PicMonkey Collage

 

These healthy crispbreads make such a good breakfast or evening snack.

Here is the recipe, enjoy!

Screenshot 2013-12-27 01.23.38

 

Good-for-you crispbreads

 • 1 2/3 cup (150 g) oats
 • 2 cups (200 g) medium or dark rye flour
 • 1/2 cup (60 g) sunflower seeds
 • 1/2 cup (60 g) linseeds/flaxeeds
 • 1/2 cup (50 g) pumpkin seeds
 • 1/2 cup (80 g) sesame seeds
 • ½ tsp salt
 • 1 tbsp honey
 • 3 cups (700 ml) water

Preheat the oven to 300 ˚F/150 ˚C.

Put all the ingredients into a bowl and stir well.

IMG_1020

IMG_1021

Place a sheet of baking parchment on your work surface.

IMG_1022

 

Place one third of the mixture onto the baking parchment, cover with another sheet and carefully roll out until very thin.

Place on a baking tray and remove the upper layer of baking parchment, Cut the rolled-out mixture into 12 equally sized crispbreads, you can use a pizza slicer for this.

Repeat with the remaining two parts of the mixture.

IMG_1031

Bake in the preheated oven for about 40 minutes, I use the fan setting here to be able to cook all tree trays at once.

When the time is up, leave the oven door ajar and bake for 10 more minutes. Close the oven door and bake for another 10 minutes.

IMG_1038

It’s very important to spread the mixture to an even layer. If not the crispbreads will be burnt in some places while still raw and soft in other places. If some of them are still soft, just take out the ones that are done and return the still soft ones to the oven and bake until crisp.

The crispbreads are now ready to serve.

IMG_1140

Enjoy!

IMG_1151

 

 

 

 

 

 

97 Comments

 1. Dette kom som bestillt:) Var innom bloggen din tidligere i dag og søkte etter knekkebrød oppskrift:) Og her kom det jammen en som så super god ut!! Elsker bloggen din!!

 2. Mm, det så uit som en kjempegod frokost, og jeg er sikker på at de knekkebrødene hadde vert topp til lunsj på jobben!
  Takk for en ny dag med herlig inspirasjon 🙂

  • Hei Ingrid, spurte Trude hun sa at det holder seg til det blir tømt! 🙂
   Nei serious disse holder seg minst i 2 uker men husk å oppbevare disse open og ikke i en boks

 3. og når du steker de med åpen dør, mener du med helt vidåpen eller bare en liten sprekk? 🙂 🙂 så nydelig ut!

 4. Alina El Moukadem Reply

  Hei. Så nydelige knekkebrød. Ser deilig ut. forresten brukte du varmluft??? 

 5. Disse så både sunde og gode ut! Jeg lager også knekkebrød selv med en ikke helt ulik oppskrift. Mine består kun av de ulike frøtypene og sammalt spelt mel. Blir veldig gode, og de har blitt hele familiens favoritt 🙂 Tror jeg skal prøve dine neste gang, moro med litt variasjon 🙂 Ha en toppers sund mandag!

  • Høres godt ut på din måte Gro, man kan variere oppskriften på mange måte.
   Tenkte idag det må være godt med litt søte saker i den som rosiner, kan tenke meg det er godt med syltetøy
   Ha en toppers dag videre du også Gro

 6. Hei Manuela 🙂 Å så godt med disse knekkebrød, og jeg skal absolutt prøve å lage de. Jeg laget supersunne knekkebrød for første gang i forrige uke, og på lavkarbovis. Det er supergodt 🙂 Disse knekkebrød med honning må være himmelsk godt, og jeg skal absolutt lage de snart 🙂 Så vil jeg si gratulerer med din sønns bursdag som var igår 🙂 Pistage suksess terte høres himmelsk godt ut. og den skal prøves en dag 🙂 De andre herligheter har du laget, og du er så flink 🙂 Jeg laget forøvrig Fastlavnsboller på din oppskrift igår, og jeg brukte Creme Brulee pulver istedet for vaniljepulver fordi jeg brukte det som jeg hadde i huset (så var det jo søndag 🙂 Jeg skal handle inn mye så har jeg alt som trengs til baking ;-)). Det var veldig godt med mandelfyll 🙂 Jeg og min sønn tok en bolle hver idag (ikke supersunt, altså, men pytt. Koste meg litt ;-)) Ha en god ettermiddag! Klem Jeanette (ps. jeg stemmer på deg hver dag 🙂 Håper at du vinner!)

  • tusen takk for din altid så superkoselige medlinger Jeanette,
   Flink du er å bake, kan tenke med det er godt med creme brulee pulver i deigen
   Takk for at du stemmer på meg Jeanette, settes pris på
   klem

 7. Hei Manuela! Takk for sunn og flott oppskrift!
  Hvor er den rosa koppen fra som du heller smoothien oppi?
  Blir mye enklere å ta med seg smoothie på jobb når man har en så fin beholder! 🙂

 8. Hei! Vet du hvor jeg kan få tak i et lignende glass som det du bruker til smoothien din? 🙂 Helene

 9. Har også laga noen liknende knekkebrød, men dei inneholder ikkje honning, men buljongpulver som gir ein god “kryddersmak”. Tenkte eg skulle komme med eit TIPS: eg syns det kunne være litt vanskelig¨å fordele deigen jevnt utover bakebrettet, noe som er viktig for å få jevnt steikte knekkebrød, men da eg brukte ein smoother og jevne det utover med gjekk det mykje betre! 🙂

  • Det var en bra tips Sandra, syns det var vanskelig med slikkepot tok sin tid, skall gjøre det neste gang, supert med buljonpulver kan tenke meg det gir en go smak
   Takk for alle dine flotte tipser dem er gul verd

 10. Jeg har siden før jul tenkt på å bake knekkebrød, men ikke sett den “perfekte” oppskrift – før nå da ; ) . Gleder meg til å prøve disse. Ha en fin kveld : )

 11. Dette liker jeg! Lagd nesten samme knekkebrødene hver uke i snart et år nå, helt hektet. Nam 😀 Smoothie er også farlg godt. Fortsett med det sunne;)

 12. Fantastisk blogg, jeg stemmer på deg hver dag!
  Min svigerinne baker disse knekkebrødene også, hun strør maldonsalt på toppen. Nam, lørdagssnack!
  Forsett med den gode jobben du legger ned i bloggen din!

 13. Hei Manuela!
  Jeg har nettopp oppdaget bloggen din og synes den er helt fantastisk!
  Så mye godt og så fin layout du har på siden din 🙂 Har nettopp bakt disse knekkebrødene, gleder meg veldig til å se resultatet!
  Hilsen Maria

  • Tusen takk for det Maria, velkommen på passion4baking.com håper du trives og finner noe som smaker
   Håper det gikk bra med knekkebrød

 14. Elise Olsen Reply

  Knekkebrød er veldig enkelt å lage for alle som lurer. Det er viktig at du får fordelt røren jevnt på plata og HUSKE å skjære opp knekkebrødene FØR du setter den i ovnen.
  Når jeg lager knekkebrød steiker jeg de først på 180 grader med døren i gjen i 20-40 min, og åpner den med jevne mellomrom for å slippe ut dampen. Så de siste 20 minuttene skrur jeg ned litt på varmen og steiker de på varmluft med døra helt åpen.

 15. Hei, Manuela! Disse knekkebrødene så deilige ut! De skal jeg prøve!! Har stemt selvfølgelig hver dag på deg! Håper det går bra at jeg reklamerte litt for deg på bloggen min 🙂 bless

 16. ingerine stoa Reply

  Så gøy! En oppskrift på knekkebrød har jeg ønsket meg lenge!
  Dette skal bakes i morgen 🙂 takk for supre oppskrifter og en ekstra glede i hverdagen! Hilsen ingerine

 17. Knekkebrødene ble supergode, men synes som dere det er vankelig med en slikkepott. Men hva mener dere med en smoother?

 18. Hei Manuela. Har akkurat oppdaget den lekre boggen din! Blir veldig inspirert av alt det flotte du lager – mange gode tips. Disse knekkebrødene pleier jeg å lage selv, men i min oppskrift tilsetter jeg 2-3 toppede spiseskjeer bakepulver. Dette gjør at knekkebrødene hever seg litt og blir mer porøse – noe jeg synes gjør dem enda bedre;)

  • Tusen takk for den herlige tipsen Linn, skall jeg jamme gjøre nesten gang jeg baker disse.
   Er glad at du fant fram til passion4baking.com håper du trives

 19. Hei! Knekkebrødene ble veldig gode, men hadde problemer med å få av bakepapiret de lå på – mye plukking (prøvde både i kald og varm tilstand men var ikke store forskjellen)! Spent på hvor lenge de kommer til å vare hos oss 🙂 Fikk ca 45 knekkebrød ut av røra. Takk for oppskrift!

 20. Heisann! Nok en gang, fantastisk oppskrift!! Tenkte å lage disse på lørdag, men tror ikke jeg får tid til å steke mer enn et brett så derfor lurer jeg hvor lenge resten av blandingen/røra/deigen holder seg før den blir stekt? 🙂

  • Tusen takk for det Karoline, vet desvere ikke det om dem holder seg
   Du vet at du kan steke dem samtidig og oppbevare dem lenge?

 21. åååh, de skal jeg prøve. Jeg elsker knekkebrød! 😀 De såg kanon gode ut.
  Flink du er.

 22. Helene Harefrøken Reply

  Har nå bakt disse to ganger allerede, veldig gode! Men jeg får de ikke særlig sprø, mer myke.. Blir derfor litt seige etter noen dager. Skal de være slik, eller kan det være fordi jeg ikke har de jevnt over tynne nok..? Lykke til i konkurransen :-))

  • Hei Helene, det er nok ikke bred ut tynt nok, det er ikke lett å få det til men en av mine lesere anbefalte å bruke en smoother
   Håper du sender in din bidrag til konkuranse

 23. Steker du dem så lenge som 60 min tilsammen i varmluftovn? Eller ser du det ann? Mine ble brent smak på. Skulle nok tatt dem tidligere.. Får prøve på igjen 🙂

  • Hei Marianne , ja det er 40 minutter først , så med open ovendør i 10 minutter så 10 min til men denne gang med ovendøren stengt
   Så kjedelig at din ble brent

 24. Knekkebrødene sitter som støpt til bakepapirene 🙁 ..Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, eller er det kanskje meningen å spise knekkebrødene med bakepapiret? 🙂 

  • Hei, det er kjedelig det hender at noen sitter fast men ikke slik at jeg ikke for den av…nei du skall ikke spise det med bakepapir på!

 25. Jeg pleier å lage knekkebrød med nesten samme oppskrift.. noen ganger har jeg valnøtter i også, og det er knallgodt!

  😀

  • Hei, Vilde! Ja, det med å ha i valnøtter høres godt ut. Det finnes nok mange gode varianter av dette knekkebrødet, det er bare å la fantasien råde. 😉

 26. Lill-Maritha Reply

  Kan være lurt og bruke silikonbakepapir:) Da blir det enkelt å få dem av etterpå:)

 27. Høres kjepe godt ut!:D Har nettop funnet siden i håp om en sunnere matvane:D TAKK!

 28. Hei Manuela,
  takk for en fantastisk blogg!!

  Jeg er på hytta nå og da har jeg ikke varmluftsovn, men bare en vanlig ovn. Hvilken temperatur anbefaler du da at jeg steker knekkebrødene på?

  • Hei Line, høres koselig ut å være på hytte, håper dere for kose dere masse og at dere for strålende vær.
   Bare bruk samme tempratur men stek en brett om gangen.

 29. Hei! Lurte på om ovnen skal være på når døren er åpen? Er en nybegynner på knekkebrød laging!

 30. Kjempe gode knekkebrød. Desse skal jeg bake flere ganger. En flott og inspirerende blogg 🙂

 31. Lagde nettopp knekkebrødene, og de ble utrolig gode. Imponert over hvor lett det var! Dette blir definitivt frokost og niste fremover 🙂 Tusen takk for oppskriften.

 32. Akkurat ferdig med disse, de var nydelige! Håper de holder seg sprø noen dager:) Tusen takk for oppskriften.:) Jeg droppet honning da jeg ikke hadde det, men det gikk fint. Man må dra av litt bakepapir etter endt steketid, da noe setter seg fast. men det går så lett av, så ingen problem. Nå skal jeg kose meg 😀

 33. Harald - Andre Pedersen Reply

  Hei, og takk for en oppskrift som jeg syns så veldig bra ut 🙂
  Jeg tenker å lage disse knekkebrødene senere i dag, men må bare spørre deg hva du egentlig mener med å steke knekkebrødene i 10min med åpen dør?? Hadde vært flott om du hadde kunnet svare nå så fort som mulig? takk igjen 🙂

 34. Offifilura Reply

  For en fantastisk blogg…. Ny i Bloggverdenen 8ja…treig!!!),men denne skal jeg følge opp..:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway