Hello everyone, I hope you are all well.

What I love most about macaroons is that they are so pretty when made in pastel colors, and they make such a nice present. They are simply the most perfect hostess gift.

Here is the recipe, enjoy!

These Lovely Lemon Macarons are filled with lemon curd, I just love the flavor of lemon…

Lovely lemon macarons (yield: 30)

 • 2 tablespoons (35 g) regular sugar
 • 4 1/4 oz. (120 g) egg whites
 • 2/3 cup (150 g) regular sugar, for the sugar syrup
 • 3 tablespoons (50 ml) water, for the sugar syrup
 • 1 1/3 cup (150 g) ground almonds
 • 1 ¼ cup (150 g) powdered sugar
 • food coloring pastes, pastel colors (Squire Kitchen or Americolor)
 • Lemon curd (you can find the recipe here)

 

Preheat the oven to 320 ˚F (160 ˚C).

Put halv of the egg whites (2 oz/60g) into a clean mixing bowl with 2 tablespoons (35 g) sugar and whisk until frothy.

In a small saucepan, stir together the sugar and water for the sugar syrup. Heat until the temperature reaches 245 ˚F (118 ˚C).

Put the powdered sugar, ground almonds and the rest of the egg whites into a large bowl and mix to a paste.

When the sugar syrup is 245 ˚F (118 ˚C), pour into the meringue mixture, whisking until the mixture becomes quite stiff and fluffy.

If you are using food coloring paste, add it here.

The whisking will take a few minutes.

Add the almond mixture to the meringue, using a rubber spatula to stir.

Stir until everything is well blended.

Use a macaron mat or simply line a baking tray with baking parchment.

Spoon the mixture into a piping bag fitted with a wide circular tip, such as Wilton 1A.

With the bag held vertically, pipe 1 ½-inch (4 cm) flat circles onto the lined tray, alternatively use a macaron baking mat to achieve perfectly shaped macarons.

Leave to dry for at least one hour, then bake on top of another (empty) baking tray on the bottom shelf in the oven for 10-12 minutes.

Cover the macarons with a sheet of baking parchment for the last 3-5 minutes to preserve the lovely pastel color. Remove from the oven and leave to cool completely.

Done!

If you’re using a silicone mat like this one – leave them there overnight before removing from the mat.

If you’re using a lined baking tray the macarons can be removed after 30 minutes without breaking.

I made these in various pastel colors…

Lemon curd is my choice of filling for these macarons, you can find the recipe here, but feel free to use the filling you like best.

So tangy, so delicious… these are my favorite macarons!

I love this mix of pastel colors…

I hope you are inspired…

That’s it for today, I wish you all a great week!

Hugs from me to you.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

80 Comments

 1. Nam nam : ) Ser utrolig godt ut : ) Jeg skulle ønske at du kunne ha et macron kurs, da melder jeg meg på med en gang. Jeg synes det er fantastisk godt, men får det ikke så godt til : )

 2. Hei Manuela, Det var så koselig å treffe deg da du var på Os:)

  Min passion er å drive med alt mulig av håndarbeid, men kakepynting er den hobbyen jeg har drevet med aller mest siden jeg oppdaget wilton i 1998!!
  Hva gjør jeg for å følge mine drømmer??? Det er vel det stoooore problemet mitt, jeg har ikke våget å slippe taket på det trygge i livet og satse på drømmen min om eget bakeri, men jeg tar små babyskritt, og baker på bestilling, og en dag,så skal jeg ta det store skrittet, det er aldri for sent å følge en drøm:)
  den som inspirerer meg og alltid har gjort det er mammaen min! Selv om ting ikke alltid har vært like lett og hun var alene med meg og min bror, så er alle de gode minnenne fra barndommen min knyttet til de stundene vi satt og lagde forskjellige ting. Det er hun som har lært meg å sy, og bake…Hun er en ekte handywoman som har klart alt selv, og slik lærte jeg også at man ikke trenger menn til å skifte dekk på bilen… (men de er veldig grei å ha til å kna og kjevle ut store marsipanlokk) he he….
  Ha en strålende dag.
  Klem Monica

 3. min passion: baking, teater og hunder

  for å følge min passion baker jeg veldig mye, går på matfestivaler og cupcakekurs, skal også kanskje starte min egen blogg, jeg går på teaterskole og passer hunder (har en selv også)

  min inspirasjon blir hentet masse fra passion4baking. jeg henter også mye inspirasjon fra teaterskolelærerne mine, og selvfølgelig moren min som har inspirert meg hele livet.

 4. Birgitte Solrud Reply

  Hei Manuela. Er fortsatt i skyene etter det flott kurset du holdt i Bergen. Gleder meg allerede til neste! For å svare på dine spørsmål: Hva er min passion? Min passion er å glede andre. Det beste er å se mennesker lyse opp og smile. Det gjør dagen min fullkommen. Hva gjør jeg for å følge mine drømmer? Jeg prøver å glede minst 3 personer hver dag. Om det er å bake flotte cupcakes, som jeg gir bort, eller gi et komplement, et smil..er ikke så mye som skal til 🙂 så lysner det opp dagen min også. Jeg elsker å gi bort gaver! Jeg bruker alltid lang tid på å finne den rette gaven når jeg skal gi noe bort så jeg vet at personen som får den føler at jeg bryr meg og setter pris på den som person.
  Hvem inspirerer meg? Har alltid hatt stor beundring for Oprah, fra jeg var veldig ung har jeg sett på programmene hennes og hun har vært en god rollemodell igjennom hele livet mitt. Hun står for mye av det jeg står for og spesielt det med å glede andre:) en annen person er jo selvfølgelig deg, Manuela. Du viser stor omtanke til alle leserne dine og du var akkurat slik jeg hadde forestilt meg ” in real life” da jeg fikk møte deg på cupcakekurs. Jeg er så glad for at min samboer fant siden din på internett. Han skjønte med engang at denne bloggen ville jeg likem spesiellt da min favorittfarge er pastell rosa 😉 Takk for at du er du og er en flott inspirasjon til oss som liker å bake 🙂

 5. de så helt nydelige ut! du er så flink, jeg har et spørsmål til deg. jeg er en utrolig justin bieber fan og jeg skal ha bursdag snart. jeg lurte på om du kunne lage en oppskrift på en lilla kake eller cupcakes? 🙂 hadde satt stor pris på det<3

 6. 1 – Min passion er alt som har med kjøkken å gjøre. Jeg elsker å bake og lage mat. Jeg hadde en litt tøff vinter nå så min passion forsvant litt, men jeg begynner å komme tilbake til den smått med sikkert.
  2 – Det er ikke alltid like lett – hverdagslivet har en måte å komme i veien på. Jeg har så mange ideer som ikke alltid er så lett å få ut i virkeligheten. Jeg prøver så godt jeg kan å bruke min familie og venner som prøvekaniner. Bruker den egentiden jeg har til å kokkelere litt på kjøkkenet.
  3 – Inspirasjon finner jeg overalt egentlig. Elsker å gå i bokhandler å se igjennom bøkene i kake og matdelen av butikken, men det er ikke alltid man har penger til å kjøpe alt man ønsker seg. Vi lever jo også i en verden med blogger og det finnes utrolig mange flotte blogger der ute som jeg også henter inspirasjon fra. Jeg har dessverre ikke en spesiell person som inspirerer meg, jeg lar meg inspirere at gode og flotte personer.

 7. Pingback: Julieowl | Creativo.nu

 8. Dette så herlig ut For å i det slik, alt du lager ser så godt ut..
  Håper du nyter sommeren, selv om været her i Oslo er fult av regn. God sommer 🙂

 9. Min passion er å lage mat og bake,jeg er ingen kake pynter.
  Øver og øver meg og finner masse inspirasjon her inne hos deg
  og andre bloggere…Skal en nå drømmen sin må en ikke gi opp,
  prøve og feile,og ta skrittet videre:)

  Fin ny uke uke ønskes deg:)

  Klem Linda:)

 10. Heidi Sophie Sinnes Reply

  Hei Manuela 😉

  Min passion er baking!!! ELSKER å bake å pynte kaker, det er bare så gøy. Min største drøm er å åpne et eget konditori, det hadde vært fantastisk! Jeg jobber som konditor på et stort bakeri så jeg kan få litt erfaring også baker jeg nye ting hjemme. Jeg får inspirasjon over alt, av bilder på nett, venner, på jobb, å sist men ikke minst denne bloggen. Det er 2 blogger jeg er inne på hver dag, å dette er en av de 🙂

 11. hei! Kor lenge holder ei macaron seg – uten fyll sjølvsagt…
  🙂

 12. Linda Marie Reply

  Hva er din passion?
  Å lage mat og bake til familien min blir en større og større passion. Jeg liker veldig godt å prøve nye oppskrifter, og følger mange av dine oppskrifter. Jeg er så glad i å gjøre familien glad, og å gi dem noe godt, så det er virkelig blitt noe jeg stortrives med.

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Jeg tar små skritt, og prøver meg fram for å se hvilken vei jeg skal gå. Jeg har ikke helt funnet ut hvilken vei jeg ønsker å gå, så foreløpig trives jeg der jeg er, med min herlige 2-årige sønn og fantastiske mann <3 

  Hvem inspirerer deg?
  Mamma, mannen min, og du.
  Mamma er flink på kjøkkenet, og lager alltid god mat. Mannen min gjør meg til et bedre menneske, bare ved å være den han er. Og du har så mange fine blogginnlegg, og den fine oppskriftsboken, som frister meg veldig til å prøve nye oppskrifter. 

  Klem Linda Marie 🙂

 13. Hva er din passion? Mine tre barn står jo høyest i livet! Men ved siden av å være trebarnsmamma har jeg en stor lidenskap og passion i cupcakes og min bittelille cupcakes bedrift Smått Godt, http://www.smottgodt.no. Det begynte på kjøkkenbenken og har etterhvert utviklet seg i retning av en etablering. Fantastisk morsomt!Min aller største drøm er å kunne åpne min egen lille cupcakecafe!
  Hva gjør du for å følge dine drømmer? Jeg bruker enormt masse tid på å bake, se i oppskrifter, blogger, bøker og andre kilder, prøve og feile, utvikle nye smaker og selvfølgelig oppdrag og jobber. Jeg simpelthen elsker det! Jeg har sagt opp min gamle jobb for å forsøke dette og gi det maks tid en periode for å teste om det er levelig å kunne følge sin drøm.
  Hvem inspirerer deg? Du, Manuela har inspirert meg helt vanvittig masse! Jeg har fulgt din blogg fra starten av og er daglig innom, gjerne flere ganger i løpet av en dag. Alt du lager er fantastisk godt, ser nydelig ut og er presentert på en helt spesiell delikat måte. Og ikke minst hvordan du har klart å gjøre suksess av dette ved siden av mammarollen som jo må fylle masse tid i hverdagen og i hjertet. Så når det gjelder min passion, cupcakes er du en soleklart inspirator!

 14. Hva er din passion?
  Jeg har samme passion som deg, baking! Jeg elsker både å lage og servere cupcakes, kaker og andre bakverk til de jeg er glad i og se at de liker det og setter pris på det.

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Min drøm er å kunne leve av bakingen og starte mitt eget bakeri eller bakerikjede? Jeg drømmer om å gjøre det stort slik at jeg kan tjene inn penger jeg kan bruke til et godt formål å på den måten gjøre en liten forskjell i denne store verden. For å oppfylle denne øver jeg så ofte som mulig, blogger oppskriftene på bloggen min og henger ut lapper hvor folk kan bestille kaker og cupcakes! I tillegg skal jeg være med på cupcakes-konkuransen i Farsund på fredag 😀

  Hvem inspirerer deg?
  Innenfor baking er du min største inspirasjon! Linda Lomelino fra bloggen “Call me cupcake” er også veldig inspirerende. Og såklart familie og venner som støtter meg og oppmuntrer meg til å fortsette videre!

 15. Hva er din passion?
  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Hvem inspirerer deg?
  Min passion är min frihet! Jag älskar att vara oberoende och lite ensam är stark, även om det många gånger inte är en lätt oppgave. Blod, svett och tårar blandat med envishet och mycket, mycket choklad har tagit mig där jag är idag, efter att ha bott lite här och där och efter att ha startat från noll långt bort från alla jag känner, i ett annat land.

  Vill man något tillräckligt mycket, drömmer man tillräckligt hårt ger man inte upp. Och det är just det som är nyckeln till att uppnå sina drömmar. Man jobbar hårt, man ger inte upp.

  Som liten spenderade varenda helg hos min farmor. Vi bakade, allt från kanelbullar till Chokladrutor, lagade mat och hon är idag, även om det är 1 år sedan hon dog, min största inspiration. Hon stod för sina meningar, lät ingen styra henne samtidigt som hon var ödmjuk och otroligt moderlig. Det är med henne i tankarna jag bakar, varje gång. Och just därför är baking något som får mig att må bra, och to på mig själv!

 16. Hei!

  Min passion er hunder og trening! Jeg holder på å sertfisere en bullterrier til terapihund nå sim jeg skal bruke med barn i ulike sammenhenger. Jeg finner mye inspirasjon fra bla cesar millan og turid rugaas, og ikke minst min egen Roxy. Hun hjelper meg å bli den beste meg jeg kan bli!

  Jeg trener også mye styrketrening (merk: bodybuilding) og følger ivrig med på blogger der de baker sunne varianter av diverse bakst, men jeg må ha “the real thing” i blant også! Da er det ikke noe å spare på og lager gjerne en fire-lags rainbowcake! Mmmm! Følger med på deg, Bakerella og My Little Kitchen.

  Keep up the good work! 😉

 17. Min lidenskap er baking. Jeg elsker å bake for det er noe jeg koser meg med! Det å prøve seg fram til noe man ikke har lagd før er både spennende og morsomt 🙂
  Jeg vil si at det med å følge mine drømmer er at jeg har ønsker om å starte mitt eget bakeri og å kunne leve av baking.
  Hvem som inspirer meg er samboeren min som sier at jeg skal fortsette med noe jeg koser meg med og han støtter meg innen drømmene mine om eget bakeri. Du inspirer meg også Manuela med bloggen din, når jeg ser alt det gode som du lager så får jeg bare lyst til å lære meg og bake alt selv!

 18. Hedda Emilie Mikalsen Reply

  Hei Manuela!
  Det var hyggelig å være på kurset ditt i går.
  Vi er litt like……
  Klem fra Hedda:-)

 19. Hva er din passion?
  Min passion är absolut bakning! Jag älskar att baka allt möjligt. Bröd, cupcakes, bullar, macarons, småkakor, tårtor, desserter. Älskar att komma på egna recept och att dekorera fint :)Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Jag har en egen bakningsblogg (www.matildas-kafferep.blogspot.com) som jag bloggar och alla möjliga bakverk. Sedan ska jag bli konditor (är nu 14, snart 15 år) och kunna jobba på något fint konditori. Jag drömmer om att ge ut en egen bakbok, starta ett eget konditori/café och att vinna Årets Konditor (i Sverige). Hvem inspirerer deg?
  Det är många konditorer och bakningsbloggare som inspirerar mig. Allt runt omkring mig! T.ex inspireras jag mycket av Leila Lindholm och dig :). Du lagar så superfina bakverk! 
  Kan jag vara med fast jag inte har facebook?
  Mvh, Matilda

 20. Hva er din passion?

  Min passion er min fantastiske sønn på snart 1 år! Uten han tror eg ikkje at eg hadde klart å inspirere meg og ha så masse glede av baking. Det heile begynte da eg var 8 mnd på vei, for et år sida. Eg blei heilt hekta på cupcakes av en eller anna merklig grunn, så eg bakte nesten kver einaste dag! Også oppdaga eg bloggen din da, og da var det ikkje lett å bare stoppe! Siden den gang har eg fått meg kitchen aid maskin og masse skikkelig bakeutstyr som gjør det så gøy! Har hatt en fantastisk snill sønn ditta året, som har gjort til at eg har fått masse masse tid til det eg elska å drive med – nemmelig å bake!

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?

  For å følge mine drømmer er eg rett og slett bare veldig spontan! Finner eg ut at eg ønsker meg feks. meir bakeustyr – da kjøper eg bakeutstyr.
  Vil eg på ferie en plass med familien min – da reiser eg på ferie med familien min. Rett og slett å være spontan. Eg meina det at seie man bare “Ja, vi tar det neste sommer” eller “Ja ditta må vi gjøre igjen engang” så skjer det som regel aldri, så mitt triks er å være spontan!

  Hvem inspirerer deg?
  Rett og slett – DEG!
  Du Manuela har inspirert meg heilt ufattelig masse sida eg oppdaga bloggen din fjor. Eg har prøvd, eg har faila, eg har fått til, og eg har lært enda meir enn ka eg trodde eg kom til å kunne om baking! Har jo hatt permisjon ditta året, så eg har og funne ut at det går faktisk an å lære uten å gå på skole!

  Har delt statusen no, så krysser fingrene!:-)) Forresten, om ikkje eg skulle være noken av dei heldige, kor kjøper man en slik maskin? Har veeeldig lyst på, så må nesten invistere meg en vist eg ikkje skulle være så heldig å bli trekt ut 🙂
  Ha en fin kveld!

 21. 1: min passion er å bli frisk, har i 6 år slitt med anoreksi å jobber mye med meg selv med å bli firsk. går i terapi for dette å der lærer man at man må spise for å bli frisk. Hva jeg gjør for å bli frisk er å gå i terapi, å lage mat.. har en datter på 3 år som er grunnen til at jeg vil bli frisk..jeg lager mat med henne for at hun skal få se en glede av å lage mat. vi spiser sammen å lager gode minner over måltider.folk med anoreksi har en måte å bli frisk på å det er å spise, så jeg jobber mye med meg selv for å spise å jeg lager mat som er vakker å se på å som gjør meg glad å spise, her får man mye inspirasjon av deg Manuela og Nigella. (så uansett om man ikke kommer med i noe trekkning vil jeg bare takke deg for det du gjør å jeg syntes du å nigella er damer som har fått en “gudegave” å syntes det er så bra at dere har valgt å følge disse, så tusen takk for inspirasjonen du gir til alle oss bakeglade menesker :):)

  3: min inspirasjon er Nigella lawson, hun viser at man trenger ikke være en size 0 for å være vakker. Andre som inspirerer meg er de som inspirerer andre til å lage mat å spise med god samvittighet og viser den kroppsfikserte verden vi lever i at det ikke er noe galt i å nyte mat. vi skaper minner med mat, å vi skaper gleder. vi kan glede oss selv og andre med mat (om det er å spandere et måltid på en uteligger, eller bake noe godt å gi til familien eller bare nyte noe godt selv) kan gi stor glede.

 22. Min passion er mine 3 barn, matlaging, baking og å bli frisk! Har lenge vært syk, og jobber meg stadig ut av det 🙂 Det som har gjort at jeg ENDELIG er kommet ut i arbeid, er deg og din inspirasjon! Jeg forsøker å bake så mye som mulig, for det er så god terapi for meg, men med dårlig økonomi er det ikke alltid så lett å følge sine ønsker og drømmer! Men ved hver anledning jeg har mulighet, er jeg på kjøkkenet <3
  Å få være med på ditt kurs i Moss, gav meg virkelig en vitaminsprøyte! Tusen takk for at du er den du er, og at du gir så mye av deg selv! For å følge mine drømmer, leser jeg mye i din bok og blogg, og tenker ut hva jeg kan lage neste gang vi har råd:-) (Gleder meg til de neste bøkene, har alt sagt at jeg ønsker meg de til bursdag og jul <3)
  Stor Klem <3

 23. Hv a er din passion?
  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Hvem inspirerer deg?

 24. Marianne Furuhaug Reply

  Heia Manuela:)Må først få takke deg for at du er den du er,og for denne nydelige og vakre bloggen som du driver!Jeg vet med sikkerhet at du lever i mange av mine venninners daglige gjøremål,og også i min!Jeg har alltid likt å bake,men jeg visste ikke HVOR mye før jeg faktisk oppdaget passion for baking.Jeg er så evig takknemmelig for at jeg fant deg!:)Jeg satt i timer å studerte alle dine oppskrifter og ble bergtatt!Da startet min passion for fullt!Jeg begynte å handle inn forskjellige former,moulds,først bare litt av alt,helt til jeg skjønte at jeg måtte ha en viss peiling på hva jeg faktisk trengte til for eksempel cupcakes eller en marsipankake.Så rullet det på seg,med alt som kunne tenkes rosa,I JUST LOVE PINK,må bruke ditt sitat,det gjør jeg nemmelig ofte nå!Jeg elsker som sagt baking og min andre passion er interiør og hjem.Pga deg har jeg endret masse hjemme,og endelig fått meg ett åpent skap på kjøkkenet mitt med all verdens søte kjøkkenting som gleder meg hver eneste dag.Jeg er hjelpepleier på sykehjem,d er en jobb jeg elsker.Og når jeg i tillegg bruker mine kollegaer og pasientene der som må prøvesmake mine kaker,ja da kan jeg jo ikke be om mer.Så slik følger jeg mine drømmer,d kan man trygt si!Denne bursdagen jeg hadde nå var en av mine beste.Jeg inviterte alle mine kollegaer og hadde bakt mange slags kaker etter inspirasjon fra deg!Jeg fikk masse skryt,og da jeg overrekte en mintgrønn hjerte-marsipankake med ferskenfargede roser og ett diadem til en kollegaene som hadde bursdag dagen etter meg,da falt d på plass!Hun ble så rørt,og jeg så at dette kan jeg faktisk klare!Jeg har nå fått bestilling på to dåpskaker og selvfølgelig er alt jeg trenger til dette bestilt og jeg gleder med SÅ!!!:)Slik følger jeg min drøm om å få gjøre andre glad og når jeg i tillegg elsker dette så kan jeg ikke be om mer!Mann og barn gleder seg med meg,kollegaene mine er rosende og mine gamle pasienter blir så glad når bakeduften sprer seg i gangene på sykehjemmet.Og er det noen som fortjener en deilig kake så er det vel våre gamle landsmenn som har gjort mye for oss.De er meg så kjær!Jeg baker også ofte til mine venninner,ikke bare fordi jeg er så glad i å bake men fordi d også gir meg masse å glede andre med noe godt.Jeg trodde vel aldri at jeg kunne klare å bake kreativt,men du viste meg hvordan med fantastiske steg for steg bilder og gode forklaringer,så jeg frykter ingenting lengre,men har tro på meg selv.Og kanskje en dag blir jeg å leve av baking for godt!Om helsa ikke lenger klarer å jobbe innenfor sykehjem,ja da vet jeg veien videre for meg.Men foreløpig er dette drømmen min,og få gjøre alle de tingene jeg faktisk gjør i dag!Min inspirasjon sier seg selv at d er d du som er i høyeste grad!Jeg håper aldri du legger ned bloggen din!D vil i såfall bli en sørgedag for meg.D er d første og det siste jeg gjør hver dag,å gå innom å se om du har lagt ut noe nytt:)I morgen har jeg fri og sa skal leg lage Valentine chocolate truffle cake til naboen min,kun fordi jeg elsker å bake å gi d til noen som fortjener d,og fordi d er en av mine yndlingskaker.Den er så vakker og så god!:)Nå er klokken mange,og noen timer søvn blir d om en stund,men først har jeg noen roser jeg må lage til kaken:)En siste takk til deg Manuela,hva gjorde jeg egentlig før du dukket opp?Joda jeg bakte,men aldri med passion:)Den kom med deg:)Stor klem fra Marianne:)

 25. Hei!
  Går det ann å lage macaroner med peanøttmel? Tåler ikke mandler. 🙂

 26. Hei søde Manuela! Det er mangt og mange som inspirer meg, blandt annet du – men det som er blitt en viktig passion for meg er budskapet om psykisk helse! Det kan ramme alle når en minst aner det. Og derfor betyr det mye i en travel hverdag å gi det lille ekstra. Det går ikke en dag uten at jeg gir en liten bit sv meg selv til noen medmennesker, og prøver å gjøre demmes dag LITT lysere. Det kan være alt i fra ett smil til noen i køen i butikken, en hjelpende hånd to ei travel småbarnsmamma, gå bort med ett kakestykke til gamlemor i nabohuset som ofte sitter alene, til men varme ord til sine kjære <3 En av dem som har inspirert meg enormt er min terapeut, hun er en engel på jord!! 🙂 *Kjemp på – sammen er vi sterke!* 

 27. Hei Manuela,
  Min passion er å gjere andre glade – er ikkje alltid like lett, men føler at om ein startar dagen med eit smil så er ein godt i gang allerede!! ein anna passion er språk!
  Kva har eg gjort for å følge mine draumar, jo, etter videregående hadde eg veldig lyst til å lære fransk, så eg reiste til Frankrike som au pair i eit år og lærte språket og menneska der å kjenne. Så ville eg bli betre i engelsk, fann meg ein engelskmann og flytta til England og deretter Irland. Er no tilbake i Norge etter mange år i “det store utland” og har veldig mange minner eg kan tenke tilbake på 🙂 Likar framleis å reise, men no blir det i feriar heller. Var i fjor til Kroatia og skal i år til Tunisia, nye stader og nye menneske, ny mat ikkje minst!! – respektere andre og deira kultur. Kven inspirerar meg, jo det må vere mine forfedre, mange av dei utvandra til Amerika, kanskje er det der trangen til å utforske og reise kjem i frå. Men jammen er det deilig å vere heime i Noreg også! I blant fjell og fjordar kan ein ikkje ha det betre!

 28. Hva er din passion?
  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Hvem inspirerer deg?

  Min passion er faktisk bøker. Siden jeg var liten har jeg elsket å lese, fortelle og høre på andre som forteller. Å se hvordan man bruker forskjellige midler til å nå ut til folk, at det er gode budskap og fengslende historier fra så mange hold er utrolig kult! Derfor så drømmer jeg om å bli professor i litteratur, og fæ andre til å elske bøker på samme måte som jeg. For å følge de drømmene flytter jeg fra Løten til Bergen om noen måneder, og skal studere litteratur der. Kjenner ingen der borte, så det kan bli spennende… Hvem som inspirerer meg er vel alle de som skriver en bok jeg ikke kan glemme, eller vender tilbake til gang på gang. De forfatterne som kan klare det har noe helt spesielt, som er viktig å verdsette.

 29. Karoline N.E Reply

  Hva er din passion? Min passion er å lage mat og vere hos mine hester. Jeg synes det er veldig kjekt  å lage fine søte små cupcakes, og heilt siden eg var liten så har eg synes det har vore kjekt å lage mat. Eg pleier veldig ofte å lage ting fra din side siden 
  Hva gjør du for å følge dine drømmer? Jeg driver og baker ofte, og øver meg på å dekorere å sprøyte. Jeg driver også og rir masse og får hjelp av mange snille folk. 
  Hvem inspirerer deg?Du og mange bøker jeg leser. Jeg får også masse ispiration av syskenbarna mine som er så snille og hjelper meg med ridninga. Baking er det ingen i familien som  har veldig interesse for og når eg såg din blogg så begynte du og inspirere meg, fordi eg syntes du var så flink og veldig dyktig. Har veldig lyst til å gå på eit cupcake kurs med deg. 
   

 30. Min passion er baking, det er nettopp derfor jeg alltid er innom din blogg! Jeg elsker å bake små og store søtsaker som gleder både andre og meg selv! 

  For å følge mine drømmer baker jeg så mye jeg kan! Baker gjerne en kake eller to til et selskap eller hjelper til med å bake til konfirmasjoner til nære og kjente. Jeg sparer også opp penger for å kjøpe bakeutstyr, former og kakepynt. Jeg drømmer om å åpne mitt eget lille konditori, fylt av fargerike kaker, macroner og herlige cupcakes!

  Min mor er min største  inspirasjoner i livet, ikke bare innenfor baking og matlaging, men innen alle aspekter. Hun er virkelig en helt i mine øyne! Du inspirerer meg også, Manuela! Jeg elsker “bakestilen” din. Typen søte, vintage cupcakes og kaker er akkuratt det jeg drømmer om å bake! Andre bakere slik som Buddy Valastro og Leila Lindholm inspirerer meg også masse!

 31. Min lidenskap er hunder. Jeg brenner for de firebente dyra og kunne aldri tenkt meg en liv uten dem. Rett og slett, kanskje med litt fare for å bli klissete såpeopra, er hundene mine det som gjør meg lykkelig og livet mitt komplett. Jeg oppdaget for en stund tilbake at den ene hunden min, Lotte, hadde fått en stor klump midt på nesa. Dyrlegen var usikker på om det kanskje kunne være kreft. Jeg er nesten helt sikker på at man kunne se hjerte mitt bli knust i gjenspeilingen i øynene mine. Alt jeg tenkte var: “Nå dør hun. Babyen min dør. Jeg kan ikke leve uten henne. Dør hun, så dør jeg” Og dette er jo veldig skremmende tanker, når jeg er en 15år gammel jente som har funnet ut at har hele livet forann seg. Men så nå, som dyrlegen har behandlet klumpen og konkludert med at det bare var en veldig stygg betennelse, lever jeg, den andre hunden min og Lotte i harmoni igjen og jeg setter stor pris på dem hver dag. Jeg og Lotte driver mye med agility og har en drøm om å bli flinke og å vinne konkurranser. Haha, du skulle sett hagen min, Manuela, sikkert sånn som jeg tenker meg kjøkkenet ditt: Fult av utstyr! Haha! De gjør virkelig hverdagen min så mye lysere, unsett vær! Jeg unner alle den gleden hunder kan gi. De bryr seg ikke om du har på deg nok sminke til å dekke kviser, de merkeklærene som er “inn” akkurat nå eller om du er den populære på skolen. Gir du hjerte ditt til dem, gir de sitt i gjenngjeld. Hvem som inspirerer meg? Hehe, vet det høres ganske teit ut. Hvem er det som blir inspirert av hunder da liksom, de late hundene som ikke kan snakke engang? Men det er sannheten. Måten de ser på livet og egentlig måten de ser på alt forbløffer meg. Mottoet dems må jo være: Ny dag, nye muligheter!  

  Så det var de svarene jeg hadde å komme med til spørsmålene Manuela. Og tusen takk, det må jeg bare si, takk for alle de gode stundene du har skapt på kjøkkene mitt med venner og familie som bare må prøve ut oppskriftene dine.  

  Mange klemmer fra Vilde, Lotte og Pippi

 32. Min passion er å bake, spesielt cupcakes. Jeg startet å lage cupcakes da jeg var tolv år, og om jeg da noen gang kjedet meg bakte jeg cupcakes. Det var siste siste gangen mamma bakte 🙂        Min drøm er å starte et bakeri, da kan jeg bake så mye jeg bare vil 🙂                                              Jeg har blitt veldig inspirert av denne bloggen og av bestemoren min som baker de lekreste bakster:) er utrolig glad i henne, og baksten hennes <3

 33. Hei! jeg bare lurte på om det går bra å fryse disse macronene? det blir jo så mange jeg lagde de i to omganger med 2 forskjellige farger.jeg tenkte kanskje å ha en sjokoladefrosting i midten siden jeg ikke er så glad i sitron.

 34. Ann Kristin Vea Reply

  Hei Manuela!:)

  Hva er min passion?
  min passion er å bake. Pynte kaker og glede andre med mine bakverk. Jeg har alltid likt å stå med bakebollen, og mikse og trikse med de forskjellige bakverkene.!

  Min største drøm , er å en gang lage min egen bakebok/kokebok , med mine egne oppskrifter i , og inspirere andre til å følge sin bakedrøm. Og så vil jeg bake noe og gi det til dem jeg er gla i , og også selfølgelig bursdager om det er mulig. 

  Hvem inspirerer deg?

  BLOGGEN DIN! <3 – elsker den virkelig. Etter jeg begynnte å lese den og dine oppskrifter, har det også fått mine tanker i sving, til å bake. 

  i tillegg får jeg også inspirasjon fra 
  – mamma
  -. venner
  – familie
  – bilder på nett
  – og leser også flere bakeblogger(men er innom denne mest )

  du 
  gjør en fantastisk jobb med bakingen og bloggen !:)
  og slutter aldri å titte innom :)!

 35. Min passion er å sy,for å følge min passion har jeg innredet et syrom i min lille leilighet på 60 kvm. Der bruker jeg hvert ledige minutt på å sy klær til meg selv, min nyfødte sønn, min kjære samboer eller noe jeg kan gi til mine gode venner. Jeg prøver meg også på litt lappeteknikk og quilting. All sying er super gøy og man lærer noe nytt hele tiden.
  Min inspirasjon finner jeg på sykroken.no her er det fullt av herlige mennesker med passion for sying, og også fra min mor som lærte meg å sy når jeg var liten og som fortsatt syr nydelige lappe kunstverk til meg og mine søsken  🙂

 36. Hvor mange store egg er 120g eggehvite? 🙂 Har ikke kjøkkenvekt, så da er egg litt vanskelig å måle 🙂

 37. Min passion er matlaging og baking. Jeg prøver ofte ut nye oppskrifter og nye smaker. Når jeg skal bake er det denne bloggen som inspirerer meg og når jeg skal lage mat er det min mor og alle slags kokebøker. For å kunne følge min passion lager jeg god mat så ofte jeg kan og bake gjør jeg så fort en annledning byr seg. Jeg er heldig som har en hobby jeg kan drive med hver dag 🙂

  • nei det gar ikke, men du kan bruke annet som havegrynn som er finmålt eller pistage mel etc

 38. Hva er din passion?
  Min passion er dansing. Mamma sier jeg kunne danse før jeg kunne gå. Husker da jeg var liten så sto jeg på et bord med en hårbørste som mikrofon og opptrådde for resten av familien. Jeg kunne ikke synge, men dansetrinnene hadde jeg skikkelig tak på. Siden det har jeg aldri sluttet å danse, og kunne ikke tenke meg et liv uten dans. I fremtiden drømmer jeg om å flytte til New York å dra på auditions til Julliard, en av de beste danseskolene i verden! Det krever sykt med arbeid, men jeg synes det er verdt det! Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Akkuratt nå går jeg på en videregående skole i Stavanger, på linjen Dans. Selvfølgelig. Her går jeg med 12 andre danseinterreserte jenter(+en gutt). Vi danser på skolen, itillegg til at vi har vanlige fag som matte, engelsk, norsk, spansk, samfunn og naturfag. Dette er utrolig krevende, og skolen tar mye tid. Men man gjør det man må for å nå side drømmer, sant? Utenom skolen går jeg på et dansestudio på fritiden, der danser jeg 5 ganger i uken. Her er jeg med i en talentgruppe, og vi trener ekstra mye. Hvert år setter vi opp en forestilling sammen med alle de 2000 andre danseelvevene!!!! Det er mye arbeid, og nesten hver helg fra høstferien til jul øver vi. Altså er det ikke mye tid til andre aktiviteter. Men alt er verdt det!Hvem inspirerer deg?
  Det er utrorlig mange personer som inspirerer meg, jeg sitter alltid å ser på videoer på youtube og prøver å kopiere trinnene. Melanie Moore er nokk hun som inspirerer meg mest, hun er helt sykt flink, bare se på denne videoen her:
  http://www.youtube.com/watch?v=a438sPVlonI
  HELT UTROLIG!!!!! Kunne sikkert fortsatt inn i evigheten med å liste opp personer som inspirerer meg, men jeg tror jeg slutter her. Håper jeg vinner!! 

 39. Min passion er ungene mine, arbeidet med funksjonshemmede barn og kreativt arbeid som strikking, baking, scrapping ol.
  hva jeg gjør for å følge drømmene mine, jo akkurat nå leter vi etter et hus, med flere soverom slik st vi kan få plass til flere barn, har 2 fantastiske egne barn 1,vakkert forsterbarn og 1kjekk og grei stesønn. tanken er å ha flere forsterbarn og gjerne et lite atelije til alt det kreative arbeidet, og dette krever litt større plass.
  jeg blir inspirert av ungene mine, at de ser så mange muligheter i livet og så få begrensninger, hver dag er en lek med masse glede. i tillegg liker jeg å lete på nett etter flotte inspirerende blogger og forum, som blandt annet din blogg inngår i, titter stadig innom:) Og så lar jeg meg innspirere av de fantastiske mammaene jeg kjenner,Wow for en gjeng flotte damer som finnes der ute.
  Hilsen fra june

 40. Dine makroner blir så fine! Jeg og en venninne prøvde å lage de for en tid tilbake, de ble ikke akkurat vellykket:P Bedre lykke neste gang! Er vel en fordel med sånn brett;)

  • Hei Camilla, egentlig ikke anbefaller bakepapir, jeg skrev dette i inlegget
   hva gikk galt hos dere?

 41. Guro B Hansen Reply

  Hva er din passion?
  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Hvem inspirerer deg?
  Min passion er dyr tror jeg. Jeg elsker å se på dyr, jeg fokuserer mye på dyr og bryr meg mye om deres rett. Jeg bruker mye tid på å aktivisere og kose med de to kaninene jeg har. Jeg kan skjeldent se et på dyr uten at jeg vil ha dem. Så derfor tror jeg at min passion er dyr. Ellers bruker jeg mye av min tid på å bake og lage mat når jeg kjeder meg, men vil ikke kalle det passion, mer en hobby. Jeg sliter litt med å følge mine drømmer, jeg har et indelig ønske om å jobbe i dyreparken i kristiansand, men er redd for å satse på det siden jeg er fra Nord – Norge. Og jeg har liten tro på at jeg kommer til å få en jobb der siden jeg utdanner meg som helsefagarbeider.
  Hvis det er noen som inspirerer meg veldig mye så er det mamma og pappa, de er fantastiske forbilder og er i mine øyner perfekte!

  Elsker kunstverkene dine, Hilsen Guro.

 42. Camilla kjeldseth Reply

  Min største passion i livet mitt er jobben min som sykepleier på radiumhospitalet og ved siden av jobben elsker jeg mat:) jeg er et skikkelig matvrak og aller størst er lysten etter kaker og ulike bakeværk:) jeg elsker kaker, jo større jo bedre 🙂 lar meg friste av lekre bakeverk av alle slag med deilige og fargefylt frostinger. Jeg har ved et hvert ledig øyeblikk gått inn på hjemmesiden din og gledet meg med alt det lekre du skaper:) jeg har alltid ønsket å lage vakre kaker,så i fjor kjøpte meg bake-koffert  fra cacas, du kan tro mannen min tittet rart på meg da 🙂 men jeg var fast bestemt på å bake og dekorere ved hver ledige anledning:) jeg besøker alltid bakerier når jeg er ute på farta eller vanlige dagligvarebuttikker på jakt etter noe nytt og for inspirasjon. Jeg er også en ivrig hobby-fotograf, hvor jeg tar mest bilder av blomster – og derfor kombinerer jeg kaker og blomster:)mitt største bake-øyeblikk til nå var at jeg bakte 4 ulike kaker til min søsters bryllup i år, jeg tok til og med fri i 4 dager fra jobb for å bake alt:) og gleden til min søster og alle tilbakemeldingene var ubeskrivelig fantastisk, da hadde jeg oppnådd det jeg ønsket:) den største gleden med å bake til andre er å se smilet på dem ansikt, det er grunnen til at jeg baker:) du var min største inspirasjon til disse kakene, i tillegg til Martha stedatter, cake- boss, magnolia bakeri og Sverre sæthre. Takk for at du er en inspirasjon Mauela, 

 43. Kristin Drange Reply

  Hva er din passion?
  Min passion er våre 3 fantastiske barn <3 og våre to hunder <3
  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  Jobber hardt for det, men kunne nok trengt et spark bak noen ganger…

  Hvem inspirerer deg?
  Familie og venner ved å bare være den de er <3

 44. Min lidenskap; er å elske! Min mann, mine barn, min familie. Ting jeg gjør, ser og opplever. Hva jeg gjør for å følge drømmene mine? Jeg plukker ut de drømmene som er enklest å gjennomføre! Være seg en reise, en opplevelse eller et enkelt lite prosjekt. Min innspirasjon er min familie og ellers mennesker som får til ting de trodde var uoppnåelig. 

 45. Marie Nordin Reply

  Min passion är mina barn, bakning och matlagning!

  För att följa mina drömmar: Planera, drömma, önska, hoppas! Det kan vara svårt att få sina drömmar bli sanna men man får inte ge upp!
  Vem inpireras mig: Min mamma, och en massa bra bak bloggar!

 46. Hva er din passion?
  >Jeg har to ting som jeg føler jeg lever for – baking og tegning/fotografi. Om jeg kun kan velge mellom én av dem, da blir det nok tegning og fotografering, altså min egen form for kunst. Allikevel mener jeg disse to “passionene” henger sammen, for fotografering av bakeverk kan bli til nydelige bilder, og det samme med tegning(spesielt svart/hvitt). For meg finnes det ingenting bedre enn å få ut følelser og drømmer på et ark, for drømmer er viktige, og gjennom tegning blir de til virkelighet.

  Hva gjør du for å følge dine drømmer?
  > Nylig åpnet jeg en “tumblr”, som er en blogg, som for meg brukes til publisering av bildene jeg tar. På denne måten kan jeg gi inspirasjon til andre, for det er viktig for meg – å være en inspirasjonskilde. Det er så mange som er en stor inpirasjon for meg, så jeg gjør mye for å være en stor inspirasjon for andre. 

  Hvem inspirerer deg?
  Flere, men først og fremst den nydelige golden retrieveren min, som alltid er klar for en fotoshoot i hagen, eller som en herlig venn som støtter og holder på alle hemmeligheter. Hun får meg til å le. Hunden min er alltid like glad, og viser sin kjærlighet til alle, og kjærlighet er også inspirasjon.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway