme alene, og da bruker jeg tiden til å bake kaker, kjeks, gjærbakst, egentlig hva som helst. Jeg hjelper til i barnebursdager, og i familieselskaper. Jeg elsker å lage gode, søte ting, og pynte det fint, litt sånn som deg. Jeg holder på å lage min egen bok med masse oppskrifter jeg finner forskjellige steder, familieoppskrifter, og oppskrifter jeg har funnet ut selv. Denne boken lager jeg fra bunnen av, og gjør så personlig som mulig, så jeg kan ha den med meg, og ha de beste oppskriftene i, opp i gjennom årene.
  For å oppfølge drømmen min står jeg på med mitt beste, gjør det jeg elsker og hjelper andre samtidig. Jo mer jeg baker, jo bedre blir jeg. Jeg lar meg inspirere, er kreativ og lar andre ser det. Drømmen min er å få masse erfaring innen baking og bli konditor. Jeg vil komme frem, og bli kjempeflink.
  De som blant annet inspirer meg er det du lager og gjør, bloggen din, andre bakeblogger, og koditorsider. Men det er ikke bare personer og baking som inspirerer meg, også barn, tegninger, kunst, bilder og fotografier. Av og til, til og med moteblogger og klessider på nettet. Man kan egentlig få inspirasjon fra hva som helst, man må bare ha øynene åpne 🙂

 8. Tonje Løslett Reply

  Hva er din passion?
  Min passion er baking og sjokolade! Jeg elsker å bake alt av kaker, men spesielt cupcakes og makroner. I tillegg elsker jeg sjokolade og konfekt laging. Jeg har virkelig lyst til å satse på noe av dette, og min drøm er å åpne et sjokolateri eller et konditori. Der jeg kan dele mine fristelser med andre, og inspirere. Men siden jeg bare er 15 år så er jeg ikke helt sikker, og har enda litt tid til å bestemme meg. 
  Hva gjør du for å følge dine drømmer? 
  For å følge mine drømmer baker jeg så ofte jeg bare kan, har det gøy med forskjellige smaker og fasonger, øver og feiler, bruker positive tanke og ser fram mot en flott karriere. 
  Hvem inspirerer deg?
  Du og bloggen din er en stor inspirasjon for meg, en lokal konditor (Mats) gir meg mye innen kaker og dekor, og ikke minst storesøsteren min gir inspirasjon både innenfor og utenfor karriere valget mitt. Men har faktisk fått inspirasjon av en film (chocolate) når det gjelder sjokolade. 

  Elsker alt ved kjøkkenet ditt og bakeverkene dine, stå på videre!

  – Tonje 

 9. Anette Axelsson Reply

  Hej!

  Jag har aldrig kommenterat hos dig förut. Följer din blogg sedan några månader tillbaka. Blir så otroligt inspirerad av dina fina foton och alla goda bakverk! Jag bor i Gävle i Sverige och min sambo arbetar i Narvik i Norge. Min stora passion här i livet är att baka! 🙂 Allt som har med bakning att göra suger jag åt mig som en svamp, älskar att inspireras av kokböcker , bloggar och olika recept. För att följa mina drömmar brukar jag försöka stanna upp i vardagen och känna efter vad det är jag egentligen vill i livet och sedan göra en rimlig plan för hur jag ska komma dit. För mig blir det annars bara så att dagarna går ut någon som helst tanke på vart jag är på väg. Det finns många som inspirerar mig, bland annat du ;). Jag har några riktigt fina vänner som på olika sätt inspirerar mig med deras sätt att vara. Pernilla- för hennes otroliga charm och sociala förmåga, önskar att jag var som henne! Ulrika – för hennes driftighet och förmåga att lära sig nya saker blixtsnabbt!

  Nu önskar jag att jag vinner en fin köksassistent (och jag kan lova att min sambo också önskar det så mycket som  jag har tjatat om en 😉 ).

  Tack för en fin och inspirerande blogg!

  Jag skriver en status på facebook också 🙂

 10. Inger Marie Einan Reply

  Min passion er å være tilstede der jeg er. Ikke miste gleden ved øyeblikket. Det er så mye vakkert rundt oss hele tiden. Vi må høre hva andre sier, lukte på blomstene, smake på maten, nyte synet av naturen, vakre gjenstander, smilende ansikter…. Jeg er bevisst på at vi lever nå, må nyte tiden, både sammen med andre og alene. Dette krever en bevissthet, man må jobbe for gleden, men den er rundt oss. Bare se….Føl, lukt, smak, hør ….mmmmm
  Mennesker som inspirerer meg er de som lever intenst, gleder seg over de små ting og som ikke lar sorg og tunge stunder prege tiden mer enn det må. 

 11. Therese Berg Reply

  Min passion :
  Familien! Ønsker å gjøre koselig ting for de, lage gode minner, tradisjoner, også i hverdagen – det er tross alt de det er flest av.
  Jeg har drømmer av det slaget som jeg kan oppnå. Tenker at man er egen lykkes smed. Og jobber for det jeg drømmer om. 
  Blir inspirert av min lille sønn. Og snille mennesker som hjelper andre. Det beundrer jeg!

  Ellers må jeg si takk for en spennende blogg! Mange gode oppskrifter.

  Mvh Therese 

 12. • Hva er din passion?
  – Min pasjon er dyr, baking og spill i en noe salig og rotete kombinasjon
  • Hva gjør du for å følge dine drømmer
  Jeg spiller aktivt daglig, og bruker mye tid på å prate med mange mennesker i mange land. Spill har vert en del av livet mitt lenge, og jeg skal innrømme at jeg ofte har funnet meg selv i en situasjon der jeg faktisk må forsvare mitt valg av hobby og forklare at ikke alle er like dumme når det gjelder spill og hverdagen. Bake gjør jeg så ofte jeg kan, noe som nok blir mer når jeg er ferdig med oppussingen av leiligheten. Jeg er også lavkarbo-menneske, og nyter det og finne egne versjoner av oppskrifter som funker. Dyr har jeg alltid elsket, og kommer alltid til å ha noe mykt firbeint noe hjemme. Drømmen er og kunne hjelpe de dyrene som blir etterlatt ved å tilby et hjem som jeg har gjort med min katt Nitrox. Men i en liten leilighet så har man ikke så mye plass, så ettersom RSPCA nå har startet i norge skal jeg se hva jeg kan gjøre for å hjelpe til der.

  • Hvem inspirerer deg?
  – De som ikke er redde for å følge sine drømmer. Andre gamere som står fram og forteller at vi ikke alle er helt oppslukte av spill og faktisk har et helt vanlig live utenom. Alle de som baker og deler sin bakeglede med oss andre. Både de som spiser sukker, mel etc, og de av oss som ikke gjør det.
  Jeg er inspirert av alle som tar inn et dyr i nød, som hjelper til der de kan, og spesielt de som stiller opp som fosterhjem. Det å ta inn et dyr for en periode til det får et permanent hjem er en fantastisk ting å gjøre, og noe jeg vet jeg ville slitt veldig med siden jeg hadde knyttet meg til dem alle sammen!

 13. Ragnhild Naterstad Reply

  Det er vanskelig å si bare en passion, jeg brenner for så mye! Selv liker jeg utrolig godt å bake cupcakes og andre bakeverk, jeg liker å hjelpe andre om det er med å være leder på leir, dyrepass, vasking eller barnepass, jeg liker å spille klassisk på pianoet og mye annet. Men drømmen min er å kunne leve av baking, drive ett eget bakeri:) 

   For å kunne følge min største drøm om å leve av baking, baker jeg jo en god del, selvsagt for å øve, men ikke minst for å kunne gi vekk og dele med andre som trenger en oppmuntring. Jeg er akkurat ferdig med andre året på videregående, der jeg har hatt fag som går innom økonomi og markedsføring, noe som er med på å hjelpe meg i en eventuell oppstart av bakeri en gang =) 

  Alt og alle som jeg møter på min vei er med på å inspirere meg! Men jeg må ærlig innrømme (og dette skriver jeg ikke for smisking!) at du Manuela er til stor inspirasjon! Etter jeg begynte å lese bloggen din har jeg bakt som aldri før og funnet ut at det er noe som er virkelig gøy og koselig å gjøre, ikke bare noe man “må” i visse settinger. 🙂

 14. Min passion er å kunne bety noe for andre. Jeg har spesielt et hjerte for å hjelpe fattige mennesker, og kanskje spesielt barn, ungdom og kvinner. Man kan ikke hjelpe alle, men man kan hjelpe noen! Og hvert eneste menneske er unikt og viktig, og det er såå mye bedre å hjelpe èn enn å hjelpe ingen! Det å ha fokuset rettet ut mot andre enn seg selv, gjør livet bedre og man blir mer takknemlig over det man har! Siden mitt min drøm er å kunne bety en forskjell her i verden har jeg og min mann vært med et vennepar å starte en organisasjon som hjelper gatebarn i Bolivia. I 2010 reiste vi ned dit med venneparet vårt og deres barn og vår datter på 6 mnd, og vi brukte 7 mnd av min morspermisjonstid der nede for å hjelpe til med arbeidet og finne ut hvordan vi kan utvide arbeidet videre. Gå gjerne inn på nytthap.no og les mer! Jeg tror jeg vil nå min drøm gjennom å gjøre konkrete ting som dette, samle inn penger og gi av min egen tid og penger for å hjelpe andre som ikke er like heldige som har vunnet i livets lotteri og bo i Norge (selv om mange også har det vanskelig her…). Det er også viktig å se de små tingene i hverdagen her hjemme, der en kan glede noen med hjemmelaget bakverk, for jeg elsker jo å bake også! Også ønsker jeg å være en god mor, kone, venninne, nabo, kollega osv.
  Det er mange gode og store forbilder som inspirerer meg, Mor Teresa, Heidi Baker osv. Men den som inspirerer meg mest er Jesus! Han var rett og slett pur kjærlighet. Han møtte alle med en enorm kjærlighet og respekt, samme hvem de var, hva de gjorde og hvor de kom fra. For han var alle like mye verd! Det er noe jeg prøver å tenke på i mitt møte med mennesker hver dag! Det høres så fint og flott ut, og jeg får det absolutt ikke alltid til, men det er et mål og en drøm jeg strekker meg etter!!!

 15. Hva er din passion:
  -Min passion er å bake yndlingskakene mine og la andre få nyte dem. Eg bruker ofte og bere prøve meg frem med mønster og former + +…   Eg er også veldig glad i å trene,teikne og drive med turn! Eg har også ein liten hamster som eg brukar å leike litt med… men eg forholder meg mest til baking ;-).
  Hva gjør eg for å følge dine drømmer:
  -For at eg skal følge mine drømmer holder eg altid det samme instingtet: gi aldri opp! Viss du skal følge dine drømmer må man aldri tenke negativt og aldri gi opp, berre tenke positivt. 
  Hvem inspirerer meg?
  -Eg blir inspirert av alt som sjer her i  verda!! Alt som sjer runt meg som eg blir fasinert av kan inspirere meg 🙂 Når eg blir stor vil eg bli konditor! so du Manuela er ein person som inspirerer meg veldig mykkje 😉 Eg har prøvd ut mange av oppskriftene dine i kokeboka di, men det er ikkje alle som blir like vellykka da, men øvelse gjør mester!! ALDRI GI OPP 😉

 16. Hei Manuela!

  Min store lidenskap er å synge. Det å synge gjør meg så utrolig glad, og har derfor tatt sangtimer for å utvikle meg videre. Jeg har nå holdt på i mange år, og gleder meg fortsatt til neste sangtime. Jeg liker for det meste å synge musikal sanger som fra Phantom of the opera, Cats, Les miserables for å nevne noen.

  Det som er det fine med sang, er at det samler folk, og som alle har glede av å høre på. Det er det som gleder meg, da jeg er så heldig å kunne synge, som jeg mener er en av de mest heldigste talentene en kan få. Derfor får jeg alltid et slikt stort behov for å synge til andre, slik at de kan føle deg gleden jeg føler, når jeg synger. Det er en helt spesiell følelse å kunne dele dette med andre, og la den siste tangente ringe før det blir stillhet.

  Jeg jobber på et sykehjem, der mange av pasientene er demente og depressiv. Noen ganger pleier jeg å synge for dem, som for eksempel “gje meg handa di ven” og den gleden jeg ser i øynene deres etter sangen er ubeskrivelig. Det er veldig fint å vite at ens talenter gjør andre glade, i tilegg at en selv blir så glad.

  Akkurat som deg Manuela, du har et slikt stort talent, at du måtte bare nesten starte en blogg. Det er jeg takknemmelig for, for jeg liker å lage kaker!

  Klem Kristina

 17. Hei Manuela!

  Min store lidenskap er å synge. Det å synge gjør meg så utrolig glad, og har derfor tatt sangtimer for å utvikle meg videre. Jeg har nå holdt på i mange år, og gleder meg fortsatt til neste sangtime. Jeg liker for det meste å synge musikal sanger som fra Phantom of the opera, Cats, Les miserables for å nevne noen.

  Det som er det fine med sang, er at det samler folk, og som alle har glede av å høre på. Det er det som gleder meg, da jeg er så heldig å kunne synge, som jeg mener er en av de mest heldigste talentene en kan få. Derfor får jeg alltid et slikt stort behov for å synge til andre, slik at de kan føle deg gleden jeg føler, når jeg synger. Det er en helt spesiell følelse å kunne dele dette med andre.

  Jeg jobber på et sykehjem, der mange av pasientene er demente og depressiv. Noen ganger pleier jeg å synge for dem, som for eksempel “gje meg handa di ven” og den gleden jeg ser i øynene deres etter sangen er ubeskrivelig. Det er veldig fint å vite at ens talenter gjør andre glade, i tilegg at en selv blir så glad.

  Akkurat som deg Manuela, du har et slikt stort talent, at du måtte bare nesten starte en blogg. Det er jeg takknemmelig for, for jeg liker å lage kaker!

  Klem Kristina

 18. Heidi indiane nygård Reply

  Min passion er å gjøre andre glad, i for av hjelp til å bake kaker og lage mat. 
  For å følge mine drømmer så lytter jeg til mitt hjerte, å gjør det jeg føler er rett for meg, noen drømmer kan virke som dem er uoppnåelig, men man kan ikke gi opp håpet.
  Hvem som inspirerer meg er folk som gjør gode ting for andre, familie og venner, å ha troen på seg selv å ikke gi opp er viktig. 
  Lev hver dag som det skulle være den siste:) 

  Mvh heidi indiane

 19. Min Passion er indre styrke. Det noe jeg har manglet i mange år. Da jeg fikk min datter for 1 år siden fikk jeg også ett knekk. Jeg ble redd for alt og alle, klarte ikke sove om nettene og jeg har såvidt begynt å lese nyheter nå 13 mnd senere.. Men etter at jeg leste en fantastisk bok er jeg nå ivei med å bygge opp min indre styrke ved å gjør e alt jeg liker. Bake sent om kvelden, gjøre om på interiør-fronten, leie bøker på biblioteket og stoppe opp og like nåtiden 🙂
  Før gjorde jeg svært lite for å oppnå mine drømmer. Nå skal jeg begynne på skole til høsten og innen 5 år er drømmen min ferdig utdannet og mor til 2.. Familie livet er fantastisk og noe jeg setter veldig høyt. Drømmen om å åpne kafé realiseres når tiden er inne 😉

  Jeg er veldig inspirert av mine foreldre og mormor og morfar. De kommer med kloke råd og er flinke til å veilede. Samtidig blir jeg også inspirert av gud, alle former for guddomelighet og kloke mennesker 🙂

  Lykke til med trekningen Manuela, det er mange fine innlegg 🙂

 20. Hva er din passion? Å bli ein barneskulelærar.

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Går på ein høgskule for å bli lærar. Hvem inspirerer deg? Alle dei flotte lærarane eg har arbeidd saman med som gjer meg tips og motivasjon. Det er gull verdt! Og selfølgelig elevane som er utruleg skjønne 🙂

 21. Så lekkert! Håper jeg får det til like bra…men gruer meg litt for å begynne for det virket så vanskelig. Vi fikk nemlig sånt makronsett i bryllupsgave (som jeg ønsket meg) og har veldig lyst til å teste det ut og ikke minst å få det til 🙂

  • Så koselig Jeanette!
   Det er kjempe enkelt og moro. Bare og hive deg inn å bake til you drop!
   Har selv bare prøvd til jeg har oppnådd det resultat jeg vill ha.
   Link gjerne bilde her når du er ferdig så jeg kan se 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway