Hei sweet readers, Have you ever tried making Almond Roca, if the answer is no, I urge you to try it, it is so delicious, and perfect for the holidays. Almond Roca is a delicious, crunchy caramel candy that has chocolate coated toffee, topped with almond flakes and a little sea salt on top. The combination is amazing.

When you make this remember to use salted butter, and stir constantly.

ALMOND ROCA

 • 16 OUNCES (550 G) FLAKED OR CRUSHED ALMONDS
 • 2 CUPS (450 G) SALTED BUTTER
 • 2 ½ CUPS (550 G) GRANULATED SUGAR
 • 2 TEASPOONS VANILLA BEAN PASTE OR VANILLA EXTRACT
 • 2 – 9 OUNCE BAGS (566 G) DARK CHOCOLATE CHIPS (53-70% COCOA SOLIDS)
 • SEA SALT ( OPTIONAL)

preparation

 • Line a standard size jelly roll pan (or large jelly roll pan for thinner candy) with parchment or a silicone baking liner. Sprinkle about half the flaked almonds onto the pan in an even layer.
 • In a saucepan over medium heat, melt the butter. When the butter is melted, add the sugar and vanilla, stirring constantly with a heatproof spatula, until the temperature reaches 300°F (150°C), hard crack stage, or until the mixture is golden brown, with a silky, fluffy texture.
 • Pour the mixture immediately on top of the flaked almonds in the pan, spreading it evenly with the heatproof spatula.
 • Sprinkle the chocolate chips over the warm caramel, and let stand for a minute or until the chocolate has melted. Using a palette knife spread the melted chocolate evenly. Sprinkle with sea salt and the remaining flaked almonds, lightly pressing them into the melted chocolate, then allow to cool completely. Chill for about 2 hours.
 • Break the cooled toffee into pieces, and store in an airtight container in a cool place.

other variations

 • Use milk chocolate instead of dark chocolate; instead of almond flakes use pistachio, salted peanut or any other nuts of your choice; proceed as described.

Hope you enjoy it as much as I do,

Have a great week you all, Love Manuela xo

image007

 

50 Comments

 1. Mmm! Dette så ut til noe som til og med jeg kan lage 🙂 Og perfekt som gave i en liten glasskrukke 🙂

 2. Mmmmmmmmmmm…….. Disse såg gode ut!!! De må jeg prøve meg på!

 3. Hei 🙂 ble fristet til å lage Almond Rocca:) Tusen takk for oppskriften;) God Jul! 

 4. Karianne Vikan Reply

  Mmmmm fantastisk oppskrift:-) den må lages til “nyttårs snacks”  :-)))

 5. Nina-Jeanette Dalen Reply

  Hvor har du kjøpt termometeret ditt??? Jeg kjøpte et, i plast….men det klarte jeg å ødelegge når jeg laget karamellene……Jeg vil gjerne ha tak i et som ditt – med metalll 🙂

 6. Er det mulig å lage denne med margarin? siden det er så stor smørmangel.

 7. Så fantastisk!!! Jeg er oppvokst med Almond Rocha, men etter at jeg flyttet til Norge har jeg ikke fått tak i det. Å lage det selv har ikke en gang falt meg inn! Nå ble jeg glad!!!

 8. Åååå, disse ser bare helt nydelige ut, Manuelan:) du er så flink og inspirerende ! Skal jeg ha selskap el.l, så er d garantert din blogg eller bok jeg blar opp i;) 
  My favorite 🙂 tusen takk.. Klem fra Tonje “Slankemamma” 🙂

 9. Hej!
  Hur får du mandlarna i skivor? Köper du dom färdiga?
  Ser verkligen jätte gott ut =).
  Kram.

 10. Linnea Bergstrand Reply

  Så kul med nytt julgodis! Detta skal prövas 🙂 Vet du något bra ställe att köpa en termometer på? Jag har letat på Clas Ohlson, och lite olika jernbutikker runt om i Oslo men finner bara termometer som har upp till 100 grader.. Tips? /Linnea

 11. Wow! Det där ser gott ut! Som alltid är dina bilder helt fantastiska. Jag har precis börjat med min bakblogg och tycker det är svårt att få till bilderna. Speciellt eftersom jag oftast bara kan baka på kvällarna då det är mörkt ute. Kika gärna in på min blogg och kom med tips och idéer på vad jag ska tänka på som nybliven bloggare.
  ha en bra dag!

 12. Jeg laget denne idag men caramellen ble aldri like brun som din. Når mitt sukkertermoteter viste 135 grader var den fremdeles ganske lys. Nå når jeg smaker på den føles det som om sukkeret ikke ble løst skikkelig opp skulle jeg latt den bli mer enn 135 grader var det kanskje ikke nok?

 13. Janne bjørkvall Reply

  Kan man bruke margarin i stedet for smør? Får jo ikke tak i smør i butikken for tiden:(

 14. Norunn Ladstein Reply

  Mmmmm – disse ser lekre ut 🙂 Hvor får man tak i mandelflakene?

 15. Hei!
  Denne så så fristende ut at den måtte prøves. Men jeg skjønner ikke hva som gikk galt… For det første ble dette aldri brunt. Jeg stod og rørte i ca 40 minutter, uten noe forandring. Det eneste som skjedde var at det ble litt tyngre å røre, og smøret begynte å piple ut. Så tok jeg i mandlene og rørte til det var 135 grader. Jeg tenkte at det ikke måtte overstige dette, så da helte jeg det over i formen. Eter å ha avkjølt en stund, tok jeg formen frem og der hadde masse smør rent av og “lagt” seg helt ut i kantene. Jeg smakte på dem, og de var overhodet ikke sprø og knasende 🙁 Kunne jeg smeltet sukkeret først alene? Eller brunet smøret litt? Er så skuffet, brukte min siste smørpakke på dette her.. Hehe.. Vet ikke om jeg orker en omgang til ettersom det tok så vanvittig lang tid. Men skulle gjerne visst hva jeg gjorde galt?.. På forhånd takk for svar:)

  • Kjære Monica, så leit at dette skjede! Det har hendt meg den første gangen når jeg brukte usaltet smør eller hvis du bruker melange!
   Brukte du usaltet smør når du lagde dette?
   Håper du for tak i mer smør til din julebakst, ikke noe gøy når du ikke for det til!
   klem

 16. Akkurat det samme som skjedde hos Monica skjedde hos meg 🙁 Har fått tak i nytt smør så jeg tenkte at jeg skulle prøve igjen. Jeg brukte ekte saltet meierismør. Kan det være lurt å smelte sukker før man tar i smøret som Monica spør om? Jeg vil veldig gjerne lage det skjønner du men vil ikke at det skal bli mislykket en gang til.

 17. Hei Manuela, takk for raskt svar! Nei jeg brukte saltet meierismør. Konsistensen nå etter et døgn i kjøleskap minner om.. Hm.. Du kjenner sukkeret knase, og den er ikke veldig hard. Men smaken er grei nok da. Nei jeg aner virkelig ikke. Får se om jeg orker å prøve en gang senere, når smøret er på plass i hyllene igjen:-) Ønsker deg en fortsatt fin førjul!

 18. Elisabeth Johannessen Reply

  Hei 🙂 Jeg har nettop laget dette (eller to dager siden nå) Men det ble velykket. Jeg brukte vanlig melange… men jeg hadde ikke tepmraturmåler men kan tenke meg at det var godt over 135 grader…. 
  Jeg var i starten sikker på at jeg gorde noe feil ettersom det ikke ble brunt men så satte jeg opp varmen til det skoket skikkelig.. da etterhvert ble det brunt og ble en røre som slapp gryta 🙂 Den stivnet og ble helt fantastisk god!!!! skal lage en til omgang i nærmeste fremtid !! 🙂
  Som sagt jeg brukte melange og det gikk veldig fint måtte bare ha sterkere varme 🙂
  Håper dette hjalp noen 🙂

 19. Jeg oppdaget så klart underveis at mitt termometer bare gikk til 100 grader, så nå er jeg spent. Mitt delte seg også, men jeg satte opp varmen og rørte som en gal. Håper ikke jeg trenger å hive alt i søpla.

  Herlig oppskrift! Håper bare jeg lykkes!

 20. Hi dear manuela!
  I made this toffee several times! But each time it seprated? i try it with 3 different pots and different methods.. (stirring, not stirring..) but still unsuccesful? can you help me plz??

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

USANorway